background img
banner
banner

Παραίτηση Αλεξόπουλου και νέα σύνθεση στο Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ Η ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΛΕΕΙ Ο ΛΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ – ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΝΤΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Ανατροπές και μη αναμενόμενες εξελίξεις έφερε το τελευταίο διάστημα στη διοίκηση του Εμπορικού, Εισαγωγικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιαλείας. Η εκλογή του Δημήτρη Ντερντέ στην προεδρία είχε και συνέχεια με την κάλυψη δύο θέσεων του προεδρείου. Η μία, αυτή του αντιπροέδρου από τον Νίκο Παναγόπουλο και η άλλη, του ταμία, από τη δεύτερη επιλαχούσα Χριστίνα Ράλλη. Μεσολάβησαν ωστόσο μία παραίτηση από το Δ.Σ. και μία άρνηση του πρώτου επιλαχόντα να πάρει θέση στο Συμβούλιο…

Στην προτροπή των Λάμπη Παπαδόπουλου και Κώστα Κουλούρη μετά τη δική τους παραίτηση, για παραίτηση όλων των μελών, με σκοπό τη διενέργεια πρόωρων εκλογών στον σύλλογο, φαίνεται πως έκανε πράξη μόνο ο Γιώργος Αλεξόπουλος ο οποίος παρότι φερόμενος ως επικεφαλής ψηφοδελτίου στις προηγούμενες εκλογές, δεν θέλησε να αναλάβει κάποιο αξίωμα μετά την παραίτηση των δύο, αλλά γνωστοποίησε την πρόθεσή του να μην συμμετέχει πλέον στο Συμβούλιο.

Ποιοι αναλαμβάνουν

Έτσι, την περασμένη Πέμπτη κι ενώ ήταν σε εκκρεμότητα το ποιοι θα καλύψουν τις θέσεις αντιπροέδρου και ταμία, εκλήθη ο πρώτος επιλαχών Κώστας Θεοδωρακόπουλος ο οποίος δεν δέχθηκε να συμμετέχει στο Δ.Σ. και στη συνέχεια η δεύτερη επιλαχούσα Χριστίνα Ράλλη που ανταποκρίθηκε και έλαβε τη θέση της ταμία. Αντιπρόεδρος ορίστηκε ο Νίκος Παναγόπουλος, με τη νέα σύνθεση του Δ.Σ. να ορίζεται ως εξής: Πρόεδρος Δημήτρης Ντερντές, αντιπρόεδρος Νίκος Παναγόπουλος, γεν. γραμματέας Ντία Παναγοπούλου, ταμίας Χριστίνα Ράλλη και μέλη Λάμπης Παπαδόπουλος, Κώστας Κουλούρης, Μαίρη Χρονοπούλου, Νικολέτα Χανδόλια και Βασίλης Κερκελές.

Φόβοι για οικονομικές εκκρεμότητες

Ερωτηθείσα από τo protionline.gr για το πώς διαμορφώνεται πλέον η κατάσταση στον Εμπορικό Σύλλογο, η γεν. γραμματέας Ντία Παναγοπούλου, επισήμανε: ΄΄Ολοκληρώθηκε η αναδιάρθρωση του Δ.Σ. με τη συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης. Ωστόσο ακόμη δεν έχει γίνει η παραλαβή παράδοση του ταμείου του Συλλόγου. Πολύ φοβόμαστε πως υπάρχουν πολλές οικονομικές εκκρεμότητες και εκτιμώ πως αυτός είναι ο λόγος αποχώρησης του κ. Παπαδόπουλου από την προεδρία, ότι ή δεν γνώριζε πώς να το διαχειριστεί, ή ότι δεν ήθελε.
Δεν λέμε πως εμείς μπορούμε να κάνουμε θαύματα ωστόσο θα επιχειρήσουμε να βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρά, να δούμε πρώτα τι οφειλές έχει ο Σύλλογος.
Στη συνέχεια θα φτιάξουμε μία κατάσταση που θα δώσουμε στα μέλη μας ώστε να είναι όλοι ενήμεροι για τα οικονομικά του. Πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος τι έχουμε παραλάβει΄΄.

Από την πλευρά του, ο Λάμπης Παπαδόπουλος κατήγγειλε στo protionline.gr ότι η διοίκηση που συγκροτήθηκε δεν έχει καμία νομιμοποίηση κυρίως από τη στιγμή που έχει παραιτηθεί η πλειοψηφία της Ελεγκτικής Επιτροπής. Όπως είπε, ΄΄η συνεδρίαση που αναφέρουν πως έγινε την Πέμπτη δεν είχε καν απαρτία και είναι αντικαταστατικό να μοιράζονται αξιώματα κατ’ αυτό τον τρόπο. Μαθαίνουμε πως παραιτήθηκε ο επικεφαλής του έτερου ψηφοδελτίου των προηγούμενων εκλογών που μας είχαν αναδείξει πρώτη δύναμη, όμως σαν μέλη του Δ.Σ. ουδέποτε ενημερωθήκαμε, ούτε και για τις κλήσεις των επιλαχόντων. Όπως φαίνεται δεν έγινε τίποτα βάσει καταστατικού΄΄.

Λ. Παπαδόπουλος: ‘‘Ήταν ενήμεροι για τα οικονομικά του συλλόγου’’

Αναφορικά με το ότι το νέο προεδρείο δεν έχει ξεκάθαρη εικόνα για τα οικονομικά του συλλόγου, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως αυτό είναι ψευδές και ανυπόστατο, από τη στιγμή που, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. τρεις μήνες πριν, ο ίδιος είχε θέσει ως πρώτο θέμα συζήτησης την ενημέρωση από τον πρώην ταμία κ. Κερκελέ για τα οικονομικά του Συλλόγου. Συγκεκριμένα, επισήμανε: ΄΄Όσα αναφέρουν περί των οικονομικών είναι ψέματα και βεβαίως δεν έχουν το δικαίωμα να με συκοφαντούν. Όσοι εξωθεσμικοί έχουν βάλει το… χεράκι τους για να έχουμε αυτή την παλινωδία, είμαι σίγουρος ότι σύντομα θα έχουν τα αντίθετα γι’ αυτούς αποτελέσματα και θα τους γυρίσει μπούμερανγκ. Ο κόσμος γνωρίζει, βλέπει και κρίνει, οι έμποροι είναι ενήμεροι. 

Ό,τι λένε πάνω στο οικονομικό κομμάτι είναι ανυπόστατο. Προσωπικά έχω διαθέσει χρήματα από την τσέπη μου (πολλές χιλιάδες ευρώ) όταν αυτοί οι ίδιοι δεν έχουν πληρώσει ούτε τη συνδρομή τους στον Σύλλογο. Οι εκκρεμότητες έχουν αναφερθεί από τον ταμία στο τελικό Δ.Σ. όπου και έγινε ενημέρωση με δική μου παραίνεση. Γι’ αυτό και άλλωστε ανέλαβαν τις θέσεις αυτές, εν γνώσει τους έγινε. Οι λόγοι της παραίτησής μου είναι ξεκάθαροι.

Δεν θέλω να έχω σχέση με άτομα που έχω δικαστικές εμπλοκές, με έχουν κατηγορήσει για κλέφτη, έχω δικαιωθεί, ενώ με καθαίρεσαν και παράνομα. Η κ. Παναγοπούλου δεν μπορεί να μου προσάψει το παραμικρό. Δυστυχώς, διαλύεται ένας σύλλογος που είχε μπει σε σειρά, χάρη στα δικά τους «παιχνίδια»΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr