background img
banner
banner

Συζήτησαν θέματα που απασχολούν τη σχολική κοινότητα

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ» ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Με τον νέο Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας Νικόλαο Κλάδη συναντήθηκε την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου, κλιμάκιο της Παράταξης «Δικαίωμα στην Πρόοδο» με επικεφαλής τον πρ. Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα συνοδευόμενο από τους Περιφερειακούς Συμβούλους, Σπύρο Σκιαδαρέση τομεάρχη Παιδείας, Θρησκευμάτων και Νεολαίας, Δήμητρα Γεωργακοπούλου – Μπάστα τομεάρχη υποδομών, Κωνσταντίνο Καρπέτα τομεάρχη σχεδιασμού και επικοινωνίας και Γιώργο Αγγελόπουλο τομεάρχη Διοίκησης και θεσμών.

Ο κ. Κατσιφάρας και οι συνεργάτες του ευχήθηκαν στον νέο Διευθυντή δημιουργική και παραγωγική σχολική χρονιά το 2022-2023, καθώς και δύναμη και αποτελεσματικότητα για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του, ο οποίος ήλθε από τον Πύργο Ηλείας με πολύχρονη εμπειρία στην διοίκηση της Εκπαίδευσης αλλά και στην τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο επικεφαλής της Παράταξης μετέφερε την αγωνία όλων, για τις δύσκολες συνθήκες που πλέον διαμορφώνονται στην ελληνική οικογένεια και την κοινωνία γενικότερα, κάτι που τις περισσότερες φορές αντανακλά μέσα στη σχολική κοινότητα. Η ανέχεια που ολοένα αυξάνεται, αλλά και οι ενδοοικογενειακές εντάσεις που επηρεάζουν την ψυχολογία, είναι τα σύγχρονα και σύνθετα ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει ένας εκπαιδευτικός μέσα στην τάξη.

Πλήρωση θέσεων και κατάσταση υποδομών

Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν την σχολική κοινότητα, όπως η πλήρωση των θέσεων των εκπαιδευτικών, η κατάσταση των κτηριακών υποδομών καθώς και των λειτουργικών αναγκών των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων του Νομού. Ο κ. Κλάδης ανέφερε, ότι η σχολική χρονιά ξεκινά ομαλά και χωρίς κενά από εκπαιδευτικούς σε ολόκληρο τον νομό, κάτι που φέτος είναι πολύ χρήσιμο, γιατί τα σχολεία θα λειτουργήσουν με διευρυμένο ωράριο και οι ανάγκες είναι πολλαπλάσιες.

Επίσης, τόνισε τις αντικειμενικές δυσκολίες της Διεύθυνσης σε λειτουργικά θέματα, όπως την ενίσχυση με οικονομικούς πόρους απευθείας από το Υπουργείο Παιδείας προς διαχείριση από τις διευθύνσεις εκπαίδευσης, προκειμένου να λειτουργούν χωρίς καθυστερήσεις στο έργο τους και να καλύπτονται άμεσα οι ανάγκες που προκύπτουν.

Τα μέλη της παράταξης του κ. Κατσιφάρα επεσήμαναν ότι θα είναι αρωγοί στις ανάγκες της Διεύθυνσης και της σχολικής κοινότητας, κάτι το οποίο αποτελεί πάγια δέσμευση της προς τους Εκπαιδευτικούς και τους μαθητές – μαθήτριες.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr