background img
banner
banner

Καθοριστικό φθινόπωρο για τα έργα

ΠΟΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ

Το τέλος των θερινών διακοπών για τους περισσότερους φέρνει ανασύνταξη δυνάμεων και επανεκκίνηση σε πολλούς τομείς, με πρώτο αυτόν της εκτέλεση έργων από πλευράς δήμου Αιγιαλείας. Στα δύο μεγάλα «μέτωπα» πλατείας Αγ. Λαύρας και αποχετευτικών δικτύων παραλιακών οικισμών, το επόμενο διάστημα φέρνει εξελίξεις, αφού για το μεν πρώτο αναμένεται η απόφαση του Τεχνικού Συμβουλίου στην προσφυγή του αναδόχου που θα κρίνει πολλά, στο μεν δεύτερο ξεκινούν ξανά σήμερα οι εργασίες, μετά την παύση των συνεργείων για ένα δεκαήμερο.

Και η μόνο η ρευστότητα της κατάστασης αλλά και η νέα επιβάρυνση στον τομέα της ενέργειας, δημιουργούν μεγάλη αστάθεια, με την αναμενόμενη αγωνία από τους φορείς εκτέλεσης, δεδομένου ότι σε όλη τη χώρα πολλά έργα έχουν σταματήσει ή δεν ξεκίνησαν καν, μολονότι είχαν δρομολογηθεί.

Θα εντυπωσιάσει ο χώρος των Παλαιών Σφαγείων

Ένα πολύ σημαντικό έργο βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία και, σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα παραδοθεί ως το τέλος Οκτωβρίου. Πρόκειται για τη διαμόρφωση του χώρου των Παλαιών Σφαγείων που θα καταστήσουν το ιστορικό ακίνητο ως πολυχώρο πληροφόρησης και δραστηριοτήτων.

Το έργο εκτελείται στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος Interreg Ελλάδα-Ιταλία, με το ακρωνύμιο FAME ROAD, από την εταιρεία ΑΝΤΑΙΟΣ που, σύμφωνα με τα λεγόμενα των μηχανικών της επιβλέπουσας Τεχνικής Υπηρεσίας, έχει πραγματοποιήσει πολύ καλή και προσεκτική δουλειά, αποδεχόμενη και τις διαφοροποιήσεις στην αρχική μελέτη που κρίθηκαν αναγκαίες στην πορεία του έργου, με το αποτέλεσμα να προδιαγράφεται εντυπωσιακό. Σε εκκρεμότητα παραμένουν μόνο οι ηλεκτρικοί ανελκυστήρες που θα ανεβάζουν άτομα με κινητικά προβλήματα, δύο επίπεδα.

Παιδικές χαρές, οδοποιία, ΧΑΔΑ, Μητροπόλεως

Σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται η διαμόρφωση των εναπομεινασών παιδικών χαρών σε Τέμενη και Μεσσηνέζη, ενώ εργασίες εκτελούνται και στις αθλητικές εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου. Σε εξέλιξη είναι ακόμη έργα οδοποιίας από δύο εργολάβους και καθαρισμός αγροτικής οδοποιίας.
Στην τελική ευθεία για να ξεκινήσει είναι το έργο αποκατάστασης του ΧΑΔΑ Αιγείρας, ενώ από τον ίδιο εργολάβο (ΑΚΡΟΣ) θα εκτελεστεί και η ανάπλαση της οδού Μητροπόλεως όπου, σύμφωνα με εκτιμήσεις, μέσα στον Οκτώβριο θα κληθεί ο ανάδοχος να προσκομίσει και τα τελευταία έγγραφα ώστε να ξεκινήσει το έργο.

Εν αναμονή της απόφασης στην προσφυγή του αναδόχου για την πλατεία

Σε ό,τι αφορά την… πολύπαθη πλατεία Αγ. Λαύρας, η κατάσταση της οποίας σχολιάστηκε αρνητικά από τους καλοκαιρινούς επισκέπτες, σύμφωνα με πληροφορίες εκδικάστηκε από το Τεχνικό Συμβούλιο η προσφυγή της AGT, που ήταν η αρχική ανάδοχος, η οποία είχε κατατεθεί κατά της απόφασης έκπτωσης και στον δήμο βρίσκονται εν αναμονή έκδοσης της απόφασης. Μάλιστα, στον δήμο εκτιμούν και βέβαια επιθυμούν να απορριφθεί η προσφυγή ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν παρακάτω… Μετά την κλήση των δύο επόμενων μειοδοτών, η διαδικασία σταμάτησε.
Το επόμενο βήμα κι εφόσον απορριφθεί η αίτηση του αναδόχου, ή θα συνεπάγεται κλήση τριών – τεσσάρων εταιρειών να καταθέσουν προσφορά ή επαναπροκήρυξη. Βεβαίως, η δεύτερη λύση θα είναι πιο χρονοβόρα (δεν αποκλείεται να χρειαστεί κι ένας χρόνος για να προχωρήσει η διαδικασία) γεγονός που θα λειτουργήσει επιπλέον εις βάρος του έργου, της τοπικής κοινωνίας και των επιχειρήσεων.

Δυναμικό «restart» στα αποχετευτικά δίκτυα

Την ίδια στιγμή, από την περασμένη Δευτέρα μπήκαν ξανά σε λειτουργία τα εργοτάξια για το δίκτυο αποχέτευσης των παραλιακών οικισμών μετά από μία δεκαήμερη παύση. Το τελευταίο διάστημα οι εργασίες ήταν σε εξέλιξη σε Πανόραμα, Ροδοδάφνη, Καμάρες και πιο λίγο στα Συλιβαινιώτικα, εκεί όπου ούτως ή άλλως είχε εκφραστεί αίτημα διακοπής, καθώς οι εκτελούμενες εργασίες προκαλούσαν προβλήματα δεδομένης της πληθυσμιακής αύξησης στην περιοχή, από τους εκατοντάδες επισκέπτες.

Στις περιοχές πάντως που έχουν επιχειρήσει τα συνεργεία υπήρξαν κάποια προβλήματα με αφορμή τη βροχόπτωση της περασμένης εβδομάδας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις Καμάρες όπου σε ένα σημείο σημειώθηκε υποχώρηση του εδάφους. Από τη ΔΕΥΑΑ ξεκαθαρίζουν πάντως πως τα όποια προβλήματα αποκαθίστανται από τον εργολάβο, κάτι που προβλέπεται από τη σύμβαση αφού έχει την κατασκευή και τη συντήρηση του έργου.

Μετά την έναρξη των σχολείων το αποχετευτικό της Κορίνθου

Εν τω μεταξύ, στο έργο αποχέτευσης της οδού Κορίνθου, έχουν ξεπεραστεί τα προβλήματα όσον αφορά τη χρηματοδότηση της κατασκευάστριας εταιρείας και μέσα στις επόμενες ημέρες πρόκειται να εξοφληθεί για το έργο που ήδη έχει εκτελέσει, δηλαδή από τη Ζωοδόχου Πηγής ως τον κόμβο της Ρήγα Φεραίου. Το έργο θα ξεκινήσει και πάλι «πιάνοντας» Κορίνθου, μετά το άνοιγμα των σχολείων, ενώ καλώς εχόντων των πραγμάτων, ως το τέλος του έτους, θα ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr