background img
banner
banner

Σε υπαίθρια ουρητήρια έχει μετατραπεί η “πλατεία” Αγίας Λαύρας | ΦΩΤΟ

Η “πλατεία” Αγ. Λαύρας παραμένει για τρίτο χρόνο σκαμμένη, αφημένη στη μοίρα της και πλέον αποτελεί… φόντο φωτογράφισης για τους ντόπιους αλλά και τους λιγοστούς τουρίστες που επισκέφτηκαν αυτό το καλοκαίρι την πόλη μας. Οι οποίοι, μέσα από τα κινητά τους ή τον φωτογραφικό τους φακό μετέφεραν στην χώρα τους αυτές τις εικόνες κάνοντάς μας διεθνώς ρεζίλι. Δεν αποτελεί άλλωστε μυστικό ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν κατακλυστεί εδώ και καιρό από φωτογραφίες τις “πλατείας” οι οποίες συνοδεύονται από κάθε είδους σχόλια.

Ειρωνικά, απαξιωτικά και οργισμένα στις περισσότερες των περιστάσεων. Παρότι έχει χυθεί πολύ μελάνη από τον τοπικό (και όχι μόνο) Τύπο όλο αυτό το διάστημα, δεν φαίνεται να “ιδρώνει” το αυτί των υπευθύνων. Η άλλοτε κεντρική πλατεία του Αιγίου, το πιο κεντρικό σημείο της πόλης το οποίο συνδέεται άρρηκτα με τη λειτουργία των επιχειρήσεων αλλά και γενικότερα της τοπικής αγοράς που έσφυζε από ζωή, πλέον έχει μετατραπεί σε χώρο… πολλαπλών χρήσεων.

Λαχανόκηπος και δημόσια ουρητήρια

Θυμίζουμε, ότι τον περασμένο Φεβρουάριο, θέλοντας να διακωμωδήσουν την τραγική εικόνα ή και να εκθέσουν την κατάντια της εγκατάλειψης, επαγγελματίες φύτεψαν… μαρούλια στον χώρο της πλατείας. Οι ίδιοι τότε ανέφεραν ειρωνικά πως προσδοκούν έστω κι έτσι να απολαμβάνουν καρπούς, στην πραγματικότητα όμως είναι άκρως προβληματισμένοι βλέποντας τους τζίρους των επιχειρήσεών τους να μειώνονται. Όμως, εκτός από… λαχανόκηπο η “πρώην” πλατεία έχει μετατραπεί σε κατάλυμα αδέσποτων, χώρο σίτισης περιστεριών αλλά και εσχάτως σε δημόσια ουρητήρια! Δεν χρειαζόταν καν να δημοσιεύσουμε την παραπάνω φωτογραφία που δείχνει έναν πατέρα να βοηθάει το μικρό παιδί του να κάνει την ανάγκη του. Αυτό είναι το λιγότερο, σε σχέση με την … δραστηριότητα που παρατηρείται τις νυχτερινές ώρες από μεγαλύτερους. Το διαπιστώνει κανείς από τις… οσμές που μεταφέρονται από τον άνεμο, κυρίως όταν είναι δυνατός, όπως συμβαίνει συχνά τις τελευταίες ημέρες. Όπως έχουν διαπιστώσει όλοι όσοι κινούνται στο κέντρο η ίδια εικόνα επικρατεί εδώ και χρόνια και στην δεύτερη κεντρική πλατεία της πόλης, λίγες δεκάδες μέτρα μακρύτερα. Την πλατεία Βάλφουρ, ή τρίγωνη όπως είναι ευρέως πιο γνωστή. Εκεί βέβαια η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη καθώς υπάρχουν ημέρες που δεν μπορείς να σταθείς από τη δυσωδία.

Η οργή των καταστηματαρχών

“Κατά τα άλλα μας βομβαρδίζουν καθημερινά με πολιτιστικά καλοκαίρια, με άρτον και θεάματα, με δήθεν έργα που γίνονται στην πόλη και δηλώνουν και υπερήφανοι. Κάποιες εργασίες καλλωπισμού, κάποια παρτέρια με λουλούδια, μπαλώματα σε δρόμους και έχουν αφήσει το κέντρο της πόλης σε αυτή τη θλιβερή κατάσταση. Θα πρέπει να ντρέπονται όλοι τους. Και η δημοτική αρχή και η αντιπολίτευση που προβάλλει εμπόδια. Τουλάχιστον δεν μπορούν να περιφράξουν τον χώρο ώστε να μην είναι προσβάσιμος μέχρι να ολοκληρωθεί και όταν ολοκληρωθεί επιτέλους η κατασκευή της πλατείας;”, μας είπε οργισμένος καταστηματάρχης.

Μπορεί να γινόμαστε κουραστικοί επαναλαμβάνοντας ξανά και ξανά ένα ήδη γνωστό πρόβλημα αλλά πρέπει επιτέλους να βρεθεί λύση. Καλές οι φιέστες και οι φαντασμαγορικές γιορτές αλλά το κεντρικότερο σημείο του Αιγίου θυμίζει πόλη του τρίτου κόσμου. Και δεν αξίζει αυτή η εικόνα στην πόλη μας…


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr