background img
banner
banner

ΣΤΙΒΟΣ: Τσιοφύλας και Γεωργίου στο καμπ ημιαντοχής-αντοχής στο Καρπενήσι

ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 37 ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΚΑΙ 13 ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ο 17χρονος αθλητής του Αθηνόδωρου Ανδρέας Γεωργίου κατάφερε μέσα σε μία χρονιά να δημιουργήσει το πιο πλούσιο αθλητικό βιογραφικό για την ηλικία του και δικαιολογημένα θεωρείται ένας από τους κορυφαίους Έλληνες δρομείς κάτω των 18 χρόνων. Μαζί με τον προπονητή του συλλόγου Νίκο Τσιοφύλα κλήθηκε και συμμετείχε στο καμπ διακεκριμένων αθλητών ημιαντοχής-αντοχής που έγινε στο Καρπενήσι στις αρχές Σεπτεμβρίου..

Με κυρίαρχο σύνθημα «καλλιεργούμε τον άνθρωπο μέσα στον αθλητή» και τη συμμετοχή 37 αθλητών/τριών (25 προσκεκλημένων της Ομοσπονδίας και 12 με πρωτοβουλία των συλλόγων τους) και 13 προπονητών ξεκίνησε την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου το 1ο Καμπ των αναπτυξιακών κατηγοριών που διήρκησε μέχρι και την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου.

Η εν λόγω δράση εντάσσεται στο σχέδιο αναδιάρθρωσης του μοντέλου λειτουργίας του τομέα των μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων με κύριο στόχο, την ανάδειξη και καθοδήγηση των ταλαντούχων και ελπιδοφόρων νέων αθλητών/τριών μας και την εκπαίδευση τους ως προς το πλαίσιο λειτουργίας του αθλητισμού, τις αξίες που πρεσβεύει και τα μακροπρόθεσμα οφέλη που προσφέρει.

Καθημερινές προπονήσεις και επιμόρφωση

Το πρόγραμμα του Καμπ περιλάμβανε καθημερινές ομαδικές προπονήσεις, κυρίως στους δασικούς δρόμους των βουνών του Νομού Ευρυτανίας, δίνοντας στα παιδιά την ευκαιρία να ανακαλύψουν την ομορφιά και την ελευθερία της προπόνησης στην φύση αλλά και την καλλιέργεια του ομαδικού πνεύματος που αναπτύσσεται μέσα από αυτές.

Παράλληλα είχε και επιμορφωτικό χαρακτήρα για όλους, με την οργάνωση σεμιναρίων προπονητικής, ψυχολογίας, διατροφής, διαχείρισης των social αλλά και workshop για τους αθλητές αλλά και τους προπονητές.

Το συγκεκριμένο Camp που διοργανώνεται από τον ΣΕΓΑΣ, είναι και το πρώτο που πραγματοποιείται ποτέ και αποτελεί μία εξαιρετική πρωτοβουλία που θα δώσει στα παιδία πολύτιμες εμπειρίες, αλλά και κίνητρο για να συνεχίσουν.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr