background img
banner
banner

«Πρώτο κουδούνι» με χαμόγελα στην Αιγιάλεια

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΟΙ ΑΓΙΑΣΜΟΙ – ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ

Ελπιδοφόρα από κάθε άποψη είναι η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, για την Αιγιάλεια. Το «πρώτο κουδούνι» βρήκε τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου τους εκπαιδευτικούς στις θέσεις τους (με εξαίρεση τις ελλείψεις σε ειδικότητες). Τα βιβλία «περιμένουν» ήδη τους μαθητές και θα διανεμηθούν σήμερα, τα σχολικά δρομολόγια τακτοποιήθηκαν, η καθαριότητα βρίσκεται στα καλύτερα επίπεδά της με την καθημερινή απασχόληση των συμβασιούχων κατά εξίμισι ώρες, ο εξωραϊσμός των σχολείων και έργα έχουν ολοκληρωθεί, ενώ τα μέτρα προστασίας ενάντια στον covid έχουν χάσει την υποχρεωτικότητά τους.

Επόμενο ήταν λοιπόν, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς να υποδέχονται με χαμόγελα τη νέα σχολική χρονιά, με τους γονείς, μετά από χρόνια, να ξαναμπαίνουν στα προαύλια και να παρακολουθούν τους αγιασμούς, ανταλλάσσοντας ευχές για τη σχολική χρονιά 2022-23. Τα προαύλια Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων ξαναγέμισαν όμορφα παιδικά προσωπάκια, ενώ οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων βρήκαν τους συμμαθητές τους κι άρχισαν να θέτουν στόχους. Η αγωνία ήταν εύλογη στα Δημοτικά Σχολεία, στις «γωνιές» εκείνες των προαυλίων που είχαν συσταθεί τα «πρωτάκια», παρατηρώντας με μεγάλη περιέργεια και αμηχανία γύρω τους, ό,τι υπήρχε μέσα στο προαύλιο του «μεγάλου σχολείου». Παρόντες και οι Σύλλογοι Γονέων να δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να στηρίζουν το έργο των σχολείων και να… φτάνουν όπου δεν δύναται η πολιτεία.

Αξίζει να αναφερθεί ότι όλες οι σχολικές μονάδες της Αιγιαλείας υποδέχθηκαν πανέτοιμες και ασφαλείς τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, χάρη στη σωστή προετοιμασία εκ μέρους των αρμοδίων Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, που βρίσκονται πάντα σε ετοιμότητα ώστε να αντιμετωπίζονται άμεσα και αποτελεσματικά όλες οι μικρές και μεγάλες ανάγκες που προκύπτουν.

Ως προς τις ελλείψεις στα Δημοτικά Σχολεία, σε επίπεδο Αχαΐας, μετά και τις τοποθετήσεις αναπληρωτών, έχουν, κατ’ εκτίμηση, ως εξής: Δάσκαλοι ΠΕ70 20, Νηπιαγωγοί ΠΕ60 10, Αγγλικών ΠΕ06 3, Φυσικής Αγωγής ΠΕ11 2, Μουσικής ΠΕ79) 0, Γαλλικών ΠΕ05) 3 μειωμένου ωραρίου, Γερμανικών ΠΕ07) 0, Θεατρικής Αγωγής ΠΕ91) 10, Εικαστικών ΠΕ08) 18, Πληροφορικής (ΠΕ86) 10+10 (μειωμένου ωραρίου), Εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής σε δομές Ειδικής Αγωγής 4 ΠΕ70.50/71 – 1ΠΕ60.50/61 Τ.Ε. ΔΑΣΚ. 20 – Τ.Ε. ΝΗΠ. 9, Εκπαιδευτικοί για παράλληλη στήριξη 35, ΖΕΠ 28, Διευρυμένο Ολοήμερο 0.

Ανακοινώσεις και οδηγίες για τον covid

Να σημειωθεί ότι στα περισσότερα σχολεία αναγνώσθηκαν οι χαιρετισμοί του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου (ακόμη και σε αυτά που δεν τέλεσε ο ίδιος τον Αγιασμό), διευθυντών Εκπαίδευσης κι άλλων εκπαιδευτικών φορέων.

Επίσης, στα Δημοτικά έγιναν γνωστά τα ονόματα των εκπαιδευτικών που αναλαμβάνουν κάθε τμήμα και δόθηκαν κατευθυντήριες γραμμές για το πώς λειτουργούν οι μαθητές και οι γονείς σε περίπτωση covid. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε πως η χρήση προστατευτικών μέσων είναι προαιρετική όμως συνιστάται καλό πλύσιμο των χεριών, απολύμανση και στους μαθητές να μην μοιράζονται νερό και κολατσιό με τους φίλους τους.

Ακόμη, σε περίπτωση που νοσήσουν καλό είναι να ενημερώσουν την πλατφόρμα και βέβαια το σχολείο τους.

Οι φετινοί αγιασμοί στην Αιγιάλεια είχαν ακόμη μία «πρωτιά». Καταγράφηκε η πιο έντονη παρουσία τόσο από πλευράς του Μητροπολίτη κ. Ιερωνύμου, όσο και του δημάρχου και εκπροσώπων της δημοτικής αρχής. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Καλογερόπουλος παρευρέθηκε σε έξι (!) τελετές αγιασμών, συνοδευόμενος είτε από τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αιγιαλείας Επαμεινώνδα Δούλο, είτε από αντιδημάρχους. Επίσης, παρών σε πολλές τελετές ήταν και ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δ. Αιγιαλείας Μένιος Κουτρόπουλος.

Ο δήμαρχος από το 4ο δημοτικό: «Τυχερή γενιά που πρέπει να στηριχθεί στα… πόδια της»

Ο δήμαρχος βρέθηκε και στον Αγιασμό του 4ου Δημοτικού Σχολείου, εκεί όπου επισήμανε: ΄΄Ο δήμος μας απαριθμεί περισσότερες από 50 σχολικές μονάδες, σε μία πολύ μεγάλη γεωγραφική ενότητα και θέλουμε να βελτιωνόμαστε σε όλα μας. Έχουμε τα εχέγγυα, είμαστε μία τυχερή γενιά, δεν έχουμε βιώσει πόλεμο. Υποδεχθήκαμε πριν από λίγο σε άλλο σχολείο το πρώτο παιδί από την Ουκρανία. Αποδεικνύουμε την αλληλεγγύη μας.

Σήμερα εμείς είμαστε ασφαλείς, ζούμε σε μία όμορφη περιοχή, ξεκινάμε μία νέα ελπιδοφόρα νέα πορεία, όμως υπάρχουν και κοινωνίες που αντιμετωπίζουν πολύ περισσότερα και σοβαρά προβλήματα.

Μέσα από τη συνεργασία και την αλληλοκατανόηση, χέρι –χέρι μπορούμε να προχωράμε. Τα παιδιά να μάθουν να βασίζονται σε αυτά που στοχεύουν αλλά κυρίως σε αυτό που έχω οδηγό, να εργάζονται προς τον στόχο. Η πορεία των παιδιών που αγαπάμε όλοι, εξαρτάται από το αν οι γονείς θα μεταλαμπαδεύσουν θα είναι εργαλεία στη ζωή τους και βοήθειες.

Να τα μάθουμε να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες όσο το δυνατόν μόνα τους. Ο αγώνας, η μεθοδικότητα, η στόχευση μπορούν να πούμε ότι θα βοηθήσουν τους νέους μας να επιτύχουν.
Εύχομαι τα παιδιά μας να ζήσουν καλύτερα από εμάς΄΄.

Να σημειωθεί πως ο δήμαρχος παρέστη ακόμη στον Αγιασμό του Δημοτικού Σχολείου Ροδοδάφνης, στο 2ο Γυμνάσιο Αιγίου, στο 1ο ΓΕΛ Αιγίου που συστεγάζεται με το ΕΝΕΕΓΥΛ, καθώς και στο 1ο ΕΠΑΛ που από φέτος συστεγάζεται με το νεοσύστατο ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΠΑΛ.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr