background img
banner
banner

Σημαντικές εργασίες σε τρία από τα χωριά της Φτέρης

ΕΜΦΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΕΡΓΩΝ

Αιγιάλεια δεν είναι μόνο τα πεδινά ή παραλιακά χωριά κι αυτό είναι κάτι που, όπως φαίνεται, συμμερίζονται στον δήμο Αιγιαλείας, υλοποιώντας μικρά αλλά ουσιαστικά έργα που αναβαθμίζουν το βιοτικό επίπεδο των… εναπομεινάντων κατοίκων και προσελκύουν επισκέπτες. Ορισμένα από αυτά, είναι τα χωριά που υπάγονται στην κοινότητα Πτέρης, εκεί όπου το τελευταίο διάστημα έχουν καταγραφεί σημαντικές παρεμβάσεις που αποτελούσαν ικανοποίηση αιτημάτων χρόνων.

Ειδικότερα, Αχλαδιάς, Άγιος Ανδρέας και Φτέρη έγιναν πεδίο δράσης των συνεργείων της Τεχνικής Υπηρεσίας που «επούλωσαν πληγές» που εκκρεμούσαν, δίνοντας πλέον άλλο «αέρα» στους οικισμούς οι οποίοι, κατά κοινή ομολογία, έχουν αρχίσει καιρό τώρα να ξαναγίνονται προορισμοί, ανακτώντας λίγο από τη χαμένη… αίγλη του παρελθόντος. Αυτό έγινε αισθητό από πέρυσι τον χειμώνα όπου κυρίως η Φτέρη, φιλοξένησε κόσμο όχι μόνο Σαββατοκύριακα, αλλά αποτέλεσε προορισμό για ορεινή βόλτα για δεκάδες Αιγιαλείς και τις καθημερινές.

Β. Χριστόπουλος: «Επιθυμία μας τα χωριά να ΄΄ξαναζωντανέψουν΄΄»

Μιλώντας για τα έργα που εκτελέστηκαν, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βασίλης Χριστόπουλος είπε πως αφορούν την αποκατάσταση της πλατείας Αχλαδιά και τον φωτισμό της, εργασίες στην πλατεία της Φτέρης αλλά και επισκευή και φωτισμό της πλατείας Αγ. Ανδρέα.

Συγκεκριμένα, ο αντιδήμαρχος τόνισε: ΄΄Προχωρήσαμε πρόσφατα σε παρεμβάσεις στα ορεινά χωριά του Αιγίου, όπως Φτέρη, Άγ. Ανδρέα και Αχλαδιά, εκτελώντας έργα που χρειάζονταν. Προσπαθούμε με το προσωπικό που έχει ο δήμος μας, να ανταποκριθούμε στα αιτήματα των προέδρων όχι μόνο των πεδινών περιοχών του δήμου μας αλλά και στον ορεινό όγκο. Είναι και δική μας επιθυμία να «ξαναζωντανέψουν» τα χωριά, να έχουν όμορφες πλατείες, φωτισμό και οι κάτοικοι που διαμένουν εκεί να μην αντιμετωπίζουν προβλήματα. Όλα τα έργα που εκτελέστηκαν, έγιναν από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου, στο πλαίσιο και το ύφος των υπαρχουσών υποδομών και πλέον είναι εμφανές ότι η εικόνα σε κεντρικά σημεία των χωριών, είναι πολύ καλύτερη΄΄. ΄΄Θα συνεχίσουμε να εκτελούμε εργασίες στο μέτρο του δυνατού, ακούγοντας πάντα τα αιτήματα των ανθρώπων της υπαίθρου τους οποίους δεν πρέπει να ξεχνάμε΄΄, πρόσθεσε ακόμη ο κ. Χριστόπουλος.

Για τις παρεμβάσεις στα χωριά της Φτέρης, μίλησε στο protionline.gr και ο πρόεδρος της Κοινότητας Τάσος Κατσαούνης, επισημαίνοντας: ΄΄Η Κοινότητά μας έχει έξι χωριά και μία μεγάλη έκταση. Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι οι ανάγκες της είναι πολλαπλάσιες έναντι άλλων κοινοτήτων. Είχαμε θέσει τα προβλήματα αυτά σε τρία από τα χωριά της κοινότητάς μας και επιλύθηκαν με την εκτέλεση εργασιών, ενώ υπολείπονται κι άλλες που έχουν προγραμματιστεί΄΄.
΄΄Συγκεκριμένα΄΄, σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου, ΄΄στον Άγιο Ανδρέα, η πλατεία είχε «ανοίξει» σε κάποια σημεία και έλλειπαν δύο σειρές πλάκες, με αποτέλεσμα τα νερά της βροχής να εισέρχονται στην πλατεία. Η ζημιά αποκαταστάθηκε. Επίσης, υπήρξε μέριμνα και για τον φωτισμό της πλατείας με τοποθέτηση καλλωπιστικών φωτιστικών με την εγκατάσταση έξι νέων κολονών. Μπορούμε να πούμε πως φωτίστηκε η πλατεία και απόκτησε άλλη όψη΄΄.

Κατσαούνης:  ‘‘Μεγάλες οι ανάγκες της κοινότητας’’

Επιπλέον, ο κ. Κατσαούνης σημείωσε: ΄΄Στην πλατεία της Φτέρης, υπάρχουν τρεις σκάλες για να ανέβει κάποιος. Η μία είχε καταστραφεί και είχε τεθεί εκτός χρήσης. Αποκαταστάθηκε και έγινε καινούρια. Επίσης, πραγματοποιήθηκε μία όμορφη κατασκευή γύρω από το δέντρο της πλατείας όπου γύρω στο στρογγυλό τοιχίο τοποθετήθηκε όμορφη πέτρα Καρύστου που δένει αρμονικά με το περιβάλλον΄΄.

Ο πρόεδρος μίλησε και για τα έργα στον Αχλαδιά. Όπως είπε, ‘‘στον οικισμό υπάρχουν τρεις παραδοσιακές βρύσες. Στη μία δημιουργήθηκε ένα στέγαστρο και μία σκεπή ενώ ντύθηκαν οι κολόνες με συμπαγές καλλωπιστικό τούβλο. Επίσης, θα προσπαθήσουμε να βάλουμε πάλι νερό ώστε να λειτουργεί όπως παλιά που πήγαιναν οι κάτοικοι και προμηθεύονταν νερό. Έχουμε μία πηγή και θα προσπαθήσουμε να τη συνδέσουμε. Η άλλη βρύση λειτουργεί καθώς επίσης έχουν ξεκινήσει εργασίες και στην τρίτη βρύση καθώς έχει μπαζωθεί και τσιμεντοστρωθεί ώστε να γίνει καινούρια΄΄.

Ένα ακόμη έργο που πραγματοποιείται είναι η διαμόρφωση του προαύλιου χώρου της εκκλησίας στην Κάτω Πτέρη. Όπως είπε ο κ. Κατσαούνης, ΄΄από τον δήμο ζητήσαμε τα υλικά και μας τα εξασφάλισαν, έχουν ήδη μεταφερθεί στον χώρο παρέμβασης. Επειδή το προαύλιο ανήκει μισό στην κοινότητα και μισό στον ιερό ναό, εξασφαλίσαμε τα υλικά και το εκκλησιαστικό συμβούλιο ανέλαβε την εκτέλεση των εργασιών για την πλακόστρωση΄΄.

΄΄Πολύ συχνά μας δίνουν υλικά για μικροέργα τα οποία εκτελούνται από την παγία προκαταβολή, η οποία βεβαίως και δεν επαρκεί ώστε να καλύψουμε όλες τις ανάγκες της περιοχής, διότι έχουμε έξι χωριά, άρα από τις 2.000 τον χρόνο αναλογούν 250 ευρώ σε κάθε χωριό. Έχουμε ζητήσει αύξηση της παγίας ή διάθεση μίας ακόμη διότι είναι πάρα πολλά τα σημεία που πρέπει να παρέμβουμε. Δυστυχώς, όσο εγκαταλείπονται κάποια σημεία τόσο οξύνονται τα προβλήματα, άρα πρέπει να υπάρξει μέριμνα΄΄, πρόσθεσε ο πρόεδρος της Κοινότητας Φτέρης, καταλήγοντας: ΄΄Ένα ακόμη αίτημα που έχουμε θέσει προς τον δήμο, είναι η αποκατάσταση τριών δρόμων μέσα στον οικισμό της Μπουφούσκιας που παραμένουν χωματόδρομοι. Έχουμε κάνει τις μετρήσεις, είναι συνολικά 170 μέτρα που πρέπει να αποκατασταθούν, μας έχουν υποσχεθεί πως το έργο θα γίνει και ελπίζουμε. Όταν πήγαμε να μετρήσουμε, οι κάτοικοι είπαν πως έχουν τριάντα χρόνια να δουν συνεργείο. Κάτι πρέπει να γίνει και εκεί…΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr