background img
banner
banner

Μαθητής… ετών 64 στο Εσπερινό ΓΕΛ Αιγίου!

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ

Μπορεί να μην είναι ευρέως γνωστό όμως υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι εργάζονται από νεαρή ηλικία, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να ολοκληρώσουν τις σχολικές τους σπουδές, λόγω ωραρίου, περιορισμένου ελεύθερου χρόνου ή και ελλιπών αποθεμάτων σωματικής και πνευματικής ενέργειας. Η λύση στο ζήτημα αυτό βρίσκεται στην Εσπερινή Εκπαίδευση, η οποία λειτουργεί στο πλαίσιο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η λειτουργία του Εσπερινού Γενικού Λυκείου Αιγίου είναι ταυτόσημη με αυτό που αποκαλείται «ευκαιρία στη μάθηση». Προσφέρει υψηλού επιπέδου εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα ανοίγει δρόμους προς το μέλλον!

Ο Αγιασμός στο Εσπερινό ΓΕΛ Αιγίου (τέρμα Μητροπόλεως) τελέσθηκε το βράδυ της Δευτέρας 12 Σεπτεμβρίου, σε ένα πολύ όμορφο κλίμα, εν μέσω ευχών για καλή χρονιά. Είναι άλλωστε γνωστό σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, ότι το κλίμα στο εν λόγω σχολείο είναι οικογενειακό, κάτι που στηρίζεται στην άριστη σχέση μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών, με τους μεν πρώτους να έχουν συνειδητή διάθεση για μάθηση, τους δε δεύτερους πολλές φορές να υπερβαίνουν εαυτούς για να τους βοηθήσουν να κατακτήσουν τους στόχους τους.

Μπαζιώτης: «Έχουμε μαθητές κάθε ηλικίας και αυτό είναι κάτι που δεν το προσέχει κανείς»

Φέτος, όπως έκανε γνωστό στο protionline.gr ο διευθυντής του σχολείου, Δημήτρης Μπαζιώτης, οι εγγεγραμμένοι ως ώρας μαθητές είναι 50, με την ελπίδα να παρακολουθήσουν όλοι μαθήματα, καθώς πολλές φορές γίνεται οι εγγραφή αλλά οι υποχρεώσεις αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα για ορισμένους και το «όνειρο» εγκαταλείπεται. Πάντως, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι έχει δοθεί μικρή παράταση στις εγγραφές και η διαδικασία συνεχίζεται την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, στις 9.00 το βράδυ. Επίσης, άξιο αναφοράς είναι το γεγονός που επισήμανε ο διευθυντής, ότι φέτος ο νεότερος σε ηλικία μαθητής είναι 18 και ο μεγαλύτερος 64 ετών! ΄΄Έχουμε μαθητές κάθε ηλικίας και αυτό είναι κάτι που δεν το προσέχει κανείς. Εκείνο που προέχει είναι η διάθεση του καθενός να μάθει και σε αυτό στοχεύουμε κι εμείς΄΄, ήταν τα λόγια του κ. Μπαζιώτη, τονίζοντας πως οι καθηγητές θα είναι κοντά στους μαθητές και ότι είναι διατεθειμένοι να εργαστούν και επιπλέον ώρες ώστε να τους βοηθήσουν.

Κατά τη διάρκεια του Αγιασμού, ο διευθυντής επισήμανε: ΄΄Το Εσπερινό Γενικό Λύκειο επιτελεί ένα σπουδαίο κοινωνικό και εκπαιδευτικό έργο. Για άλλη μία χρονιά, θα δοθεί η δυνατότητα σε ενήλικες που δεν κατάφεραν κάποτε να ολοκληρώσουν το όνειρό τους και να τελειώσουν το Λύκειο, που κάποτε και για πολλούς λόγους δεν μπόρεσαν΄΄. Παράλληλα, ότι μαζί με τις νέες επαγγελματικές προοπτικές που δημιουργούνται για τον κάθε μαθητή κατά την φοίτηση, “γεμίζει” με γνώσεις και μάθηση. “Φέτος έχουμε και μαθητή που είναι και πάνω από τα… 60 και πρόκειται για ένα “απωθημένο” του, που “αγκαλιάζουμε” και θαυμάζουμε σαν εκπαιδευτικοί! Το σχολείο μας επιτελεί σπουδαίο έργο και χρειαζόμαστε τη στήριξη και της πολιτείας και του δήμου και της κοινωνίας, καθώς η δουλειά που γίνεται εδώ, είναι ουσιαστική. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν οικογένειες, εργασίες, υποχρεώσεις και πολλοί απ’ αυτούς και παιδιά! Αυτό και μόνο, κάνει το έργο που συντελείται, ακόμα πιο ουσιαστικό και σημαντικό”.

Οι εκπαιδευτικοί αναγνωρίζουν και «αγκαλιάζουν» την υπερπροσπάθεια

Και συνέχισε ο κ. Μπαζιώτης: ΄΄Κάποιοι μαθητές με το… καλημέρα της νέας σχολικής χρονιάς, αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην φοίτησή τους, λόγω των υποχρεώσεων που έχουν στην κοινωνική και προσωπική ζωή τους. Αυτή την… υπερπροσπάθεια που πραγματοποιούν, η σχολική κοινότητα και οι εκπαιδευτικοί της μονάδας την έχουμε ήδη “αγκαλιάσει” κάνοντας την διδασκαλία πολύ προσαρμοστική αφενός, αφετέρου συγκαταβατική από άποψη ύλης και απαιτήσεων. Πολλοί μαθητές μας δεν προέρχονται από εύπορες οικογένειες και κάποιοι, εργάζονται πολλές ώρες και σε δύσκολες συνθήκες. Εμείς οι εκπαιδευτικοί της μονάδας κατανοούμε αυτές τις δυσκολίες των μαθητών μας και στεκόμαστε αλληλέγγυοί τους. Ενθαρρύνουμε κάθε μαθητή να συνεχίζει την προσπάθεια αυτή και φυσικά, καλούμε κάθε άνθρωπο που κάποτε δεν… τα κατάφερε, να έρθει κοντά μας και να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Γιατί τελικά η φράση – κλισέ είναι… αλήθεια: Ποτέ δεν είναι αργά. Και δεν είναι!΄΄.

“Αγγελιοφόροι” των καλών μηνυμάτων στην εκπαίδευση

Παρών στον αγιασμό ήταν και ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ. Αιγιαλείας Επαμεινώνδας Δούλος, ο οποίος στο παρελθόν έχει υπηρετήσει με μεγάλη επιτυχία και αξιοσημείωτη προσφορά την Εσπερινή Εκπαίδευση. Ο κ. Δούλος επισήμανε: ΄΄Εύχομαι σε όλους η φετινή σχολική χρονιά να είναι και αποδοτική και ελπιδοφόρα. Σας ζητάω να αγαπάτε αυτόν τον χώρο, ετούτη την σχολική μονάδα που με κόπο και θυσίες έχουν δουλέψει αρκετοί ώστε να υφίσταται και προπαντός, να γίνετε εσείς οι ίδιοι οι “αγγελιοφόροι” των καλών μηνυμάτων στην εκπαίδευση, που θα διατηρήσει τα σχολεία μας λειτουργικά και παραγωγικά. Όταν… χάνεται μία δομή που εξυπηρετεί συγκεκριμένες ομάδες ή ανάγκες από κάποιον τόπο, δεν ξαναδημιουργείται. Να υπενθυμίσω ότι πριν από κάποια χρόνια, υπήρχε σχολική μονάδα “δεύτερης ευκαιρίας” στην πόλη και τελικά, αφού το παρατήσαμε, το αγνοήσαμε και μοιραία, το “πήρε” η Πάτρα. Να υπενθυμίσω επίσης ότι κάποτε, υπήρχε ΕΠΑΛ στην Αιγείρα και ακόμα… περιμένουν να γίνουν εγγραφές. Γι’ αυτό σας καλώ να τιμήσετε και να φροντίζετε το σχολείο σας, αυτό σημαίνει παιδεία. Να είστε καλά όλοι σας, καλή υπομονή σε όλη την χρονιά. Κάθε φορά που έρχομαι εδώ, νιώθω ιδιαίτερη συγκίνηση. Μα σήμερα, ακόμα πιο πολύ!΄΄.

Στο τέλος του Αγιασμού προσφέρθηκαν γλυκά και αναψυκτικά, με τους μαθητές να δείχνουν μεγάλο ενθουσιασμό για την έναρξη των μαθημάτων!


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr