background img
banner
banner

Παρέλαση καλλιτεχνών τον Αύγουστο

ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΔΩΣΑΝ ΑΛΛΗ… “ΑΙΓΛΗ” ΣΤΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Με τον αγαπημένο μήνα… Αύγουστο, να έφτασε στο τέλος του, η τραγουδιστική “ατζέντα” του φετινού καλοκαιριού καταγράφει ήδη μια ικανοποιητική “παρέλαση” σημαντικών ονομάτων που εκπροσωπούν τον κλάδο της διασκέδασης και του επαγγελματικού τραγουδιού. Πολλοί από αυτούς προτίμησαν και την Αιγιάλεια για τις εμφανίσεις τους. Αν αναλογιστεί κανείς ότι η πανδημία του κορωνοϊού είχε στερήσει για πάρα πολύ καιρό τον… συγχρωτισμό σε καταστήματα διασκέδασης, μπαρ και clubs, τότε η μακρόσυρτη φετινή… λίστα καλλιτεχνών, μάλλον είναι απόλυτα δικαιολογημένη!

Μουσικές για όλα τα γούστα!

Από το προτελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου και μετά και μέχρι το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου που “αφήσαμε”… έγιναν περίπου 75 μουσικές βραδιές σε όλο τον δήμο, είτε με μεγάλους και αναγνωρισμένους καλλιτέχνες, είτε με dj’s που εργάζονται στην περιοχή ή έξω από αυτή, είτε με τοπικούς μουσικούς και σχήματα. Καταγράφοντας τα είδη των μουσικών επιλογών που είχε ο κόσμος της Αιγιάλειας την ευκαιρία να απολαύσει σε κάθε σημείο του δήμου, θα διαπιστώσει κανείς ότι υπήρξαν live και ζωντανές εμφανίσεις για όλα τα γούστα: Ποπ τραγουδιστές, εναλλακτική ροκ, λαϊκοί καλλιτέχνες, εκπρόσωποι της δημοτικής παράδοσης, σχήματα με ροκ ή λάτιν ύφος, ενώ οι dj’s που εμφανίστηκαν σε όλο το εύρος της περιοχής είχαν την ευελιξία του να παρασύρουν τον κόσμο με επιλογές από την αγαπημένη μουσική των νέων όπως trap και rave, μέχρι τραγούδια που ακούγονται σε λαϊκοδημοτικές ορχήστρες. Εν τέλει, το πλεονέκτημα της όλης αυτής “πολυφωνίας” το επωφελήθηκε ο κόσμος – ντόπιοι και επισκέπτες – οι οποίοι είχαν πραγματικά την δυνατότητα να “ξεδώσουν” με πολλούς τρόπους, αγνοώντας πολλές φορές την επικινδυνότητα του ιικού φορτίου που “προβλημάτιζε” πού και πού…

Την “μερίδα του λέοντος” πήρε η Ανατολική Αιγιάλεια

Σε πολλές περιοχές της Αιγιάλειας έγιναν μουσικές εκδηλώσεις και εμφανίσεις τραγουδιστών και τραγουδιστριών που είχαν διπλό… όφελος: Και μεγάλη ανταπόκριση του κοινού αλλά και κίνητρο για διασκέδαση και ψυχαγωγία. Αν μάλιστα, υπολογίσει κάποιος και τις δεκάδες θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις που πραγματοποιήθηκαν τον τελευταίο μήνα, τότε θα μπορούσε να πει κανείς ότι οι εκδηλώσεις που παρουσιάστηκαν στην Αιγιάλεια, ξεπέρασαν και αυτές τις γειτονικής Πάτρας ή της Κορίνθου, στέφοντας έτσι “βασιλιά της διασκέδασης” για φέτος την ευρύτερη περιοχή. Οι κοινότητες Διακοπτού, Συλιβαινιωτίκων, Ακράτας και Αιγείρας “πήραν” την πρωτιά σε εμφανίσεις γνωστών καλλιτεχνών, καθώς κάποια από τα ονόματα έκαναν αίσθηση, όπως ήταν ο Γιώργος Σαμπάνης, το ντουέτο Κέλλυ Κελεκίδου και Νίκος Κουρκούλης, οι Λιανός – Βαρδής, το συγκρότημα Μέλισσες, ο Ηλίας Βρεττός και η Ηρώ.

Πλειάδα άλλων γνωστών ονομάτων “παρέλασε” από την Αιγιάλεια

Αίσθηση έκαναν φέτος το καλοκαίρι, οι εμφανίσεις σε νυχτερινά μαγαζιά ή μουσικές εκδηλώσεις στην ύπαιθρο που συγκέντρωσαν πλήθος κόσμου, με πιο χαρακτηριστική, αυτή του Γιώργου Βελισσάρη σε γνωστή εκδήλωση στην δυτική πλευρά του δήμου. Άλλες εμφανίσεις που έκαναν αίσθηση και συγκέντρωσαν τα “φλας της δημοσιότητας” ήταν οι Νίκος Απέργης, Χαρά Βέρρα, Χρήστος Σαντικάι, Μιχάλης Μενιδιάτης, Stan Αντιπαριώτης, Αλκατράζ, Strings in motion, Πασχάλης Αρβανιτίδης, Τόνι Σφίνος, Εβίτα Σερέτη, η Αρετή Κετιμέ, η Έλλη Κοκκίνου, ο dj Νίκος Διαμαντόπουλος, το ροκ συγκρότημα Μπλε, ο δημοφιλής Αλέξανδρος Τσουβέλας αλλά και ο Γιώργος Χατζηπαύλου (εκπρόσωποι του stand up comedy) και βεβαίως, η εκπληκτική Ελεονώρα Ζουγανέλη που εμφανίστηκε στον υπαίθριο χώρο του “Γ. Παππάς” το οποίο κατάφερε και γέμισε ασφυκτικά απ’ άκρη σ’ άκρη.

Εάν σε όλα αυτά, συνυπολογίσει κανείς και τις εμφανίσεις αξιόλογων ντόπιων καλλιτεχνών σε εστιατόρια, μουσικές υπαίθριες σκηνές, συναυλίες και πανηγύρια, αμέσως – αμέσως υπάρχει ένα ακλόνητο μουσικό… “ατού” που και υπερισχύει για το φετινό καλοκαίρι που αποχωρεί, αλλά και δημιουργεί ιδιαίτερη αίσθηση: Το ότι οι γνωστοί καλλιτέχνες και οι εκπρόσωποι της μουσικής βιομηχανίας, προτιμούν και στηρίζουν την Αιγιάλεια, σε κάθε τους βήμα, με κάθε μικρή ή μεγάλη αφορμή εκδηλώσεων που διοργάνωσε είτε η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση, είτε ιδιωτικές επιχειρήσεις, είτε Σύλλογοι και Σωματεία της περιοχής. Τέλος, να σημειωθεί ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες, αναμένονται και δύο τελευταίες εμφανίσεις γνωστών καλλιτεχνών του τραγουδιού, εκδηλώσεις οι οποίες θα αποτελέσουν ουσιαστικά και το “κύκνειο άσμα” του φετινού μουσικοχορευτικού – καλλιτεχνικού καλοκαιριού.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr