background img
banner
banner

«Ξεφορτώνονται» ογκώδη αντικείμενα με εναπόθεση στους δρόμους…

ΕΚΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δεν προλαβαίνουν να μαζεύουν ογκώδη απορρίμματα από τους δρόμους στην Υπηρεσία Καθαριότητας, με πολίτες να μην μπαίνουν καν στη διαδικασία να ειδοποιήσουν, με αποτέλεσμα τη συσσώρευση άχρηστων αντικειμένων έξω από κάδους, που ρυπαίνουν την πόλη και δυσχεραίνουν την εικόνα της. Την ίδια στιγμή, βάρος πέφτει στην προετοιμασία του χώρου που θα «στεγάσει» το «πράσινο σημείο» στη θέση «Νησί» Τέμενης, αλλάζοντας τα δεδομένα στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Ν. Καραΐσκος: «Πρέπει όλοι να βοήσουμε ώστε να παταχθεί η παράνομη εναπόθεση»

΄΄Δυστυχώς, παρά την ενημέρωση που έχουμε κάνει, υπάρχουν αρκετοί πολίτες που βγάζουν ογκώδη, κλαδοδέματα και διάφορα άχρηστα αντικείμενα, τα εναποθέτουν δίπλα σε κάδους ή και πιο μακριά, χωρίς να ειδοποιούν την Υπηρεσία και παρότι είναι γνωστή πλέον η εφαρμογή «sense city», μέσω της οποίας ενημερώνουν σε ένα λεπτό, αλλά και το τηλέφωνο επικοινωνίας. Επιπλέον, έχει αυξηθεί σημαντικά και ο όγκος των αντικειμένων αυτών που βγάζουν στον δρόμο. Έχουμε εντοπίσει ορισμένους, έχουν επιβληθεί πρόστιμα, όμως δεν αλλάζουν νοοτροπία. Καλό είναι και αυτοί που βλέπουν πολίτες να υιοθετούν τέτοιες συμπεριφορές, να μας το καταγγέλλουν. Πρέπει όλοι να βοήσουμε ώστε να παταχθεί η παράνομη εναπόθεση και ο δήμος μας να παραμένει καθαρός΄΄, ανέφερε στo protionline.gr ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, δημοσιοποιώντας τη σχετική αφίσα, μέσω της οποίας προτρέπει τους πολίτες να ενεργούν υπεύθυνα. Συγκεκριμένα, ενημερώνει ότι απαγορεύεται αυστηρά η εναπόθεση κλαδοδεμάτων, οικοδομικών υλικών, επίπλων και στρωμάτων δίπλα και μέσα στους κάδους, προειδοποιώντας ότι στους παραβάτες θα επιβάλλονται πρόστιμα από τη δημοτική αστυνομία.

Περίφραξη και τσιμεντόστρωση… προετοιμασία για το «πράσινο σημείο»

Την ίδια ώρα, στον δήμο προχωρούν σε εργασίες στο πρώην οικόπεδο Ορφανίδη, νυν ιδιοκτησία του δήμου, στη θέση «Νησί» Τέμενης, προετοιμάζοντας το… έδαφος για τη δημιουργία του «πράσινου σημείου» που θα λειτουργήσει. Ήδη έχει δεσμευθεί πίστωση ύψους 60.000 ευρώ σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2022 για κατασκευή περίφραξης και τσιμεντόστρωσης σε ιδιοκτησίες του δήμου στη θέση «Νησί» Τέμενης. Υπενθυμίζεται ότι για το «πράσινο σημείο», έχει υποβληθεί πρόταση χρηματοδότησης στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ ύψους 1,2 εκατ. ευρώ με την έγκριση να έχει καθυστερήσει λόγω του μεγάλου αριθμού των προτάσεων, έχοντας λάβει ωστόσο διαβεβαίωση για έγκριση.

Όπως ήδη έχει γίνει γνωστό από τον αντιδήμαρχο, ο πρώην οικόπεδο Ορφανίδη θα διαμορφωθεί σε πολυσύνθετο χώρο για την Καθαριότητα και το Περιβάλλον. Από το μία το «πράσινο σημείο» και από την άλλη το αμαξοστάσιο του δήμου και σωστές υποδομές για το προσωπικό, μεγάλη μάντρα υλικών για τον δήμο, όπως και hot spot για αδέσποτους σκύλους. Πλέον ο δήμος θα διαθέτει έναν σοβαρό και οργανωμένο χώρο, με όλες τις μονάδες του παραγωγικές και λειτουργικές. Σε ό,τι αφορά τα «πράσινα σημεία», αποτελούν βασικό πυλώνα της στρατηγικής για τα απόβλητα, σύμφωνα µε το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην προώθηση της προετοιμασίας για την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχόλια

  • Μια και λέμε για Τέμενη γιατί δε κάνει ο κ.Αντιδήμαρχος μια βόλτα να δει τη κατάσταση που στο δρόμο προς το γήπεδο έχει κάποιους κάδους σε άθλια κατάσταση όταν όλοι οι υπόλοιποι κάδοι στο χωριό είναι καθαροί κι έρχονται όλοι και πετάνε σκουπίδια κάθε λογής κι άμα έρθει θα δει μέχρι και μια στοίβα με κουράδες σκύλων που κάποιος έξυπνος πέταξε;

    Μια και λέμε για καθαριότητα... 28/09/2022 14:25

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr