background img
banner
banner

Ο δήμος θα καταγγείλει τις συμβάσεις χρησιδανείου του ακινήτου της Ρωμανιώλη

ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ

Σε καταγγελία συμβάσεων χρησιδανείου στον Αθλητικό Σκακιστικό Όμιλο και στην Αθλητική Σκακιστική Ακαδημία Αιγιαλείας προχώρησε ο δήμος Αιγιαλείας, κατόπιν απόφασης που έλαβε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την περασμένη Δευτέρα.

Όπως εξήγησε στο Σώμα ο νομικός σύμβουλος του δήμου Γιώργος Μπέσκος, ΄΄το 2005 είχε παραχωρηθεί η χρήση χωρίς αντάλλαγμα στο σωματείο «Αθλητική Σκακιστική Ακαδημία Αιγιαλείας» του ακινήτου επί της οδού Ρωμανιώλη 5, στο Αίγιο, για τη στέγαση των γραφείων και εντευκτηρίου για διοργάνωση αγώνων του εν λόγω αθλήματος. Επίσης, ένα χρόνο πριν είχε παραχωρηθεί για τον ίδιο λόγο το εν λόγω ακίνητο στον «Αθλητικό Σκακιστικό Όμιλο Αιγίου». Η αναφορά στη Γ.Σ. ότι δεν έχει γραφεία δε είναι αληθής, αφού έχει γίνει σύμβαση χρησιδανείου για τη στέγαση του σωματείου και σε κάθε περίπτωση η επίκληση εξόδων λειτουργίας λόγω στέρησης αγωνιστικών χώρων, γραφείων, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αφού ο χώρος έχει παραχωρηθεί για γραφεία και διοργάνωση αγώνων. Τα λειτουργικά αυτά έξοδα συμπεριλαμβάνονται, όπως προκύπτει από το σχετικό πρακτικό, σε συναλλαγή μεταξύ Α.Σ.Ο.Α. και της Ακαδημίας Αιγιαλείας που τους έχει γίνει η παραχώρηση. Το ίδιο πρακτικό, με ακριβώς την ίδια διατύπωση υφίσταται και σε άλλα τρία σκακιστικά σωματεία΄΄.

Και ξεκαθάρισε: ΄΄Ο δήμος παραχώρησε τον χώρο για την προαγωγή του αθλήματος στο σκάκι, για στέγαση γραφείων και διοργάνωση αγώνων. Από τα αναφερόμενα πρακτικά προκύπτει η μη ύπαρξη γραφείων και διοργάνωσης αγώνων και ειδικότερα έξοδα που ανάγονται σε αυτά, αποτελούν αντικείμενο οικονομικών συναλλαγών (ενίσχυση- επιστροφή ενίσχυσης), ενώ τα γραφεία έχουν παραχωρηθεί για δωρεάν στέγαση και διοργάνωση αγώνων και εν γένει προαγωγή του αθλήματος. Η επίκληση στέρησης γραφείων, ενώ υπάρχει όπως και αγωνιστικού χώρου ενώ υπάρχει μετά το χρησιδάνειο και η θεμελίωση ως λόγου ενισχύσεων και επιστροφών αυτών ως λειτουργικά έξοδα δεν συνάδει με το σκοπό του χρησιδανείου΄΄.

Για τους λόγους αυτούς, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να καταγγελθεί το χρησιδάνειο του τότε δήμου Αιγίου και νυν δήμου Αιγιαλείας.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr