background img
banner
banner

Με αλλαγές και αισιοδοξία στο ΕΠΑΛ ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά | ΦΩΤΟ

Το 1ο ΕΠΑΛ Αιγίου έχει από φέτος νέα διευθύντρια. Πρόκειται για την Άννα Λαπαναΐτη η οποία διαδέχθηκε τον Λάμπη Παναγιωτακόπουλο που συνέδεσε την πορεία του στην Εκπαίδευση με το συγκεκριμένο σχολείο, αφού το υπηρέτησε συνολικά 33 χρόνια, τα 15 από τα οποία ως διευθυντής. Και βέβαια ο κ. Παναγιωτακόπουλος ήταν παρών στον αγιασμό της Δευτέρας.

Στον Αγιασμό έδωσε το παρών και μίλησε ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος που τόνισε τα εξής: “Σήμερα, είσαστε μπροστά σε μία νέα αρχή της ζωής σας. Θα μοιραστώ μαζί σας δύο μόνο σκέψεις και τίποτα άλλο: Επειδή ο χρόνος που κυλάει σήμερα είναι ο δρόμος που ουσιαστικά ανοίγεται για εσάς στο αύριο, έχετε την επιλογή να διαλέξετε ποιον δρόμο του μέλλοντος θέλετε να αφήσετε και ποιον να βαδίσετε, να μην χάνετε άσκοπα τον χρόνο σας. Αυτό που σας προτείνω είναι να είστε ήρεμοι, να κυνηγάτε τους στόχους σας και να έχετε έναν προγραμματισμό. Θα έχετε μαζί σας ένα πλεονέκτημα που οι παλιότερες γενιές ίσως να μην το είχαν, αυτό της τεχνογνωσίας και των νέων τεχνολογιών. Αυτό, ας γίνει το μεγαλύτερο αβαντάζ σας για την επιτυχία του αύριο. Σας εύχομαι κάθε επιτυχία και υπομονή και να διασχίσετε μια σχολική χρονιά γεμάτη γνώση, εμπειρίες και συγκέντρωση. Να θυμάστε ότι, ο πιο σημαντικός “οδηγός” στην ζωή είναι η συνέπεια της δουλειά. Και όποιος πραγματικά δουλεύει, στο τέλος πάντα, αμείβεται καλά. Καλή σχολική χρονιά!”.

Πρότυπο σχολείο

Επίσης ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δ. Αιγιαλείας Μένιος Κουτρόπουλος ανέφερε στους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ: “Είσαστε σε ένα σημείο της ζωής σας που δεν πρέπει και δεν μπορεί να σας φοβίζει τίποτα. Το συγκεκριμένο σχολείο σας δίνει πολλές δυνατότητες ώστε να προωθηθείτε επαγγελματικά στο μέλλον, σε πολλούς και διαφορετικούς δρόμους. Οι επιτυχίες στην ζωή συμβαίνουν και διατηρούνται, μόνο με σταθερότητα και κόπο. Αυτό πρέπει να κάνετε και εσείς. Το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου είναι δίπλα σας σε κάθε προσπάθεια και μαζί σας σε καθετί χρειάζεστε. Εύχομαι να έχετε μία απόλυτα επιτυχημένη σχολική χρονιά”.

Με την σειρά της, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του σχολείου Ντία Παναγοπούλου, επισήμανε: “Θέλω να καλωσορίσω τα παιδιά που σήμερα διαβαίνουν τα σκαλιά αυτής της σχολικής μονάδας για πρώτη φορά, αλλά και τα υπόλοιπα παιδιά που έχουν ήδη “αγκαλιάσει” τον χώρο. Από φέτος, αυτό το σχολείο, αυτή η μονάδα, αλλάζει και γίνεται πρότυπη. Έχουμε πάρα πολλά όμορφα και καινούρια πράγματα να κάνουμε μαζί και θέλω να ζητήσω την βοήθειά σας γι’ αυτό. Όμως θα ζητήσω επιπλέον και τη βοήθεια των γονιών σας, την φετινή σεζόν. Τους παρακαλούμε και τους προσκαλούμε όλους να συμμετέχουν ενεργά στην λειτουργία του σχολείου, να μετέχουν σε κάθε οργανωτική προσπάθειά μας, στα ενδιαφέροντα πρότζεκτ που ετοιμάζονται, στα προγράμματα Erasmus, στις διάφορες εκδηλώσεις που θα γίνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και το μόνο που χρειάζεται από εσάς, είναι κέφι και όρεξη. Γονείς, καθηγητές και μαθητές είναι μια ομάδα που δεν χάνει, όταν υπάρχει συνεργασία και σύμπνοια. Λίγο μεράκι και αγάπη χρειάζεται… και μπορούμε να κάνουμε το σχολείο μας, το καλύτερο στην Ελλάδα! Καλή χρονιά σε όλους σας!”.

Χαιρετισμό με ευχές απηύθυνε και ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Επαμεινώνδας Δούλος, ενώ παρών ήταν και ο αντιδήμαρχος Νίκος Καραΐσκος. Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δημήτρης Ελευθεριώτης παρέστη στον Αγιασμό του δικού του σχολείου, του Δημοτικού Σχολείου Ελίκης.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr