background img
banner
banner

Η Αστυνόμευση του «μηδέν»

ΟΙ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ ΛΕΕΙ Η ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ – ΚΑΜΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ

Την… ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουν οι αστυνομικοί τους τελευταίους μήνες στην περιοχή με τις μετακινήσεις και την αποδυνάμωση υπηρεσιών, περιγράφει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, τονίζοντας πως… μας γυρίζει δεκαετίες πίσω. Πολύ περισσότερο δε αφού η απόφαση του υπουργείου ήταν μηδενικές τοποθετήσεις νέων αστυνομικών στην Αχαΐα…

Η Ένωση σημειώνει χαρακτηριστικά: ΄΄Κανένας δεν είναι σίγουρος σε ποια υπηρεσία θα υπηρετεί αύριο, αφού κάθε δυο-τρεις μήνες ιδρύεται ένα νέο γραφείο, μια νέα υπηρεσία που ζητάει επάνδρωση. Και η επάνδρωση γίνεται αυθαίρετα με αποφάσεις αξιωματικών χωρίς κριτήρια, ακόμα και με την “αίσθηση δίωξης” και βέβαια εκτός της διαδικασίας του Συμβουλίου Μεταθέσεων.
Οι Αστυνομικοί δε αυτοί μετακινούνται από υπηρεσίες που εδώ και χρόνια υπολειτουργούν και βρίσκονται σε οριακή κατάσταση από πλευράς προσωπικού΄΄.

Δεν υπάρχει περιπολικό πλήρως επανδρωμένο σε 24ωρη βάση στην Αιγιάλεια

Αναφορικά με την ίδρυση ΟΠΚΕ στην Αιγιάλεια σημειώνει: ΄΄Τους περασμένους μήνες λοιπόν ιδρύθηκαν: (Α). ΟΠΚΕ Αιγιάλειας. Μετακινήθηκαν 10 αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της επαρχίας. Οι περισσότεροι δεν το επιθυμούσαν. Αποτέλεσμα οι βασικές υπηρεσίες της Αιγιάλειας να μην έχουν καν περιπολικό πλήρως επανδρωμένο σε 24ωρη βάση. Σημειώνεται ότι υπήρχε και υπάρχει ΟΠΚΕ Αχαΐας που κάλυπτε και την Αιγιάλεια΄΄.

Επιπλέον, τονίζει: ΄΄(Β). Ομάδα Ειδικών Ελέγχων. Μετακινήθηκαν και πάλι χωρίς την θέληση τους 7 Αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της Πάτρας αυτή τη φορά. Αποτέλεσμα και πάλι τα Αστυνομικά Τμήματα της Πάτρας να μην καταφέρνουν να παρέχουν ούτε ένα περιπολικό στους τομείς τους. (Γ). Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας. Θα μετακινηθούν τις επόμενες ημέρες άλλοι 17 Αστυνομικοί για άλλη μια φορά από διάφορες υπηρεσίες, χωρίς επιθυμία τους και χωρίς κριτήρια, αφήνοντας τις υπηρεσίες τους απογυμνωμένες΄΄.

«Ταμπέλες» χωρίς αύξηση προσωπικού

Και αναρωτιέται το Δ.Σ. της Ένωσης: ΄΄Άραγε σε τι αποσκοπούν όλες αυτές οι νέες “ταμπέλες” χωρίς αύξηση προσωπικού; Μήπως απλά καλύπτουν την ανάγκη όποιων τις φαντάστηκαν για λίγες γραμμές και λίγα λεπτά στα μέσα ενημέρωσης που θα αποφέρουν στον Πολίτη μια περιορισμένη ψευδαίσθηση στοχευμένης Αστυνόμευσης; Γιατί λογικό είναι η τακτική του αυθαίρετου ξηλώματος προσωπικού από τις υπάρχουσες υπηρεσίες για την επάνδρωση άλλων, σίγουρα να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα. Εμείς λέμε ναι στην στοχευμένη αστυνόμευση και στην ίδρυση των οποίων νέων υπηρεσιών σκέφτονται οι ιθύνοντες, αλλά με παράλληλη αύξηση οργανικών θέσεων, EAYA μέσω μεταθέσεων στην Αχαΐα και τοποθέτηση σε αυτές προσωπικού αποκλειστικά κατόπιν αποφάσεων του αρμόδιου Συμβουλίου΄΄.

Καταλήγοντας, επισημαίνει: ΄΄Όμως οι αριθμοί των μεταθέσεων ήρθαν σήμερα. ΜΗΔΕΝ η απόφαση του Αρχηγείου για την ενίσχυση με προσωπικό της Αχαΐας. Σίγουρα με αυτές τις τεχνικές και τακτικές έρχονται μαύρες μέρες για την ασφάλεια των πολιτών της περιοχής. Γι αυτό καλούμε όποιον άλλον ενδιαφέρεται (Περιφέρεια, Δήμους, Βουλευτές κλπ) να αναλάβει τις ευθύνες του, και να αντιδράσει μαζί μας σε αυτή τη νέα πολιτική αστυνόμευσης του ΜΗΔΕΝ για την Αχαΐα΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr