background img
banner
banner

Στο Αίγιο για τρίτη χρονιά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοϊας με σκάφη Laser 4.7

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΑΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Ν.Ο.Α.

Για τρίτη χρονιά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοϊας με σκάφη Laser 4.7 θα διεξαχθεί στο Αίγιο από 5 έως 9 Σεπτεμβρίου και όλα είναι έτοιμα για να φιλοξενηθεί το σπουδαίο αυτό αθλητικό γεγονός που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Ναυταθλητικού Ομίλου Αιγίου που έχει και την ευθύνη της διοργάνωσης, μαζί με την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και τον δήμο Αιγιάλειας. Το μεσημέρι της Παρασκευής 2 Σεπτεμβρίου ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος και ο αντιπρόεδρος του ΝΟΑ Δημήτρης Σπανόπουλος παραχώρησαν στο δημαρχείο συνέντευξη Τύπου δίνοντας στη δημοσιότητα λεπτομέρειες που αφορούν στη διοργάνωση. Οι αθλητές και οι συνοδοί των Ναυτικών Ομίλων άρχισαν ήδη να καταφθάνουν στο Αίγιο προκειμένου να συμμετάσχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που ξεκινάει τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Παρασκευή με τη συμμετοχή περίπου 250 – 300 αθλητών από όλη την Ελλάδα. Μετά το πέρας των αγώνων θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης του Πρωταθλήματος και οι απονομές των Κυπέλλων στους αθλητές που θα διακριθούν. Η Είσοδος στις εγκαταστάσεις του ΝΟΑ είναι ελεύθερη για το κοινό ώστε να μπορεί να απολαύσει το πλούσιο αγωνιστικό θέαμα και παράλληλα όλοι θα μπορούν να δουν και να φωτογραφίσουν τους νεαρούς ιστιοπλόους μέσα στο γαλάζιο του Κορινθιακού κόλπου, από την όμορφη παραλία της πόλης μας. Για άλλη μια φορά η πόλη του Αιγίου θα βρεθεί στο κέντρο του Ιστιοπλοϊκού ενδιαφέροντος.

Δημήτρης Καλογερόπουλος: “Μεγάλη προβολή για την περιοχή μας το Πανελλήνιο πρωτάθλημα”

Μιλώντας για τη διοργάνωση ο δήμαρχος Αιγιαλείας στάθηκε στη μεγάλη προβολή που θα έχει πανελλαδικά και συνεχάρη τον πρόεδρο και τα μέλη  Δ.Σ. του Ν.Ο.Α. που χάρη στις προσπάθειες που κατέλαβαν, επιλέγη το Αίγιο να διοργανώσει για τρίτη φορά τους αγώνες. “Η προβολή της περιοχής μας και η δυνατότητα φιλοξενίας εκατοντάδων ανθρώπων για πέντε ημέρες αποτελεί, αν μη τι άλλο, πολύ σημαντικό γεγονός. Δεν είναι μόνο οι περίπου 250 έως 300 αθλητές, αλλά και οι γονείς, οι προπονητές και οι συνοδοί των ομίλων που θα συμμετάσχουν, γεγονός που σημαίνει ότι όλες αυτές τις ημέρες θα φιλοξενηθούν στην Αιγιάλεια περίπου 900 ίσως και 1000 άνθρωποι. Προσωπικά δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία για την οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία των αγώνων αφού οι άνθρωποι του Ναυταθλητικού Ομίλου Αιγίου έχουν δώσει τα διαπιστευτήριά τους και στα δύο προηγούμενα πρωταθλήματα που διοργάνωσαν. Τους αξίζουν συγχαρητήρια για την επιλογή της Ομοσπονδίας να τους αναθέσει τη διοργάνωση για τρίτη φορά”, τόνισε ο Δημήτρης Καλογερόπουλος.

Δημήτρης Σπανόπουλος: “Δύο συμμετοχές από αθλητές μας στους αγώνες”

Ο Γνωστός ιατρός και αντιπρόεδρος του Ν.Ο.Α Δημήτρης Σπανόπουλος αναφέρθηκε σε περισσότερες λεπτομέρειες  που αφορούν στο αγωνιστικό σκέλος του Πανελληνίου πρωταθλήματος. “Οι συμμετοχές αφορούν αθλητές ηλικίας 12-17 ετών που μοριοδοτούνται και όσοι διακριθούν προκρίνονται για πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο πρωτάθλημα. Καθημερινά θα διεξάγονται από τρεις έως πέντε ιστιοδρομίες από τις 9 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα. Καιρού επιτρέποντος φυσικά αφού όταν επικρατεί άπνοια δεν μπορούν να μπουν τα σκάφη στη θάλασσα. Από τον ΝΟΑ θα συμμετάσχουν δυο αθλητές που όχι μόνο θα απολαύσουν την εμπειρία ενός Πανελληνίου πρωταθλήματος αλλά έχουν τη δυνατότητα και να διακριθούν”, επεσήμανε ο Δημήτρης Σπανόπουλος.

Η Πανελλήνια Επιτροπή Ιστιοπλοΐας έχοντας το προηγούμενο της καλής διοργάνωσης δύο ακόμη Πανελληνίων πρωταθλημάτων στην περιοχή μας, έδωσε πάλι το πρωτάθλημα στο Αίγιο, καθώς οι υπεύθυνοι είχαν εντυπωσιαστεί τόσο από τις εγκαταστάσεις του Ν.Ο.Α όσο και από τη θαλάσσια περιοχή που πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες. Θυμίζουμε, ότι το προηγούμενο Πανελλήνιο πρωτάθλημα laser 4,7 διεξήχθη στο Αίγιο τον Ιούλιο του 2017 και είχε συγκεντρώνει περί τις 400 συμμετοχές από όλη την Ελλάδα.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr