background img
banner
banner

Σημαντικές παρεμβάσεις και έργα σε Γυμνάσια και Λύκεια της Αιγιάλειας

ΜΕ ΜΕΡΙΜΝΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ – ΣΤΟΧΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΩΣ ΤΙΣ 9 ΣΕΠΤΕΜΡΙΟΥ

Κερδισμένη στον… αγώνα δρόμου στον οποίο επιδίδεται το τελευταίο διάστημα, φαίνεται πως είναι η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δήμου Αιγιαλείας, που μεριμνεί ώστε η νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Αιγιάλειας. Πέραν της μέριμνας για απολύμανση αλλά και εξωραϊσμούς χώρων, η εκτέλεση έργων που θα επιλύσουν προβλήματα και θα αναβαθμίσουν στις κτιριακές εγκαταστάσεις των σχολείων, αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της Επιτροπής του δήμου.

Συγκεκριμένα, όπως τονίζεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, ΄΄ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, με στόχο τα σχολεία μας να υποδεχθούν τους μαθητές με ασφάλεια, δεδομένης της εξέλιξης της πανδημίας του κορωνοϊού, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, έχουν προωθηθεί εργασίες αποψίλωσης και κοπής χόρτων, ενώ άκρως σημαντικό είναι πως έχουν προγραμματισθεί απολυμάνσεις και μυοκτονίες σε όλες τις σχολικές μονάδες αρμοδιότητάς μας. Όλες οι παραπάνω εργασίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί πριν την έναρξη των μαθημάτων΄΄.

Ελαιοχρωματισμοί και αλουμίνια σε τουαλέτες

Ερωτηθείς από το protionline.gr για τα προγραμματισμένα έργα στις σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ. Αιγιαλείας, ο πρόεδρός της Επαμεινώνδας Δούλος έκανε γνωστό πως  συνεδρίασε η Επιτροπή και πραγματοποιήθηκε απολογισμός των μέχρι τώρα εργασιών βάσει του γενικού πλάνου που είχε τεθεί. Εκτίμησε μάλιστα πως μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου θα έχουν εκτελεστεί όλα τα έργα. Σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά, ΄΄ολοκληρώνονται οι ελαιοχρωματισμοί στο Γυμνάσιο – Λύκειο Αιγείρας, στο 1ο Γενικό Λύκειο Αιγίου καθώς και στο Λύκειο Καμαρών. Τοποθετήθηκαν νέα αλουμίνια στις τουαλέτες του Γενικού Λυκείου Καμαρών εκεί όπου υπήρχε σοβαρό πρόβλημα, καθώς και στο 1ο Λύκειο Αιγίου΄΄.

Ακόμη έγιναν μόνωση της ταράτσας στο Γυμνάσιο Διακοπτού και παρεμβάσεις στο στέγαστρο. Ανάλογες εργασίες αλλά μικρότερης έκτασης έγιναν και στο σχολικό συγκρότημα της Αιγείρας.

Καθαίρεση της καπνοδόχου του λεβητοστασίου στο 3ο Γυμνάσιο

Σημαντικές παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν στο 3ο Γυμνάσιο Αιγίου. Όπως ανέφερε ο κ. Δούλος, ΄΄στον προαύλιο χώρο έγινε αποξήλωση παλιάς καμινάδας του λεβητοστασίου, ενώ απομακρύνθηκαν τσιμεντόπληθες. Στη θέση του μπήκε καπνοδόχος inox καθώς και αλουμινοκατασκευές΄΄.

Διαμόρφωση γηπέδων μπάσκετ

Επίσης, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής έκανε γνωστό ότι εγκρίθηκαν χρήματα για τη διαμόρφωση επτά γηπέδων μπάσκετ σε αντίστοιχα σχολικά συγκροτήματα, με περίπου 5.000 ευρώ για το καθένα. Έμφαση δίνεται και στον καθαρισμό των σχολείων.

Ως προς τους εξωτερικούς χώρους βρίσκονται σε εξέλιξη εργολαβίες για κοπή των χόρτων σε όλους τους χώρους και κλάδεμα δέντρων και κοπές θάμνων καθ’ υπόδειξη των διευθυντών, κάτι που έχει αναληφθεί από το Αυτοτελές Τμήμα Πρασίνου του δήμου.

Επίσης, έχει γίνει απολύμανση και απεντόμωση στους περισσότερους χώρους και μυοκτονία που ολοκληρώνεται στις 8 Σεπτεμβρίου σε όλα τα σχολεία.

Σε ετοιμότητα σε υγειονομικό επίπεδο

Τέλος, ως προς την προετοιμασία στο υγειονομικό σκέλος, ο κ. Δούλος είπε πως έχουν γίνει προμήθειες αντισηπτικών και ό,τι απαιτείται για την προστασία από τον covid και τα σχολεία βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Σημειώνεται ότι αναμένονται οι προσλήψεις συμβασιούχων καθαριστριών και οι τοποθετήσεις


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr