background img
banner
banner

Πρωταγωνιστής ο Κ.Ο.Α. με 13 μετάλλια στο Παμπεριφερειακό πρωτάθλημα Κολύμβησης!

ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ ΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ 3 ΚΑΙ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Με μεγάλη οργανωτική αλλά και αγωνιστική επιτυχία, ολοκληρώθηκε στην Ιτέα και το Δημοτικό της κολυμβητήριο, το Παμπεριφερειακό πρωτάθλημα Κολύμβησης συλλόγων. Οι 300 κολυμβητές/τριες (170 αγωνιστικές Κατηγορίες & 130 Προαγωνιστικά), από 14 Σωματεία, ολοκλήρωσαν την όμορφη προσπάθειά τους και αναμένουν ήδη το…επόμενο αγωνιστικό ραντεβού. Για πρώτη φορά έλαβε μέρος και ο Κολυμβητικός Όμιλος Αιγίου που αναδείχθηκε σε πρωταγωνιστή των αγώνων. Ο όμιλος του Αιγίου κατέκτησε συνολικά 13 μετάλλια (!), αριθμός εντυπωσιακός για έναν σύλλογο που μετράει λίγα χρόνια ζωής δείχνοντας ότι γίνεται καταπληκτική δουλειά από την προπονητική ομάδα που αποτελούν η Αθηνά Κωνσταντινίδου και ο Στρατής Προδρομάκης.

Η Ιωάννα Ντούρου στην κατηγορία κοριτσιών 10 ετών κατέκτησε δύο χρυσά σε 50μ. ελεύθερο και 50μ. ύπτιο και ένα αργυρό στα 100μ. ελεύθερο.

Η Ειρήνη Μαρκορά κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100μ. μικτή ατομική.

Ο Νίκος Ευσταθίου ήταν ο “χρυσός” νικητής στην κατηγορία Παμπαίδων

Ο Κωνσταντίνος Μπιναρδόπουλος στην κατηγορία Παίδων κατέκτησε τρία μετάλλια. Δύο αργυρά στα 50μ. ελεύθερο και στα 50μ. πεταλούδα και ένα χάλκινο στα 100μ. μικτή ατομική.

Τρία μετάλλια και για τον Δημήτρη Τσιάρα στην κατηγορία Παμπαίδων. Αργυρό στα 50μ. πεταλούδα και χάλκινα σε 50 και 100μ. ελεύθερο.

Ο Χαράλαμπος Προδρομάκης στην κατηγορία Παμπαίδων κατέκτησε το χάλκινο στα 50μ. ύπτιο και η Ευγενία Μπιναρδοπούλου (κορίτσια 12 ετών) το χάλκινο στα 100μ. ελεύθερο.

Το Παμπεριφερειακό πρωτάθλημα Κολύμβησης διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Σεπτεμβρίου υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Επιτροπής Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας της ΚΟΕ, ενώ συνέδραμαν στη διοργάνωση, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας & Εύβοιας (Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας) και ο Δήμος Δελφών.

Η ταμίας της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Ελευθερία Σαραντίδου φρόντισε όλα να είναι στην εντέλεια. Και ήταν…Το κολυμβητήριο κατάμεστο, από οικογένειες, από παιδιά, που έδωσαν άλλο χρώμα. Πολλά τα χαμόγελα, κέφι και χαρά. Μια πραγματική γιορτή με Χορευτικά συγκροτήματα, παραδοσιακές στολές, χρώμα και φως στην τελετή έναρξης.

Παρέστησαν, ο Δήμαρχος Δελφών Παναγιώτης Ταγκαλής, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φωκίδας, Γιώργος Δελμούζος, εκπρόσωποι των τοπικών φορέων, κ.α.

Στη γενική βαθμολογία την πρώτη θέση κατέλαβε ο Ναυτικός Όμιλος Αλιβερίου με 453,0 βαθμούς. Πρώτος και στις επί μέρους κατηγορίες κοριτσιών, αγοριών, εφήβων και ανδρών όπεν. Στις νεάνιδες πρώτευσε ο Αίας Σύρου και στις γυναίκες όπεν ο Ν.Ο.Ζ.Α.Κ. Πρωτέας.

Χρήστος Σπηλιωτόπουλος: “Οι προσπάθειες τεσσάρων χρόνων άρχισαν να αποδίδουν καρπούς”

Ο Χρήστος Σπηλιωτόπουλος είναι ο υπεύθυνος του ΝΠΔΔ για το κολυμβητήριο, μέλος του Δ.Σ. του Κ.Ο.Α. και από τους πρωτεργάτες της λειτουργίας του ανοιχτού κολυμβητηρίου στο Αίγιο. Σίγουρα έχει έναν λόγο παραπάνω να αισθάνεται υπερήφανος για τη μεγάλη επιτυχία του Ομίλου σε αυτούς τους αγώνες, καθώς, όπως τόνισε στις δηλώσεις του στo protionline.gr, η προσπάθεια που ξεκίνησε το 2018 άρχισε να αποδίδει καρπούς με την κατάκτηση των πρώτων μεταλλίων σε πανελλήνιο επίπεδο. “13 μετάλλια είναι πολύ μεγάλος αριθμός μεταλλίων για έναν όμιλο που μετράει μόλις τέσσερα χρόνια ζωής.

Η επιτυχία οφείλεται στην λειτουργία του κολυμβητηρίου και δικαιώνει όλους όσοι πίστεψαν και μόχθησαν για να πάρει “σάρκα και οστά” το όραμα. Και φυσικά χάρη στη σκληρή δουλειά όλο αυτό το διάστημα. Δεν είναι της παρούσης, αλλά οφείλω να πω ότι βρήκαμε αρκετά εμπόδια απέναντί μας αλλά τελικά καταφέραμε να τα ξεπεράσουμε” τονίζει ο γιατρός συμπληρώνοντας:
“Η προσπάθεια αυτή σιγά σιγά αγκαλιάστηκε από τους γονείς, τα παιδιά και την τοπική κοινωνία και φτάσαμε σήμερα να αθλούνται 400 άτομα στο κολυμβητήριο. Αριθμός εξωπραγματικός”.
Κλείνοντας, ο κ. Σπηλιωτόπουλος μας αποκάλυψε ότι φέτος το κολυμβητήριο θα συνεχίσει τη λειτουργία του και τον χειμώνα, με μία μικρή μόνο διακοπή 15-20 ημερών στα τέλη Νοεμβρίου για συντήρηση των εγκαταστάσεων.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr