background img
banner
banner

ΜΠΑΣΚΕΤ – Α1 ΕΣΚΑ-Η: Αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο τζάμπολ μετά την κλήρωση του πρωταθλήματος

ΕΝΤΟΣ Ο ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΕΚΤΌΣ ΕΔΡΑΣ ΗΦΑΙΣΤΟΣ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΙ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΕΜΕΝΗΣ

Με την πραγματοποίηση της κλήρωσης του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 ΕΣΚΑ-Η μετράμε πλέον αντίστροφα για το τζάμπολ που είναι προγραμματισμένο για τις 10 Οκτωβρίου. Ο Κεραυνός ξεκινάει την προσπάθειά του από το κλειστό γυμναστήριο Αιγίου υποδεχόμενος τη “νεοφώτιστη” ΑΕ Αγυιάς που επιστρέφει στη μεγάλη κατηγορία, ενώ ο Ήφαιστος/Αχιλλέας θα παίξει στην Πάτρα με την ΕΑΠ και ο πρωτοεμφανιζόμενος Αστέρας Τέμενης θα αντιμετωπίσει στην Ηλεία τον επίσης “νεοφώτιστο” Πανωλενειακό Καράτουλας.

Οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί αντιμέτωπες και πέρυσι στο πρωτάθλημα της Α2 ΕΣΚΑ-Η με την ομάδα της Αιγιάλειας να επικρατεί άνετα και στις δύο αναμετρήσεις. Τα τοπικά ντέρμπι στον πρώτο γύρο θα διεξαχθούν στις παρακάτω αγωνιστικές: 2η αγωνιστική Ήφαιστος/Αχιλλέας – Κεραυνός, 6η αγωνιστική Αστέρας Τέμενης – Κεραυνός, 9η αγωνιστική Ήφαιστος/Αχιλλέας – Αστέρας Τέμενης. Οι μισές (7) ομάδες του πρωταθλήματος προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή της Πάτρας (Απολλωνιάδα, ΕΑΠ, Ολυμπιάδα, Προμηθέας 2014, ΑΕ Αγυιάς, ΕΑ Παραλίας, Αραχωβίτικα), τρεις από την Αιγιάλεια (Ήφαιστος/Αχιλλέας, Κεραυνός, Αστέρας Τέμενης), δύο από την Ηλεία (ΣΕΦΑ Ανδραβίδας, Πανωλενειακός), μία από την Κ. Αχαϊα (ΑΟ Δύμης) και μία από το Αντίρριο (Φαέθων).

Μιλήσαμε με τον Νίκο Καραγιάννη, μέλος της διοίκησης του Κεραυνού Αιγίου και τον προπονητή του Αστέρα Τέμενης Άρη Ξενούλη, οι οποίοι μας μετέφεραν την δική τους εκτίμηση για το νέο πρωτάθλημα, τους στόχους των ομάδων τους, για τα φαβορί αλλά και τη δυναμικότητα του πρωταθλήματος. Στον προπονητή του Ήφαιστου/Αχιλλέα Σταύρο Καραχατζίδη, ο οποίος είναι νέο πρόσωπο στην ομάδα από αυτό το καλοκαίρι, θα κάνουμε ξεχωριστό αφιέρωμα. Όπως και γενικότερα στη νεανική ομάδα του Ήφαιστου/Αχιλλέα που επέστρεψε φέτος στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑ-Η και θα στηριχθεί κυρίως σε δικά του παιδιά θέλοντας να βάλει τις βάσεις ώστε η ομάδα να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια.

Νίκος Καραγιάννης (ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΙΓΙΟΥ):Η ομάδα θέλουμε να είναι και φέτος ανταγωνιστική και να τερματίσει όσο το δυνατόν ψηλότερα. Το πρωτάθλημα πάντως θα κριθεί στα πλέι οφ και θα θεωρώ ότι θα υπάρξουν αρκετοί διεκδικητές της ανόδου. Η Ολυμπιάδα, η Απολλωνιάδα, το ΣΕΦΑ που βάσει ρόστερ δείχνουν να έχουν ένα προβάδισμα, αλλά πιθανότατα και μία δύο ομάδες ακόμη. Και ανάμεσα τους φυσικά και ο Κεραυνός που λόγω ονόματος και ιστορίας είναι “καταδικασμένος” να κάνει πρωταθλητισμό, ειδικά σε αυτές τις κατηγορίες. Εμείς θέτουμε ως βασικό στόχο πάντως τη λειτουργία και ανάπτυξη των ακαδημιών μας. Να χτίσουμε γερές βάσεις για το άμεσο μέλλον της ομάδας ώστε ο Κεραυνός να αρχίσει να στηρίζεται και πάλι σε δικά του παιδιά όπως συνέβαινε παλαιότερα”.

Άρης Ξενούλης (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΕΜΕΝΗΣ): “ Το πρωτάθλημα αναμένεται με ενδιαφέρον και εκτιμώ πως θα είναι ανταγωνιστικό καθώς οι περισσότερες ομάδες είναι πάνω κάτω στο ίδιο επίπεδο. Βεβαίως υπάρχουν κάποιες που ξεχωρίζουν. Αν τελικά ανέβει ο Προμηθέας 2014 στη Γ΄ Εθνική αντικαθιστώντας τη Σφήκα Αμαλιάδας στην κατηγορία, ο Κεραυνός Αιγίου και η Ολυμπιάδα δείχνουν να είναι από τα μεγάλα φαβορί αλλά θα υπάρξουν και άλλες ομάδες που θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Στόχος του Αστέρα, στην πρώτη του χρονιά στη μεγάλη κατηγορία θα είναι η γρήγορη παραμονή και η είσοδος στα πλέι οφ”. Θέλουμε να συνεχίσουμε την ανοδική μας πορεία με σταθερά βήματα και να κοιτάμε πάντα μπροστά”.

Ανεβαίνει Γ΄ Εθνική ο Προμηθέας

Όπως όλα δείχνουν ο Προμηθέας 2014 θα ανέβει στη Γ΄ Εθνική μπάσκετ στη θέση της Σφήκας που αποχώρησε. Όμως μπήκε κανονικά στην κληρωτίδα του πρωταθλήματος της Α1 Κατηγορίας της ΕΣΚΑ-Η. Ο λόγος; Δεν έχει επικυρωθεί η άνοδος του που θα γίνει με wild card και θα οριστικοποιηθεί άμεσα, αφού η ΕΟΚ έχει αποστείλει πρόσκληση για να εκδηλώσουν ενδιαφέρον και άλλες ομάδες από την Α1 ΕΣΚΑ-Η.

Το πρόγραμμα του Α΄ γύρου

1η Αγωνιστική
ΣΕΦΑ-Αραχωβίτικα/Ακταίο
Κεραυνός-Αγυιά
ΕΑΠ-Ηφαιστος/Αχιλλέας
Δύμη-Φαέθων
ΕΑ Παραλίας-Ολυμπιάδα
Απολλωνιάδα-Προμηθέας 2014
Πανωλενειακός-Αστέρας Τέμενης

2η Αγωνιστική
Αστέρας-Απολλωνιάδα
Προμηθέας 2014-ΕΑ Παραλίας
Ολυμπιάδα-Δύμη
Φαέθων-ΕΑΠ
Ηφ. Αχιλλέας-Κεραυνός
Αγυιά-ΣΕΦΑ
Αρ. Ακταίο-Πανωλενειακός

3η Αγωνιστική
ΣΕΦΑ-Ηφ. Αχιλλέας
Κεραυνός-Φαέθων
ΕΑΠ-Ολυμπιάδα
Δύμη-Προμηθέας 2014
ΕΑ Παραλίας-Αστέρας
Απολλωνιάδα-Πανωλενειακός
Αρ. Ακταίο-Αγυιά

4η Αγωνιστική
Απολλωνιάδα-Αρ. Ακταίο
Πανωλενειακός-ΕΑ Παραλίας
Αστέρας-Δύμη
Προμηθέας 2014-ΕΑΠ
Ολυμπιάδα-Κεραυνός
Φαέθων-ΣΕΦΑ
Ηφ. Αχιλλέας-Αγυιά

5η Αγωνιστική
ΣΕΦΑ-Ολυμπιάδα
Κεραυνός-Προμηθέας 2014
ΕΑΠ-Αστέρας
Δύμη-Πανωλενειακός
ΕΑ Παραλίας-Απολλωνιάδα
Αγυιά-Φαέθων
Αρ. Ακταίο-Ηφ. Αχιλλέας

6η Αγωνιστική
ΕΑ Παραλίας-Αρ. Ακταίο
Απολλωνιάδα-Δύμη
Πανωλενειακός-ΕΑΠ
Αστέρας-Κεραυνός
Προμηθέας 2014-ΣΕΦΑ
Ολυμπιάδα-Αγυιά
Φαέθων-Ηφ. Αχιλλέας

7η Αγωνιστική
ΣΕΦΑ-Αστέρας
Κεραυνός-Πανωλενειακός
ΕΑΠ-Απολλωνιάδα
Δύμη-ΕΑ Παραλίας
Ηφ. Αχιλλέας-Ολυμπιάδα
Αγυιά-Προμηθέας 2014
Αρ. Ακταίο-Φαέθων

8η Αγωνιστική
Δύμη-Αρ. Ακταίο
ΕΑ Παραλίας-ΕΑΠ
Απολλωνιάδα-Κεραυνός
Πανωλενειακός-ΣΕΦΑ
Αστέρας-Αγυιά
Προμηθέας 2014-Ηφ. Αχιλλέας
Ολυμπιάδα-Φαέθων

9η Αγωνιστική
ΣΕΦΑ-Απολλωνιάδα
Κεραυνός-ΕΑ Παραλίας
ΕΑΠ-Δύμη
Φαέθων-Προμηθέας 2014
Ηφ. Αχιλλέας-Αστέρας
Αγυιά-Πανωλενειακός
Αρ. Ακταίο-Ολυμπιάδα

10η Αγωνιστική
ΕΑΠ-Αρ. Ακταίο
Δύμη-Κεραυνός
ΕΑ Παραλίας-ΣΕΦΑ
Απολλωνιάδα-Αγυιά
Πανωλενειακός-Ηφ. Αχιλλέας
Αστέρας-Φαέθων
Προμηθέας 2014-Ολυμπιάδα

11η Αγωνιστική
ΣΕΦΑ-Δύμη
Κεραυνός-ΕΑΠ
Ολυμπιάδα-Αστέρας
Φαέθων-Πανωλενειακός
Ηφ. Αχιλλέας-Απολλωνιάδα
Αγυιά-ΕΑ Παραλίας
Αρ. Ακταίο-Προμηθέας 2014

12η Αγωνιστική
Κεραυνός-Αρ. Ακταίο
ΕΑΠ-ΣΕΦΑ
Δύμη-Αγυιά
ΕΑ Παραλίας-Ηφ. Αχιλλέας
Απολλωνιάδα-Φαέθων
Πανωλενειακός-Ολυμπιάδα
Αστέρας-Προμηθέας 2014

13η Αγωνιστική
ΣΕΦΑ-Κεραυνός
Προμηθέας 2014-Πανωλενειακός
Ολυμπιάδα-Απολλωνιάδα
Φαέθων-ΕΑ Παραλίας
Ηφ. Αχιλλέας-Δύμη
Αγυιά-ΕΑΠ
Αρ. Ακταίο-Αστέρας
*Στον β΄γύρο τα παιχνίδια θα γίνουν αντίστροφα.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr