background img
banner
banner

ΠΑΛΕΜΟΤ: Διακρίσεις και στον 4ο αγώνα του Πανελληνίου πρωταθλήματος Moto Cross

ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ ΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ 10 ΚΑΙ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Έναν όμορφο αγώνα απόλαυσαν οι συμμετέχοντες στην Αρχαία Ολυμπία και οι θεατές που παρευρέθηκαν στον 4ο αγώνα του Πανελληνίου πρωταθλήματος Moto Cross, αντιμετωπίζοντας την πρωινή ζέστη και την πολύ υψηλή υγρασία. Αργότερα μέσα στην ημέρα βέβαια το κλίμα δεν δημιουργούσε το παραμικρό πρόβλημα ενώ η πίστα καταβρέχθηκε όσες φορές χρειαζόταν και κάθε χθεσινή ανησυχία για το κράτημα εξανεμίστηκε, με τους αναβάτες να χαίρονται τον αγώνα τους σε συνθήκες ελάχιστης σκόνης και με σωστό τερέν.

Εξαιρετική ήταν για ακόμη μία φορά η παρουσία των αθλητών της ΠΑΛΕΜΟΤ, με τον Χρήστο Μπάζιο με Husqvarna 85 να είναι o νικητής στην κατηγορία ΜΧ 85, τον Δημήτρη Φωτόπουλο με Yamaha Y265 να τερματίζει στην 3η θέση στην κατηγορία MX65 ενώ τέσσερις ακόμη αθλητές ήταν μέσα στην πρώτη 7αδα της κατηγορίας τους. 5η και 6η θέση για Κώστα και Ανδρέα Τρακαδά (ΜΧ65) με Huqsvarna 65 και ΚΤΜ Χ65 αντίστοιχα. Στην 7η θέση ο Ζώης Ασημακόπουλος (ΜΧ 1-ΜΧ300) με YAMAHA Y2 250 και ο Ηλίας Καραγιάννης (ΜΧ2-ΜΧ125) me Husqvarna 250. Ακόμη, στην 14η θέση της κατηγορίας ΜΧ2-ΜΧ125 ήταν ο Νεκτάριος Παπαβασιλείου με ΚΤΜΧ 125 και στην 17η θέση (ΜΧ65) ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος με Kawasaki KX65.

Οι νικητές σε όλες τις κατηγορίες

Στην MX1 ο Τουρατζίδης (100 Yamaha) με τον Λυρίου (161 GAS GAS) πρόσφεραν πλούσιο θέαμα κυρίως στο πρώτο σκέλος όταν ο Λυρίου έφυγε μπροστά.. Γρήγορα ο Τουρατζίδης κατάφερε να μειώσει την διαφορά και περνώντας εμπρός να την μεγαλώσει αρκετά, χωρίς όμως λεπτό και οι δύο να αφήσουν την προσπάθεια, δίνοντας τον ρυθμό της ημέρας.

Πρώτος στην MX300 και με χρόνους που τον φέρνουν αντιμέτωπο με το πάνω μέρος της ΜΧ1, ήταν ο Ανδρέου (161 Yamaha) που έκανε την μεγάλη διαφορά και οδηγούσε… πετώντας. Ο Παπίλας (22 Honda) που θα μπορούσε να είναι στο βάθρο της MX1 εξαιτίας προβλήματος δεν αγωνίστηκε στον δεύτερο αγώνα.

Στην MX2 ο Ράδος (97 Husqvarna) είναι ο απόλυτος κυρίαρχος σταθερά και αμετακίνητα από την κορυφή της. Πίσω υπήρξε ανταγωνισμός με εξαιρετική οδήγηση και πολύ καλό επίπεδο, όπως ο Θεοδωρίδης (344 GAS GAS) και ο Φωτάκης (#94 Yamaha) ο οποίος είναι και ιδιαίτερα εντυπωσιακός στα περάσματά του.

Στην OPEN ο Δημολιάνης (5 GAS GAS) πήρε εκκίνηση και πάλεψε να μην αφήσει τον Τομαρα (110 Honda) σε εύκολη νίκη. Λίγο αργότερα υπερπήδησε ένα άλμα και χωρίς πλέον περιθώριο για τα φρένα έχασε χρόνο καθώς το ίδιο έκανε και άλλος αναβάτης που ακολουθούσε. Ο Τομαράς πέρασε εμπρός και έμεινε και εκεί για την συνέχεια. Με τεράστια διαφορά στην κατηγορία του, ο Καρασακαλίδης (177 GAS GAS) στην Senior δεν απειλήθηκε καθόλου και σημείωσε άλλη μία καθαρή νίκη. Ο Καρανάσης (271 Honda) ήταν όμως εξαιρετικός στην δεύτερη θέση και πολύ γρήγορος τόσο απέναντι τον Τσιμπρή (33 Kawasaki) που αρχικά πάλευε πιο μπροστά, όσο και απέναντι σε έναν από τους πιο εντυπωσιακούς αναβάτες, τον Πρασσο (12 Honda).

Στην MX85 συγκέντρωσε την περισσότερη δράση από πλευράς περιστατικών την νίκη πήρε ο ταχύτερος όλων ο Μερκούρης (111 KTM) όχι όμως και την συνολική νίκη του διημέρου καθώς είχε δεχτεί την μαύρη σημαία. Η συνολική νίκη όπως προαναφέρουμε πήγε στον Μπάζιο (28 Husqvarna) της ΠΑΛΕΜΟΤ. Στην MX65 o Τσαλίκης είχε άλλη μία φανταστική ημέρα με ταχύτερο χρόνο και εντυπωσιακό ρυθμό σε όλη την διάρκεια. Ο Φωτόπουλος της ΠΑΛΕΜΟΤ (911 Yamaha) επίσης ξεχώρισε με την εντυπωσιακή του οδήγηση παρά την πτώση του. Ο επόμενος (5ος) αγώνας του Πανελληνίου πρωταθλήματος θα γίνει στις Κρηνίδες το διήμερο 24 και 25 Σεπτεμβρίου.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr