background img
banner
banner

Σεμινάριο για τη χρήση του απινιδωτή στην Ακράτα

Τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα του Εμπορικού Συλλόγου εκπρόσωποι της Αθλητικής Ένωσης Αιγείρας – Ακράτας και του Α.Ο. ΑΚΡΑΤΑ BC παρακολoύθησαν ένα σεμινάριο “ζωής”. Οι Δημήτρης Κοντός και Αντώνης Κωνσταντής, διασώστες του ΕΚΑΒ Πάτρας ενημέρωσαν για την αξία και τον τρόπο λειτουργίας εξωτερικού απινιδωτή ανταποκρινόμενοι άμεσα αίτημά και την πρόσκληση του συλλόγου. Υπενθυμίζουμε πως ο Φιλανθρωπικός Σύλλογος «Χελμός» του Σίνδεϋ Αυστραλίας πρόσφεραν από ένα απινιδωτή στην Αθλητική Ένωση Αιγείρας – Ακράτας και στον Α.Ο. ΑΚΡΑΤΑ. Οι κ.κ. Αρφάνης και Μίχαλος- πρόεδρος και ταμίας αντίστοιχα-, τα μέλη του Συλλόγου και γενικότερα οι ομογενείς της Ανατολικής Αιγιάλειας – και όχι μόνο- είχαν την ευγενή καλοσύνη να διαθέσουν τους δύο απινιδωτές. Πρόκειται για μία ουσιαστική ενέργεια που αποτελεί συνέχεια αξιομνημόνευτων προσφορών στον τόπο καταγωγής τους.

Παρέχει την αίσθηση της ασφάλειας τόσο στους αθλητές και τις αθλήτριές όσο και στους γονείς, στους φιλάθλους και στους υπεύθυνους για τη διεξαγωγή των προπονήσεων και των αγώνων.
Την έκπληξή τους εξέφρασαν οι δύο εκπαιδευτές και εκφράστηκαν ιδιαίτερα θετικά για την ύπαρξη των δύο μηχανημάτων σε μία μικρής έκτασης περιοχή τη στιγμή που στην Πάτρα υπάρχουν μόνο τέσσερα. Εστίασαν στην παρουσίαση εφαρμογής Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης με χρήση ή όχι απινιδωτή. Με τρόπο παραστατικό και εύληπτο κέρδισαν την προσοχή των παρευρισκομένων, απέδειξαν πόσο εύκολο είναι ένας απλός πολίτης να σώσει μια ζωή και διατυπώθηκε πρόταση για υλοποίηση 7ωρου σεμιναρίου με παροχή βεβαίωσης παρακολούθησης.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr