background img
banner
banner

Σύγχρονος κλαδοτεμαχιστής στη διάθεση της Υπηρεσίας Καθαριότητας του δήμου

ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΚΛΑΔΟΔΕΜΑΤΩΝ – ΘΑ ΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΟΠΟΥ

Ένα μηχάνημα που θα αλλάξει ριζικά τη διαχείριση των κλαδοδεμάτων στην Αιγιάλεια, βρίσκεται από χθες στη διάθεση της Υπηρεσίας Καθαριότητας του δήμου Αιγιαλείας. Πρόκειται για έναν σύγχρονο κλαδοτεμαχιστή 60 HP ο οποίος έχει την ιδιότητα να μετατρέπει τα κλαδιά σε πριονίδι, ενώ είναι και φιλικός με το περιβάλλον!

Το μηχάνημα νέας τεχνολογίας αποκτήθηκε και χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από το Πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ και το κόστος του έφτασε τις 75.000 ευρώ. Η χρήση του όμως θεωρείται ακόμη πιο πολύτιμη, αφού αυτομάτως καταργεί την καύση ενώ παράλληλα θα μειώνεται ο όγκος των απορριμμάτων αφού αποφεύγεται η ρίψη κλαδιών στα απορρίμματα από τους δημότες. Δύναται δε να εξυπηρετήσει τα κηπαία του δήμου καθώς επίσης και τις ποσότητες για τις οποίες οι δημότες ειδοποιούν την Υπηρεσία Καθαριότητας να τις παραλάβει.

«Ελαφρώνουν» τα σκουπίδια, παύει η καύση

΄΄Παραλάβαμε το μηχάνημα και πραγματοποιήσαμε τις πρώτες δοκιμές. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα καθώς το μηχάνημα έχει τη δυνατότητα να μετατρέπει τα κλαδιά σε πριονίδι που θα χρησιμοποιείται για αναβάθμιση του κομπόστ για λίπασμα. Μειώνεται έτσι ο όγκος και μας δίνει μία νέα δυνατότητα στη διαχείριση. Φεύγουμε από την πρακτική της καύσης΄΄, ανέφερε στο protionline.gr ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Καραΐσκος.

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι σε πρώτη φάση το μηχάνημα τοποθετήθηκε στο πρώην οικόπεδο Ορφανίδη έτσι ώστε να λειτουργεί, ωστόσο έχει τη δυνατότητα να μεταφέρεται και να τίθεται σε λειτουργία κοντά στα σημεία συλλογής μεγάλων ποσοτήτων κλαδοδεμάτων.

΄΄Είναι πολύ βασικό ότι θα το χρησιμοποιούμε και στη βάση του αλλά επειδή έχει ρεμούλκα μεταφέρεται οπουδήποτε. Επομένως θα τίθεται σε επιτόπου λειτουργία όταν θα κλαδεύονται μεγάλοι κήποι και το αποτέλεσμα θα είναι άμεσο΄΄, επισήμανε ο αντιδήμαρχος, κάνοντας γνωστό ότι το μηχάνημα είναι προηγμένο και διαθέτει ηλεκτρονικό σύστημα ασφαλείας, ενώ είναι φιλικό προς το περιβάλλον.

Έγκριση χρηματοδότησης και για δύο νέα απορριμματοφόρα

Τέλος, σημείωσε ότι το επόμενο «βήμα» είναι η προμήθεια δύο ακόμη νέων σύγχρονων απορριμματοφόρων με τα οποία θα επιτευχθεί ανανέωση του στόλου της καθαριότητας κατά 100%. Μάλιστα, ανέφερε πως και γι’ αυτά έχει ήδη εξασφαλιστεί χρηματοδότηση. ΄΄Με δουλειά η Αιγιάλεια αλλάζει!΄΄, ήταν το ελπιδοφόρο μήνυμα του κ. Καραΐσκου…


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr