background img
banner
banner

Με βασικό σενάριο την αναβολή

ΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΣΕ Α΄ ΚΑΙ Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εδώ και δυο χρόνια η κυβέρνηση έχει κατευθύνει τα σωματεία της χώρας μας στην ανάγκη εγγραφής σε Αθλητικό Μητρώο προκειμένου να λαμβάνουν μέρος στα πρωταθλήματα
Έχουν δοθεί παρατάσεις επί παρατάσεων για να τακτοποιηθούν σ’ αυτή τη νομιμότητα όλα τα σωματεία των Ενώσεων, αλλά οι εκκρεμότητες παραμένουν εκκρεμότητες.
Παραμονές των επίσημων πρωταθλημάτων έχουν συγκινηθεί και τρέχουν να καλύψουν τις εκκρεμότητες οι ομάδες που στερούνται Μητρώου, αφού ο κίνδυνος αποβολής τους από την αγωνιστική δράση είναι πλέον πολύ ορατός.

Όλα στον αέρα και πάμε για αναστολή μέσα στην εβδομάδα

Έχουμε την Περιφέρεια να έχει δώσει εντολή στους Δήμους, να μην επιτρέπουν την χρήση γηπέδων στα σωματεία που στερούνται Μητρώου. Αυτή η απαγόρευση φυσικά θα ισχύσει και στην περιοχή μας, αφού οι Δήμοι που δεν ταχθούν σε αυτή την εντολή, θα υποστούν κυρώσεις.

Έχουμε την ΕΠΟ που θα κάνει συμβούλιο στις 30 Σεπτεμβρίου και μέσα από αυτό θα βγει το «ζουμί» για το τι μέλλει γενέσθαι με τα πρωταθλήματα και τα σωματεία που στερούνται Αθλητικής Αναγνώρισης και Μητρώου ΓΓΑ.

Έχουμε την ΕΠΣ Αχαΐας να κάνει μέσα στην εβδομάδα συμβούλιο για να πάρει αποφάσεις για τα δικά της σωματεία που δεν έχουν γραφτεί στο Μητρώο και πως θα πρέπει να λειτουργήσει τα επίσημα παιχνίδια, στην περίπτωση που ισχύσει αγωνιστική απαγόρευση στους μη έχοντες Μητρώο.

Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι σε θέση η ΕΠΣΑ να πάρει αποφάσεις πριν την τελεσίδικη απόφαση της ΕΠΟ και λογικά θα δώσει αναβολή στα πρωταθλήματα, αν και καλού, κακού όρισε (τυπικά περισσότερο) την 1η αγωνιστική σε Α΄ και Β΄ κατηγορία.

Χωρίς Μητρώο 4 σωματεία από την Α΄ κατηγορία

Ξεκινώντας από την μεγάλη Ερασιτεχνική κατηγορία, να αναφέρουμε ότι στερούνται Μητρώου 4 σωματεία (Ίκαρος Λακκόπετρας, Δόξα Νιφορεΐκων, Πανμοβριακός Ριόλου, Λιμνοχώρι), τα οποία τυχαίνει να ανήκουν στον 1ο όμιλο. Εδώ είναι που μπερδεύεται το ζήτημα.

Δεν γίνεται ο 2ος όμιλος που ανήκουν οι Αιγιαλείς Παναιγιάλειος και Αιγείρα / Ακράτα να παίζει κανονικά το πρωτάθλημα με 13 ομάδες, την στιγμή που ο 1ος όμιλος θα έχει απομείνει με 9 ομάδες!

Σε αυτή την περίπτωση αν εξαιρεθούν αυτά τα 4 σωματεία, σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», στην ΕΠΣ Αχαΐας δεν απομένει τίποτα άλλο, από το να κάνει πάλι την κλήρωση του πρωταθλήματος, αυτή τη φορά με 11 σωματεία σε κάθε όμιλο.

Πρεμιέρα στις 8-9 Οκτωβρίου

Μόνο στην σπάνια περίπτωση να βρεθεί λύση εντός εβδομάδας, θα ξεκινήσουν κανονικά τα πρωταθλήματα στο νομό μας. Διαφορετικά όπως πληροφορείται η «Π», θα πάμε για το διήμερο 8-9 Οκτώβρη, αφού έχουν προηγηθεί όλες οι αποφάσεις από ΕΠΟ, ΕΠΣΑ, αλλά οι εξελίξεις θα καθοριστούν και από τη συνάντηση που θα έχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον πρόεδρο της FIFA Τζάνι Ιφαντίνο.

Τρεις εκκρεμότητες στην περιοχή μας

Από την Α΄ κατηγορία έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους στο Μητρώο οι δυο ομάδες μας: Παναιγιάλειος και Αιγείρα / Ακράτα. Επίσης και στην Γ΄ κατηγορία έχουν πάρει αδειοδότηση από την ΓΓΑ τα σωματεία μας: Άβυθος, Απόλλων Αιγίου και Σκεπαστό. Δεν ισχύει όμως το ίδιο και για την Β΄ κατηγορία, αφού από τις 7 ομάδες που εκπροσωπούν Αιγιάλεια και Καλάβρυτα, κινούνται στη νομιμότητα: Αστέρας Τέμενης, Α.Ε. Καλαβρύτων, Α.Ε. Αιγίου, Αχιλλέας Καμαρών.

Αντίθετα δεν έχουν ενταχθεί ή δεν έχουν κάνει επικαιροποίηση τα στοιχεία τους στο Μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού οι ομάδες: Θύελλα Αιγίου, Φλόγα Ροδιάς και Φοίνικας / Ζήρια.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας

Μόνο με κάποια έκτακτη απόφαση και ανακοίνωση της ΕΠΟ θα ξεκινήσουν κανονικά τα πρωταθλήματα, συμπεριλαμβάνοντας και τα σωματεία που δεν έχουν ενταχθεί στο Μητρώο ΓΓΑ.
Σε αυτή την περίπτωση η ΕΠΣ Αχαΐας έχει ανεβάσει στο σάιτ της τις πρεμιέρες σε Α΄ και Β΄ κατηγορία που είναι:

Α΄ κατηγορία 2ος όμιλος
1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Σάββατο 24/09 -17:00
Αιγ./Ακράτα – Πήγασος
Αετός Π. – Ψαθόπυργος
Κεραυνός – Ατρόμητος Π.
Νίκη Πρ. – Αρης Π.
Κυριακή 25/09 -17:00
Παναιγιάλειος – Απόλλων Εγλ.
Εθνικός Π. – Παν./Αχιλλέας
Ρεπό η Πάτρα 2005

Β΄ κατηγορία 2ος όμιλος
1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Σάββατο 01/10 -17:00
Αργυρά – Αιγίου ΑΕ
Δαβουρλής– Φοινικας/Ζήρια
Κυριακή 02/10 -17:00
Α.Ε. Αρόης– Αχιλλέας Καμ.
Αετός Ρίου – Καλάβρυτα
Θύελλα– Αστέρας Τέμενης
Φλόγα Ρόδιας – Ζαβλάνι
12:30 Ηρακλής– Α. Καστρίτσι


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr