background img
banner
banner

Πλούσιο θέαμα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ILCA4 με σκάφη Laser 4.7 | ΦΩΤΟ

ΠΟΥ ΔΙΕΞΗΧΘΗ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ ΑΠΟ 5 ΕΩΣ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Για τέταρτη φορά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοϊας ILCSA4 με σκάφη Laser 4.7 διεξήχθη στο Αίγιο από 5 έως 9 Σεπτεμβρίου και όλα κύλησαν άψογα στο σπουδαίο αυτό αθλητικό γεγονός που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ναυταθλητικού Ομίλου Αιγίου. Ο Ν.Ο.Α. είχε και την ευθύνη της διοργάνωσης, μαζί με την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία τον Δήμο Αιγιάλειας και το Λιμενικό Ταμείο. Οι αθλητές και οι συνοδοί των Ναυτικών Ομίλων άρχισαν να καταφθάνουν στο Αίγιο από την Κυριακή (4/9) προκειμένου να συμμετάσχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που ξεκίνησε τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή περίπου 180 αθλητών/τριων από όλη την Ελλάδα.

Μετά το πέρας των αγώνων πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης του Πρωταθλήματος και οι απονομές των Κυπέλλων στους αθλητές που διακρίθηκαν. Για άλλη μια φορά η πόλη του Αιγίου βρέθηκε στο κέντρο του Ιστιοπλοϊκού ενδιαφέροντος. Υψηλός προσκεκλημένος των αγώνων ήταν ο Ολυμπιονίκης Τάσος Μπουντούρης ενώ τη δημοτική αρχή εκπροσώπησαν η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μαρία Γιδά, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Φραγκονικολόπουλος και Νίκος Καραϊσκος και η πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ, Μαρία Τσουκαλά. Τους αθλητές, προπονητές, γονείς και συνοδούς καλωσόρισε ο πρόεδρος του ΝΟΑ Μανώλης Καραϊσκος που στάθηκε για μία ακόμη φορά στην επιτυχία των αγώνων στο Αίγιο, τόσο αγωνιστικά όσο και οργανωτικά. Παρούσα στους αγώνες ήταν η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νίκη Αναστασίου που έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της επιτυχημένης διοργάνωσης.

Καλακώνα και Στυλίδης οι Πανελληνιονίκες

Στους αγώνες πήραν μέρος αθλητές και αθλήτριες από 12 έως 17 ετών και στα κορίτσια για  άλλη μια φορά η Μαρία – Ελένη Καλακώνα σήκωσε ψηλά την Πάρο, κατακτώντας τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ελλάδος. Η 16χρονη αθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Πάρου μετά από 9 συγκλονιστικές ιστιοδρομίες, κατάφερε να τερματίσει στην πρώτη θέση μεταξύ όλων των αθλητριών , όλων των Ναυτικών Ομίλων. Ο Ναυτικός Όμιλος Πάρου ανακηρύχθηκε και πολυνίκης όμιλος, αφού όλοι οι αθλητές είχαν εξαιρετική εμφάνιση και πήραν διακρίσεις στην πρώτη δεκάδα. Στα αγόρια νικητής μετά από μεγάλη μάχη αναδείχθηκε ο Αλέξανδρος Στυλίδης του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης.

Συνάντηση εκπροσώπων των σωματείων

Στο περιθώριο των αγώνων πραγματοποιήθηκε στο καφέ – restaurant “Νησί”,  συνάντηση εκπροσώπων των σωματείων που μετείχαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ILCA 4 με τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Ι.Ο. Το Δ.Σ. της Ε.Ι.Ο. εκπροσώπησαν η πρόεδρος Nίκη Αναστασίου, ο αντιπρόεδρος  Γιώργος Παπαστεφάνου, ο Γεν. Γραμματέας Γιώργος Καμνής, ο Ταμίας Γιάννης Θεοδωρίδης, η έφορος Δυτ. Ελλάδας και Ιονίων Νήσων και γεν. γραμματέας του Ν.Ο. Λευκάδας  Βούλα Αυλωνίτη, ο έφορος Νότιας Ελλάδας και έφορος ιστιοπλοΐας του Ι.Ο. Πατρών Κώστας Γεωργόπουλος, ο υπεύθυνος ανάπτυξης  Ολυμπιακών Κατηγοριών  στην Περιφέρεια και πρόεδρος του ΝΟΚΒ Αντώνης Δημητρακόπουλος και ο υπεύθυνος προβολής και ψηφιακής τεχνολογίας της Ε.Ι.Ο. Απόστολος Παπαθανασίου. Κατά την διάρκεια της συνάντησης, έγινε ενημέρωση για τη μέχρι τώρα πορεία του έργου της διοίκησης της Ε.Ι.Ο., σύμφωνα με το αγωνιστικό πρόγραμμα, 1,5 χρόνο μετά την εκλογή της. Διαπιστώθηκε ότι το σπουδαίο επιτελείο των προπονητών που διαθέτει η Ε.Ι.Ο. ,  τα camp που γίνονται συνεχώς σε όλη την Ελλάδα και η δουλειά των σωματείων έχουν αποδώσει μέχρι σήμερα πολλούς καρπούς.

 

Έγινε, επίσης, αναφορά στον μεγάλο αριθμό των 18 μεταλλείων που κατέκτησε μέσα σε 1,5 μήνα η Νέα Γενιά της Ελληνικής ιστιοπλοϊας σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Τονίστηκε ότι ένας από τους βασικούς στόχους της Ομοσπονδίας, να αναδεικνύονται τα ταλέντα της περιφέρειας, αρχίζει επιτέλους να γίνεται πραγματικότητα. Αυτή η λαμπρή Νέα Γενιά είναι που θα εκπροσωπήσει την Ελληνική Ιστιοπλοΐα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028 στο Λος Άντζελες. Οι εκπρόσωποι των σωματείων ενημερώθηκαν ακόμη για την ουσιαστική μείωση της επιχορήγησης της Ε.Ι.Ο., αφού η έκτακτη επιχορήγηση από το ΣΤΟΙΧΗΜΑ συνυπολογίστηκε στην τακτική ετήσια επιχορήγηση της Ομοσπονδίας, η οποία μειώθηκε κατά 40 %. Επίσης ενημερώθηκαν για την σχολή προπονητών ιστιοπλοϊας που θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο , καθώς και για την μέχρι τώρα πορεία του μεγάλου προβλήματος των εγκαταστάσεων των σωματείων.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr