background img
banner
banner

Πρώτοι στις Σχολές, πρώτοι και στις καρδιές μας!

-Γράφει ο ΠΑΝ. ΒΑΓΙΑΣ, Φιλόλογος- Δημοσιογράφος-

«Υπεράνω προσδοκιών!» Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του συγκεκριμένου άρθρου και όχι τυχαία. Αναφερόμαστε φυσικά στους 253 συνολικά μαθητές της Αιγιάλειας που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε Σχολές των ελληνικών Πανεπιστημίων. Ούτε οι ίδιοι οι καθηγητές τους δεν πίστευαν ότι η επιτυχία των υποψηφίων θα έπαιρνε τέτοιες διαστάσεις ενώ και οι πρώτοι σε μόρια στις Σχολές τους απέδειξαν πόσο ψηλά ανέβηκε φέτος ο πήχης.

Τα… κοντέρ έσπασε η Άρτεμις Τριαντοπούλου, μαθήτρια του 2ου ΓΕΛ Αιγίου, που πέρασε πρώτη στο Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας στην Κέρκυρα φτάνοντας με τα ειδικά μαθήματα σχεδόν στα 26.000 μόρια! Μάλιστα το ίδιο το Τμήμα σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα του συγχαίρει τη μαθήτρια από το Αίγιο που ήταν πρώτη των πρώτων σε μόρια και επέλεξε το Τμήμα τους στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο! Δεν ήταν όμως η μόνη που αρίστευσε. Ο Κωνσταντίνος Πιλαφτσόγλου (2ο ΓΕΛ) ήρθε πρώτος στο Τμήμα Φιλολογίας στην Πάτρα, η Ελπινίκη Κάρναβου πρώτη στο Τμήμα Ναυπηγών- Μηχανολόγων στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, η Ευδοκία Κουτσουμπελίτη (ΓΕΛ Καμαρών) πρώτη στη Σχολή Νοσηλευτικής Πάτρας, η Φωτεινή Λινάρδου (ΕΠΑΛ Αιγίου) πρώτη στη Μαιευτική Πτολεμαΐδας, η Κατερίνα Οικονομοπούλου (2ο ΓΕΛ) πρώτη στο Παιδαγωγικό Ειδικής Αγωγής Βόλου, η Νικολίνα Κουλούρη (2ο ΓΕΛ) πρώτη στη Φιλολογία Καλαμάτας.

Αυτά είναι τα ονόματα των πρώτων που καταφέραμε να συγκεντρώσουμε αφού ο νόμος των προσωπικών δεδομένων δεν επιτρέπει τη δημοσιοποίηση των ονομάτων από τα σχολεία.
Και φυσικά υπάρχουν ακόμα πολλά δικά μας παιδιά που εισήχθησαν σε σχολές μέσα στην πρώτη δεκάδα, φανερώνοντας έτσι το μέγεθος της επιτυχίας. Ιδιαίτερη μνεία όμως αξίζει στο μαθητή του 2ου ΓΕΛ Αιγίου Θάνο Φειδάκη (φωτο) που τα τελευταία χρόνια εκπροσωπεί επάξια την Αιγιάλεια σε παγκόσμιους επιστημονικούς διαγωνισμούς.

Με πολύ διάβασμα και προσωπικό αγώνα κατάφερε να αποσπάσει συμμετέχοντας στην ελληνική αποστολή δυο χάλκινα μετάλλια: ένα πέρυσι στην Ολυμπιάδα Αστροφυσικής και ένα φέτος το καλοκαίρι στην Ολυμπιάδα Χημείας. Έβαλε έτσι τα θεμέλια μιας αναγνωρισμένης επιστημονικής πορείας ενώ πέρασε 2ος και στο Τμήμα Φυσικής στην Αθήνα.

Γνωρίζοντας αλλά και μιλώντας με αρκετά από αυτά τα παιδιά της Αιγιάλειας που πρώτευσαν νιώθω πραγματικά περήφανος για τα επιτεύγματά τους, για τη στήριξη που είχαν από τις οικογένειές τους αλλά και για τη συμπαράσταση από τους καθηγητές, δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης, και από τα σχολεία τους. Και οφείλουμε όλοι να καμαρώνουμε γι’ αυτή τη νέα γενιά που διαπνέεται από ήθος, σεμνότητα, φιλότιμο και στόχους για το καλύτερο. Φαίνεται ότι πορεύονται με επιτυχία στο δρόμο που χάραξαν πριν από 75 χρόνια ο αείμνηστος ερευνητής του Κολούμπια από την Κουνινά Γεώργιος Δουσμάνης και ο διαπρεπής Ακαδημαϊκός και καθηγητής Αστροφυσικής Γεώργιος Κοντόπουλος, μαζί με πλήθος άλλων Πανεπιστημιακών από τον τόπο μας. Όλα αυτά τα παιδιά μπαίνουν με εφόδια και διάθεση στη νέα εποχή της γνώσης και των επιστημών.

Κι εμείς θα είμαστε εδώ να τα καμαρώνουμε, να τα υποστηρίζουμε ως τοπική κοινωνία και να χαιρόμαστε πολύ με τις επιτυχίες που θα μας χαρίσουν και στο μέλλον.
«Μπράβο» λοιπόν στη νέα γενιά της γνώσης και της ελπίδας.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr