background img
banner
banner

Μια «ανοιχτή αγκαλιά» στο 10ο Δημοτικό – 5ο Νηπιαγωγείο για τη μικρή Ουκρανή

Μία ιδιαιτέρως όμορφη στιγμή περιελάμβανε η τελετή Αγιασμού στο 10ο Δημοτικό Σχολείο και το 5ο Νηπιαγωγείο Αιγίου. Οι μαθητές, οι διευθυντές των σχολείων Χρήστος Μαράντης και Έφη Λαμπράκου αντίστοιχα, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς, επεφύλαξαν συγκινητική υποδοχή στο πρώτο παιδάκι από την εμπόλεμη Ουκρανία που ενεγράφη και θα φοιτήσει σε σχολείο της Αιγιάλειας. Πρόκειται για ένα προνήπιο του 5ου Νηπιαγωγείου που ήρθε στην Ελλάδα με την οικογένειά της και εγκαταστάθηκε πριν λίγο καιρό, προκειμένου να γλιτώσουν από τη φρίκη του πολέμου στη χώρα τους. Η μαθητική κοινότητα αποτέλεσε μια μεγάλη «αγκαλιά» για τη μικρή από την Ουκρανία, την οποία υποδέχθηκε ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, με μία μεγάλη ανθοδέσμη αλλά και με ιδιαιτέρως θερμά λόγια.

Ο διευθυντής του 10ου Δημοτικού Χρήστος Μαράντης, τόνισε: “Με την Θεία έμπνευση και τις ευλογίες της εκκλησίας που μόλις λάβαμε από τον λόγο του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιάλειας, με φιλόδοξα σχέδια και νέες δράσεις, κάθε είδους, με μεθοδικότητα και σχεδιασμό, θα πορευτούμε μαζί σε ένα αύριο που ξημερώνει σε μια καινούρια εποχή, υψηλών απαιτήσεων και επιδόσεων. Καλωσορίζουμε τα παιδιά των σχολείων που φέτος κάνουν το πρώτο τους βήμα προς την γνώση, τα πρωτάκια μας. Θα γίνει ο, τι χρειάζεται ώστε να διανύσουμε μια καλή και αποδοτική χρονιά. Καλωσορίζουμε και τους νέους εκπαιδευτικούς μας και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία και ανταπόκριση στο έργο τους. Το σχολείο μας, για πρώτη φορά, ανοίγει διάπλατα την “αγκαλιά” του και δέχεται με μεγάλη συγκίνηση την νέα μαθήτρια μας από την μαρτυρική Ουκρανία. Ευχόμαστε καλή σχολική σεζόν, με κάθε επιτυχία και κάθε αποτελεσματικότητα!”.

“Πόσο δύσκολα μπορεί να είναι τα πράγματα αλλού; Στον πόλεμο που μαίνεται, στην Ουκρανία, υπάρχει η απόλυτη δυστυχία. Όλοι ζουν με τον φόβο που ισορροπεί μεταξύ ζωής και θανάτου. Είναι στο dna του Έλληνα και στην ανθρώπινή του φύση, να δείχνει πάντα κάθε ευαισθησία σε τέτοιες περιπτώσεις και συνθήκες. Ανοίγουμε την αγκαλιά του δήμου και καλωσορίζουμε την καινούρια, μικρή μαθήτρια του νηπιαγωγείου μας και νιώθουμε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό! Καλώς όρισες!”. Αυτά ήταν τα λόγια του δημάρχου προς το χαριτωμένο κοριτσάκι που συνοδευόταν από τη μητέρα του.

Αναφερόμενος στη νέα χρονιά, ο δήμαρχος είπε: “Για εμάς τους μεγαλύτερους, είναι μία ακόμα χρονιά που προστίθεται στην ζωή μας, όμως για τα παιδιά μας, η καινούρια σχολική χρονιά είναι μία στιγμή “ορόσημο”, ειδικά για τα πρωτάκια μας, αλλά και για τα υπόλοιπα παιδάκια που τώρα, “βάζουν τα θεμέλια” της ζωής τους στην μόρφωση”. Απευθυνόμενος στους ίδιους τους μαθητές, επισήμανε: “Η ζωή για εσάς ξεκίνησε με ελπίδες, αλλά σε αυτή την αφετηρία σας, πρέπει να ξεκινήσετε και με αξίες. Οι αξίες της εργασίας, της μεθοδολογίας, του στόχου και της αποτελεσματικότητας πρέπει να είναι για εσάς ο μόνος και ακλόνητος σκοπός σας. Τώρα μπαίνουν οι βάσεις για την μετέπειτα πορεία σας. Οι μανούλες και οι πατεράδες της Αιγιάλειας, έχουμε την υποχρέωση να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για αυτά τα παιδιά. Η μεθοδικότητα φέρνει και σταθερότητα, ελπίζω κάθε χρόνο να μπορούμε να πετύχουμε όλο και κάτι πιο καλό. Οι δυσκολίες είναι πολλές, περάσαμε και περνάμε ακόμα μεγάλες κρίσεις. Όμως, ας βοηθήσουμε τα παιδιά όσο μπορούμε, να μπαίνει καθημερινά ένα μικρό “λιθαράκι” στην πρόοδο των μαθητών μας. Εύχομαι από την καρδιά μου καλή σχολική χρονιά και καλή πρόοδο. Καλή δύναμη, πάντα επιτυχίες!”.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr