background img
banner
banner

Μανιταρογιορτή στην Αγ. Βαρβάρα!

ΜΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ ΚΑΙ ΓΕΥΣΕΙΣ ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΜΑΜΑΛΑΚΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 1 ΚΑΙ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Η αρχή της φθινοπωρινής… μανιταροσεζόν ξεκινάει με ένα φανταστικό διήμερο στην φύση στο καταπράσινο χωριό της Αγ Βαρβάρας Νωνάκριδος Αχαΐας. Η περσινή γιορτή μανιταριού που σημείωσε τεράστια επιτυχία, επαναλαμβάνεται αυτό το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Οκτωβρίου, με εξορμήσεις, μουσικές και απολαυστικές γεύσεις μανιταριών.

Το διήμερο, όπως μετέφερε στo protionline.gr ο πρόεδρος της κοινότητας Αγ. Βαρβάρας Θανάσης Ξυγκάς, θα περιλαμβάνει περιπατητικό γύρο, ζωντανή μουσική τοπικά εδέσματα, μανιταροκυνήγι και μανιταροσεμινάριο, ομελέτα και κριθαρότο με άγρια μανιτάρια και φρέσκια τρούφα, μανιταρόσουπα από τον κορυφαίο σεφ Ηλία Μαμαλάκη, αγορά με τοπικά προϊόντα, άφθονο κρασί και πολλές εκπλήξεις.

 

Πρόγραμμα με Κατσιβάλη – Σωτηρόπουλο

Όπως σημειώνει ο κ. Ξυγκάς, “…είναι ο πέμπτος περιπατητικός περίπατος το Σάββατο με έναρξη από την πλατεία Αγ. Βαρβάρας στις 11.00 το πρωί και με επιστροφή στις 2.30 το μεσημέρι, έχοντας καλύψει 5,5χλμ μέσα στο δάσος. Στην πλατεία θα έχουν στηθεί πάγκοι με παραδοσιακά προϊόντα, ενώ στις 2.30 θα ξεκινήσει και το μουσικό πρόγραμμα με το συγκρότημα των Τούλα Κατσιβάλη και Κώστα Σωτηρόπουλου”.

Την εκδήλωση, που τελεί υπό την αιγίδα της ΔΗ.Κ.Ε.ΠΑ. διοργανώνουν η κοινότητα Αγ. Βαρβάρας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Τα Ματσόνια”.

Την Κυριακή στις 10.00 το πρωί, θα γίνει παρουσίαση στην πλατεία με θέμα τα μανιτάρια και με δεκαμελείς ομάδες που θα σχηματιστούν θα ξεκινήσει η περιήγηση στο δάσος για την αναζήτηση μανιταριών, με την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτών, μέχρι τη 1.00μ.μ.

Στην επιστροφή στην πλατεία του χωριού, θα πραγματοποιηθεί ταυτοποίηση άγριων μανιταριών από τον σεφ Νεκτάριο Φιλιππόπουλο και την ομάδα του και πικνίκ με γευστικότατα μανιταρογεύματα, όπως κριθαρότο με άγρια μανιτάρια και τρούφα, καθώς και ομελέτα με άγρια μανιτάρια και τρούφα, συνοδεία κρασιού και σαλάτας. Υπό τους ήχους του dj Σπυράκου, ο Ηλίας Μαμαλάκης θα μαγειρεύει μανιταρόσουπα για όλο το χωριό και όλους τους συμμετέχοντες!


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr