background img
banner
banner

Παραδόθηκαν η κερκίδα και οι πυλώνες φωτισμού στο γήπεδο Πλαστήρα

ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΘΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ

Συνεχίζονται τα έργα βελτίωσης των αθλητικών εγκαταστάσεων του δήμου Αιγιάλειας και μετά το γήπεδο Ροδιάς σειρά παίρνει αυτό της Νικολάου Πλαστήρα. Έργα που θα αναβαθμίσουν τη λειτουργία τους, ενώ επίκεινται κι άλλες παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα, όλα από το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου “Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός, Κοινωνική Προστασία” υπό τον δήμο Αιγιαλείας. Ήδη το υλικό για την κατασκευή της μεταλλικής κερκίδας και του ηλεκτροφωτισμού βρίσκεται στον χώρο του αθλητικού κέντρου και απομένει μόνο η τοποθέτησή τους στο ποδοσφαιρικό γήπεδο. Τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου θα είναι όλα έτοιμα και το γήπεδο θα αλλάξει όψη και θα είναι προσβάσιμο για τους θεατές που θα μπορούν να παρακολουθούν με άνεση τους αγώνες.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, έχει κατασκευαστεί η τσιμεντένια βάση και απομένει μόνο η τοποθέτηση της μεταλλικής κερκίδας και των άνετων πλαστικών καθισμάτων. Επιπλέον, οριοθετήθηκε ο χώρος που θα κατασκευαστούν τα σύγχρονα αποδυτήρια (φωτό) τα οποία έχουν δημοπρατηθεί και ο χρόνος παράδοσής τους προβλέπεται στους 10 μήνες από την ημέρα που θα ξεκινήσουν τα έργα.

Κάτι που σημαίνει ότι θα είναι έτοιμα για την ποδοσφαιρική σεζόν 2023-24. Να σημειωθεί ότι η προμήθεια και εγκατάσταση των κερκίδων, δυναμικότητας περίπου 180 ατόμων σε τρία συνολικά γήπεδα (Ροδιάς, Πλαστήρα, Τέμενης) , κόστους περίπου 70.000 ευρώ, χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Ολοκλήρωση των έργων και στα υπόλοιπα γήπεδα

Ως προς τα υπόλοιπα έργα, στα γήπεδα τένις της Άκολης θα γίνει καινούρια επίστρωση με ελαστομερές χρώμα. Επίσης, έχει ήδη υπογραφεί σύμβαση για να αντικατασταθεί ο τάπητας στο γήπεδο 5Χ5 στο Διακοπτό, έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση του πλαστικού χλοτάπητα στην Αιγείρα, στην Άβυθο οι εργασίες βρίσκονται περίπου στη μέση.

Σε ό,τι αφορά τον φωτιστικό πυλώνα που έχει τεθεί εκτός λειτουργίας και τον χλοοτάπητα στο δημοτικό στάδιο Αιγίου. ΄΄Είναι σαφές ότι γνωρίζουμε τα προβλήματα που υπάρχουν. Σύντομα θα πραγματοποιήσουμε το έργο στεγανοποίησης των κερκίδων ώστε να μην υπάρχουν διαρροές. Επίσης, θα προχωρήσουμε σε αντικατάσταση του χλοοτάπητα και ειδικά σε κάποια σημεία που δέχεται μεγάλη καταπόνηση, θα τοποθετήσουμε υβριδικό”, τονίζει ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Τάκης Ανδριόπουλος και προσθέτει: “Το ζήτημα των πυλώνων είναι σοβαρό και ιδιαιτέρως δύσκολο να επιλυθεί διότι το κόστος είναι πάρα πολύ υψηλό και σαν ΝΠΔΔ δεν δυνάμεθα να το καλύψουμε πλην όμως βρισκόμαστε σε αναζήτηση χρηματοδοτικού προγράμματος ώστε να προσπαθήσουμε να το εντάξουμε. Είναι χαρακτηριστικό ότι με βάση μία πρόχειρη μελέτη που είχαμε εκπονήσει, χρειάζεται περισσότερο από μισό εκατ. ευρώ για να αντικατασταθούν και οι τέσσερις πυλώνες. Επίσης, απαιτείται πολύ μεγάλο έργο. Μόνο για να σηκωθεί ό ένας εξ αυτών, χρειάζονται 150.000 ευρώ και επιπλέον θα προκληθεί μεγάλη ζημιά στο ταρτάν καθώς η βάση είναι υπόγεια”.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr