background img
banner
banner

Οξύνεται η αντιπαράθεση στον Εμπορικό Σύλλογο

ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΟΥΝΤΑΙ – ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΝ ΓΕΝΑΡΗ

Την πρόθεσή τους να μην παραιτηθούν από το Δ.Σ. ξεκαθαρίζουν τα μέλη του Εμπορικού, Εισαγωγικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιαλείας, μη ακολουθώντας το παράδειγμα προέδρου και αντιπροέδρου Λάμπη Παπαδόπουλου και Κώστα Κουλούρη αντίστοιχα, οδηγώντας τον σύλλογο προς τις εκλογές του Ιανουαρίου, με προσωρινή διοίκηση. Σε εκκρεμότητα ωστόσο παραμένει ως σήμερα η παράδοση – παραλαβή, με τον μεν κ. Παπαδόπουλο να κατηγορεί τα μέλη της αντιπολίτευσης ότι δεν παρέλαβαν μετά τη συνεδρίαση της αναπλήρωσης, τα δε μέλη της αντιπολίτευσης να του προσάπτουν αντικαταστατική συμπεριφορά.

Οι παραιτήσεις προέδρου και αντιπροέδρου γνωστοποιήθηκαν την περασμένη Δευτέρα, ωστόσο τα μέλη της αντιπολίτευσης τους κατηγορούν ότι δεν τους τις κοινοποίησαν.
Από την πλευρά του, ο κ. Παπαδόπουλος τονίζει στο protionline.gr πως έχουν αποσταλεί αμέσως στο email του Συλλόγου. Με τη νέα γραμματέα Ντία Παναγοπούλου να απαντά μέσω του protionline.gr ότι δεν ήταν εφικτό να έχει πρόσβαση στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του Συλλόγου να δει την ηλεκτρονική αλληλογραφία, διότι ο πρόεδρος έχει αλλάξει κλειδαριές και δεν έχει δώσει νέα κλειδιά στα μέλη. ΄΄Δεν θα μπορούσα να παραδώσω κλειδιά από τη στιγμή που στο Δ.Σ. της αναπλήρωσης τους κάλεσα να παραλάβουν και να αναλάβουν και αρνήθηκαν. Θα μπορούσε η κ. Παναγοπούλου να ζητήσει τους κωδικούς και να ενημερωθεί΄΄, τόνισε ο παραιτηθείς πρόεδρος. Η δε κ. Παναγοπούλου σημείωσε πως ΄΄η παραλαβή παράδοση δεν μπορεί να γίνει «στο πόδι» και χρειάζεται καταγραφή από τον ίδιο τον πρόεδρο΄΄.

Λ. Παπαδόπουλος: «Αρνούμαι να συνδιοικήσω με πραξικοπηματίες»

΄΄Ας αποφασίσουν αν θα είναι εκεί τη Δευτέρα (σήμερα) για να τους παραδώσω τα κλειδιά΄΄, είπε ο κ. Παπαδόπουλος εκφράζοντας την απογοήτευσή του για τον τρόπο που λειτουργούν μέλη του Δ.Σ., υπενθυμίζοντας πως του έχουν προσάψει τόσες ανυπόστατες κατηγορίες που ωστόσο έρχεται η δικαιοσύνη και τον δικαιώνει. Αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι, ο απερχόμενος πρόεδρος τονίζει: ΄΄Στις εκλογές του 2020, οι έμποροι εμπιστεύτηκαν και ψήφισαν την παράταξή μας, παρά τον πόλεμο και τη συκοφαντία που είχα υποστεί. Το πιο έντιμο θα ήταν να πάμε τώρα σε εκλογές. Όμως ας αναλάβουν, ας διοικήσουν κι ας προσλάβουν εκ νέου τον υπάλληλο. Αρνούμαι να συνδιοικήσω με πραξικοπηματίες. Ό,τι έχω αναγράψει στην παραίτησή μου, είναι αληθές. Είμαι τυπικός σε όλα και κοιμάμαι ήσυχος, έχω τη συνείδησή μου πεντακάθαρη΄΄.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Παπαδόπουλου, ΄΄οι παραιτήσεις των Χανδόλια και Κερκελέ οδήγησαν το Σύλλογο σε θεσμικό αδιέξοδο! Ήξεραν από την αρχή της θητείας μας πως δεν μπορώ να συνεργαστώ με αυτούς που από το 2017 έχω δικαστικές διαμάχες και εκκρεμούν αστικά και ποινικά δικαστήρια! Όλοι γνωρίζουν (ειδικά οι τού συλλόγου, γιατί τα πρακτικά κάποιοι φρόντισαν και τα έκαναν κουρελόχαρτα) πως έβαλα το χέρι στην τσέπη για να μην αφήσω το προεδρείο αλλά και τον σύλλογο εκτεθειμένο και τα περισσότερα χρήματα που αναφέρουν ως οφειλές , κάνει να τα λαμβάνουμε από τον ΟΑΕΔ. Τα δε χρέη που αναφέρουν είναι από το δάνειο της ΕΣΕΕ που πήρε η προηγούμενη διοίκηση Χρονοπούλου-Παναγοπουλου, Ντερντέ και τα έκανε γκαλά, και φωτογραφίσεις!! Ουσιαστικά μας άφησαν τα χρέη τους΄΄.

Σε ό,τι αφορά την καθυστέρηση που του προσάπτουν, ο απερχόμενος πρόεδρος αναφέρει: ΄΄Για την αποκατάσταση της αλήθειας και μόνο αυτής, από την πρώτη στιγμή που παραιτήθηκαν οι δύο του συνδυασμού μου, ζήτησα τη σύγκληση ΔΣ στο οποίο την πρώτη φορά δεν παρέστησε σχεδόν κανένας και την δεύτερη στις 9 Αυγούστου όταν ψηφίστηκαν οι Παναγοπούλου, Νερντές και τους ζήτησα να αναλάβουν και να ξεκινήσουμε αμέσως δουλειά , το μόνο που διαπίστωσα ήταν αδιαφορία, απάθεια και αρνητισμό. Μάλιστα όπως είπαν χαρακτηριστικά θα αναλάμβαναν από Σεπτέμβρη, τώρα έχουν άλλες δουλειές, επικαλέστηκαν δε τον “νεκρό” Αύγουστο, πως είχαν φόρτο εργασίας και με λοιδορούσαν λέγοντας, πως περίμεναν τα μελτέμια και τους μαΐστρους ή πως τώρα είναι σε διακοπές… Το να παραιτηθώ ήταν το μόνο ηθικά ορθό και έντιμο για την αξιοπρέπεια μου , παρότι είχα αφήσει κάποιο διάστημα μήπως και ανακαλέσουν τις παραιτήσεις τους οι συνάδελφοι της παράταξης μου(κάτι που ζήτησα επανειλημμένως) τους οποίους εμπιστεύτηκα από την πρώτη στιγμή.

Εφόσον κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό, από την επόμενη ημέρα, που ψηφίστηκε η αντικατάσταση των δύο μελών ο Αντιπρόεδρος μου Κώστας Κουλούρης συνέταξε την παραίτηση του και μου την παρέδωσε με ημερομηνία 10 Αυγούστου ενώ εγώ λίγες μέρες αργότερα λόγω του ότι εκκρεμούσε το θέμα του ΑΤΕΙ και είχα ευθύνη απέναντι στον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο παιδείας σαν εκπρόσωπος της τριμελούς επιτροπής όπως και το γεγονός πως έπρεπε να εκπροσωπήσω τον σύλλογο σε δημόσια υπηρεσία γιατί αλλιώς θα υπήρχαν κυρώσεις και πρόστιμα. Αμέσως μετά από αυτά συνέταξα την παραίτηση μου και την απέστειλα και στο μέιλ του συλλόγου το οποίο το λαμβάνει στον υπολογιστή καί στο κινητό του η γραμματέας και όποιος άλλος έχει τους κωδικούς (πάντως όχι εγώ).Την περασμένη εβδομάδα ζήτησα εγγράφως από την Παναγοπούλου πότε και πώς να της παραδώσω τα κλειδιά του συλλόγου και πότε έχει σκοπό , αν έχει σκοπό να αναλάβει τα καθήκοντα της και να ασχοληθεί με τις υποχρεώσεις της΄΄.

Ως προς τις νέες κλειδαριές, σημειώνει: ΄΄Πρέπει να σημειώσω πως τα κλειδιά όπως έχω ενημερώσει και μέσω του Τύπου αλλά και μέσω εξωδίκου ενημέρωσης προς όλα τα μέλη του ΔΣ, αλλάχθηκαν μόνο και μόνο γιατί ο υπάλληλος αν και είχε απολυθεί , για περισσότερο των δέκα ημερών βρισκόταν στο σύλλογο και ενημέρωνα τους συναδέλφους πώς όποιο μέλος επιθυμούσε μπορούσα να του τα παραδώσω για να κάνει τις όποιες εργασίες άπτονταν των αρμοδιοτήτων του΄΄.

Η ψηφισμένη από τους εμπόρους διοίκηση

Και συνεχίζει ο κ. Παπαδόπουλος: ΄΄Επισημαίνω πως παραιτήθηκα από τη θέση του προέδρου , δεν έχω φύγει από τη διοίκηση και δεν αποποιούμαι ούτε το σύλλογο ούτε τους εμπόρους που με έφεραν σε αυτή τη θέση.. Οι Έμποροι ψήφισαν τον συνδυασμό μας με εμένα επικεφαλής ως διοίκηση και κανέναν άλλον Για αυτό το λόγο ζήτησα την παραίτηση και των άλλων μελών του συνδυασμού μας για να πάμε άμεσα σε εκλογές. Εμείς είμαστε η νόμιμη ψηφισμένη από τους εμπόρους διοίκηση και κανείς άλλος. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν κριθεί εκτός από τα δικαστήρια και από τους εμπόρους και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συνεργαστώ μαζί τους όσο και να με πιέζουν κάποιοι . Ότι λένε είναι συκοφαντίες και ψεύδη. Άλλωστε όλα αυτά τα χρόνια το έχουν αποδείξει πως είναι καθηγητές των αντικαταστατικών ενεργειών. Όσον αφορά τις κάμερες με ξεπερνούν αυτά πού λέει η συγκεκριμένη κυρία και οποιοσδήποτε άλλος. Σε κανένα ΔΣ δεν υπάρχει τέτοιο θέμα διάταξης’’.

Ντία Παναγοπούλου: «Στην περίπτωση του κ. Παπαδόπουλου, ο καπετάνιος πήδηξε από το καράβι πρώτος»

΄΄Αν ήθελε ο κύριος πρόεδρος, εδώ και ένα μήνα θα είχε συγκαλέσει συμβούλιο έκτακτο ή τακτικό για να κάνει παράδοση παραλαβή των θέσεων. Κάναμε την αναδιάρθρωση και με κάλεσε να κάνω παραλαβή εκείνη την ώρα χωρίς να έχει προηγηθεί καταγραφή και η απαιτούμενη προετοιμασία. Του ζήτησα τότε να κανονίσει ή συνεδρίαση Δ.Σ. ή συνάντηση κι αφού έχει κάνει γραπτώς την καταγραφή, να αναλάβουμε. Όχι μόνο δεν το έκανε αλλά άλλαξε τις κλειδαριές στο κτίριο μόνος του και μας έστειλε εξώδικο να μας ενημερώσει. Δεν κάλεσε ποτέ όμως τα απελθόντα μέλη και τα νέα που έλαβαν τις θέσεις. Ξαφνικά σε μία νύχτα ξεσυνέδεσε την κάμερα η οποία είχε τοποθετηθεί στα γραφεία με απόφαση του Δ.Σ. ώστε να παρακολουθείται ο χώρος΄΄, είπε η κ. Παναγοπούλου κατηγορώντας τον κ. Παπαδόπουλο ότι ΄΄παραιτήθηκε τώρα διότι έφτασε ο κόμπος στο χτένι από τα χρέη που έχει δημιουργήσει και μας κάλεσε η Επιθεώρηση Εργασίας με κίνδυνο να πάρουμε πρόστιμο. Γνώριζε τη διαδικασία της αναστολής εργασίας παρά ταύτα τον υπάλληλο του Εμπορικού Συλλόγου δεν τον έβαζε σε αναστολή. Έτσι και δεν πλήρωνε τις εισφορές του και δεν εκμεταλλευόταν το πλεονέκτημα που του έδινε το κράτος να τον βάλει σε αναστολή εργασίας τουλάχιστον για 5-6 μήνες. Τώρα βρεθήκαμε να οφείλουμε 6.000 ευρώ συν τα πρόστιμα συν το ΙΚΑ και δεν είχαμε καμία απάντηση. Μόλις τον κάλεσαν στην Επιθεώρηση Εργασίας δήλωσε παραίτηση από τον Σύλλογο. Στην περίπτωσή του, ο καπετάνιος πήδηξε από το καράβι πρώτος. Νομίζει ότι εμείς θα τον ακολουθήσουμε. Όχι εμείς θα το φέρουμε στα ίσια το καράβι. Ο ιστορικός αυτός σύλλογος έχει περάσει Ά και Β΄ Παγκοσμίους Πολέμους, Β΄, εμφύλιο, δικτατορία, σοβαρή πολιτική παράθεση τη δεκαετία του ΄80 κι έμεινε ενωμένος, δραστήριος, δεν βρέθηκε κάτι να τον διαλύσει. Για να έρθει σήμερα ένας Παπαδόπουλος να τον έχει κολλημένο στον τοίχο. Δεν έχει καμία συγχώρεση, κρέμασε τον Σύλλογο οικονομικά΄΄.

΄΄Βγήκε στα μέσα, ενημέρωσε με επιστολή για την παραίτησή του, ζητώντας παραιτήσεις και των υπολοίπων. Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του ζητήσαμε να γνωστοποιήσει την παραίτηση και σε εμάς, τα μέλη του Δ.Σ., για να μας απαντήσει πως την έχει στείλει αρμοδίως στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του συλλόγου… ζητώντας μας ειρωνικά να ανοίξουμε τον υπολογιστή του συλλόγου να το λάβουμε. Με τη μόνη διαφορά ότι ο Σύλλογος είναι κλειστός μετά την αλλαγή των κλειδαριών κι εμείς δεν έχουμε πρόσβαση.

Ο κ. Παπαδόπουλος, για ένα μήνα κράτησε τον σύλλογο κλειστό για δικούς του λόγους και δεν έκανε παράδοση παραλαβή επίσης για δικούς του λόγους. Του στείλαμε επιστολή τέσσερα άτομα με μοναδικό θέμα την αντικατάσταση παράδοση παραλαβή των κλειδιών και των αρχείων του συλλόγου. Σε περίπτωση που δεν έρθει σήμερα, εμείς θα φωνάξουμε έναν κλειδαρά να δούμε τι γίνεται μέσα στον σύλλογο. Και ό,τι βρούμε θα είναι όλα ευθύνη του΄΄, κατέληξε η γραμματέας του Συλλόγου.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr