background img
banner
banner

Στο Αίγιο με Μαραγκό, Γεωργιάδη ο Πέτρος Ξανθόπουλος

Ο ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ ΑΣΟΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΕΞΟΧΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΕΙΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 1984

Μία από τις συχνές επισκέψεις του στο Αίγιο, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα ο παλαιός διεθνής άσος του Ολυμπιακού (κυρίως) αλλά και προπονητής του Παναιγιαλείου την περίοδο 1999-2000, Πέτρος Ξανθόπουλος. Τον συναντήσαμε στο καφέ “chocolat” στην… πρώην πλατεία Αγίας Λαύρας να απολαμβάνει τον καφέ του με τον γνωστό από τα παλιά Κώστα Μαραγκό και τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του ΠΓΣ και γενικό αρχηγό της ομάδας σήμερα, Γιάννη Γεωργιάδη.

Με τον Μαραγκό ο Ξανθόπουλος γνωρίζεται από τα τέλη της δεκαετίας του ΄80, όταν ο γνωστός παρατηρητής αγώνων και υπάλληλος του δήμου Αιγιάλειας ήταν στον Εθνικό μαζί με τον αδελφό του που διετέλεσε επί σειρά ετών μέλος της διοίκησης της Πειραϊκής ομάδας (τους βλέπουμε στη δεύτερη φωτό μαζί με τον αείμνηστο “Εθνικάρα” Γιάννη Μαντζουράνη από τον αγώνα Ολυμπιακός – Εθνικός 2-2 τη σεζόν 1988-89).

Ο Πέτρος Ξανθόπουλος – για όσους δεν το γνωρίζουν – έχει σπίτι στην Αιγείρα εδώ και πάρα πολλά χρόνια και συγκεκριμένα από το 1984 και διαμένει για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα κάθε χρόνο.

Διετέλεσε προπονητής στον Παναιγιάλειο στη Β΄ Εθνική την περίοδο 1999-2000 αντικαθιστώντας τον Μάκη Λιάτο.

Ποδοσφαιριστές εκείνη τη σεζόν στην ομάδα ήταν οι Λίβας, Μπικούδης, Ζαφειρόπουλος (τερματοφύλακες), Κιντής, Ζαβογιάννης, Γ.Παλαιολογόπουλος, Καραμπάτσης, Αθανασίου, Αλεξανδρίδης, Καραπίτσος, Ανωγιάτης, Κατσαρέλιας, Γ.Λαζανάς, Θ.Ανδριόπουλος, Δρακόπουλος, Καραπαναγιώτης, Γιοβάνοβιτς, Κ.Γκαλαμέλος, Γιαννενάκης, Ευθυμιάδης, Κότσα, Ίλιτς, Μπαλάσκας, Ζαππής, Π.Καρανικόλας, Γ.Σταματόπουλος, Ψαράκος, Κακούρης, Σημαντήρας και Λουτσιάνο.

Δύο χρόνια μακριά από τους πάγκους

Ο Πέτρος Ξανθόπουλος είναι 63 ετών και μετά από πολύχρονη παρουσία στους πάγκους ομάδων – κυρίως Β΄, Γ΄ Εθνικής αλλά και σε ερασιτεχνικές ομάδες – τα τελευταία δύο χρόνια δεν ασχολείται με την προπονητική. “Έχω μπει πλέον σε διαδικασία συνταξιοδότησης και αυτό το διάστημα έχω ξεκινήσει τις απαραίτητες ενέργειες”, μας αποκάλυψε. Ο κλάδος των κατασκευών ήταν η επαγγελματική του ενασχόληση, πέρα από το ποδόσφαιρο. Και προσθέτει: “Πλέον παρακολουθώ ποδόσφαιρο μόνο ως φίλαθλος και φυσικά ενημερώνομαι για τα πάντα γύρω από τον Παναιγιάλειο. Και κάθε χρόνο βλέπω αρκετά παιχνίδια του, όταν είμαι στην Αιγιάλεια. Και δεν έρχομαι εδώ μόνο κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, αλλά και αρκετά Σαββατοκύριακα όλο τον χρόνο”.

Γεννημένος το 1959 και μεγαλωμένος στη Νίκαια ξεκίνησε το ποδόσφαιρο το 1974 από τη Χαλκηδόνα και το 1978 μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό, με τη φανέλα του οποίου αγωνίστηκε μέχρι το 1988 στη θέση του πλάγιου αμυντικού αλλά και του μέσου και κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα. Έχει σκοράρει 8 φορές με τη φανέλα του Ολυμπιακού σε 238 αγώνες πρωταθλήματος, όντας από τους μακροβιότερους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του συλλόγου.

Με δικό του γκολ κατέκτησε το 1987 ο Ολυμπιακός το Σούπερ Καπ απέναντι στον ΟΦΗ, το οποίο ήταν ο τελευταίος τίτλος της ομάδας πριν από τα «πέτρινα χρόνια» που ακολούθησαν.
Συνέχισε για δύο χρόνια μέχρι το 1990 στον Εθνικό Πειραιώς, για έναν χρόνο μέχρι το 1991 στον Πανιώνιο και για τρία χρόνια μέχρι το 1994 στην Προοδευτική, όπου σταμάτησε και την ποδοσφαιρική του καριέρα. Αγωνίστηκε 19 φορές στην Εθνική ομάδα των Ανδρών πετυχαίνοντας και ένα γκολ.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr