background img
banner
banner

Ο δήμος Αιγιαλείας κέρδισε την υπόθεση με τους συμβασιούχους covid

ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΕ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΔΙΑΤΑΓΩΝ

Σε ανάκληση των προσωρινών διαταγών του Τμήματος Ασφαλιστικών Μέτρων ως προς την παράταση των συμβάσεων των 17 προσληφθέντων του δήμου Αιγιαλείας, προχώρησε χθες το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, κατόπιν σχετικής αίτησης της Νομικής Υπηρεσίας του δήμου.

Η αίτηση εκδικάστηκε την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου, με τον δήμο να εκπροσωπείται από τους νομικούς του συμβούλους Γιώργο Μπέσκο και Παναγιώτη Κουρή.

Πρόκειται για τους συμβασιούχους που είχαν προσληφθεί για τις ανάγκες covid, των οποίων οι συμβάσεις είχαν λήξει, ωστόσο διεκδίκησαν παράταση μέσω της δικαστικής οδού.
Συγκεκριμένα, τον περασμένο Μάιο κατέθεσαν ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αιγίου αίτηση σε βάρος του δήμου Αιγιαλείας για προσωρινή διαταγή, έτσι ώστε να υποχρεωθεί ο δήμος να αποδέχεται προσωρινά τις υπηρεσίες τους ως συμβασιούχων μολονότι οι συμβάσεις τους είχαν λήξει.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αιγίου και αφού παραστάθηκε και ο δήμος Αιγιαλείας, απέρριψε το αίτημα χορηγήσεως προσωρινής διαταγής και όρισε χρόνο συζήτησης της αιτήσεως την 14 Ιουνίου οπότε και εκδικάστηκε η υπόθεση και κατόπιν εκδόθηκε η απόφαση που απέρριψε την αίτηση.

Ωστόσο, κι ενώ εκκρεμούσε η απόφαση, οι συμβασιούχοι κατέθεσαν αίτηση με το ίδιο περιεχόμενο στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών ζητώντας χορήγηση προσωρινής διαταγής. Κατά την εκδίκασή της όμως δεν παρέστη εκπρόσωπος του δήμου Αιγιαλείας, καθώς από πλευράς Νομικής Υπηρεσίας τονίστηκε ότι δεν υπήρξε η παραμικρή ενημέρωση. Αποφασίστηκε έτσι, ο δήμος Αιγιαλείας να αποδέχεται προσωρινά και μέχρι τη συζήτηση της αίτησης, τις υπηρεσίες των αιτούντων, καταβάλλοντας τις νόμιμες αποδοχές.

Τα επιχειρήματα των νομικών εκπροσώπων του δήμου

Πλην όμως, διαφυλάσσοντας τα συμφέροντά του, ο δήμος, μέσω της Οικονομικής Επιτροπής, αποφάσισε να αιτηθεί ανάκληση των προσωρινών διαταγών. Η αίτηση εξετάστηκε και δικαίωσε τον δήμο Αιγιαλείας που αποδεσμεύεται και απαλλάσσεται των υποχρεώσεών του από τους εν λόγω εργαζόμενους.

Όπως ανέφερε στo protionline.gr ο ένας εκ των νομικών συμβούλων του δήμου, κ. Μπέσκος, ΄΄το Πρωτοδικείο Αθηνών έλαβε υπόψη τις θέσεις που κατέθεσε η Νομική Υπηρεσία του δήμου Αιγιαλείας, ανακαλώντας τις προσωρινές διαταγές, καθώς οι εν λόγω εργαζόμενοι κατέθεσαν αίτηση, παρότι υπήρχε εκκρεμοδικία κι αφού είχε συζητηθεί η ίδια αίτηση στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αιγίου και αναμενόταν η απόφαση, η οποία τελικώς δικαίωσε τον δήμο. Επιπλέον είχε κατατεθεί σε αναρμόδιο τοπικά δικαστήριο κι ως εκ τούτου ήταν νομικά αβάσιμη΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr