background img
banner
banner

Τα Βαλιμίτικα βαδίζουν στη νέα εποχή

ΜΕ… ΝΕΕΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΕΣ ‘‘ΚΙΝΗΣΕΙΣ’’ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ – ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΚΑΙ ΗΠΙΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟ ΟΜΙΛΟ ΠΑΤΡΩΝ

Καινούρια εποχή ξεκινάει για το όμορφο, παραλιακό χωριό των Βαλιμιτίκων. Φαίνεται ότι τελικά… ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να γυρίσει “σελίδα” ο τόπος και να ξεχάσει τον καταστροφικό σεισμό του ‘95, να περάσει σε μια νέα όψη και να κινηθεί ξανά, από τότε σταμάτησαν οι όποιες επενδύσεις στο χωριό.

Γιατί πολύ απλά, έρχεται η πρώτη μεγάλη “ επενδυτικού” χαρακτήρα καινοτομία, αυτή της εγκατάστασης και εκμετάλλευσης του χώρου του γηπέδου της περιοχής, από τον Αθλητικό Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Ρίου – Πατρών “ΙΑΣΩΝ”. Μια συμφωνία που επήλθε μέσω του προέδρου της τοπικής κοινότητας και περιμένει το “πράσινο φως” της έγκρισης της επένδυσης, από το Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 26 Σεπτεμβρίου.

Από το Δρέπανο στα Βαλιμίτικα

Η πρώτη επαφή με τους υπεύθυνους του “Ομίλου Ιάσων” έγινε στις αρχές του χειμώνα του ‘21 και ουσιαστικά ήταν μια… ιδέα εκσυγχρονισμού του χώρου του γηπέδου, αλλά και γενικότερα της ευρύτερης περιοχής, με πολλούς και ποικίλους τρόπους.

Ο αεικίνητος πρόεδρος της κοινότητας Κώστας Δημακόπουλος, ήρθε σε επαφή με το Δ.Σ. του Ομίλου που εδρεύει στη γειτονική Πάτρα και… “έριξε” την πρόταση της μεταφοράς των αθλητικών εγκαταστάσεων και γενικά όλου του Ομίλου, στον ανεκμετάλλευτο εδώ και έντεκα χρόνια γηπεδικό χώρο του χωριού. Μάλιστα, οι τωρινές συνθήκες και εγκαταστάσεις του “Ιάσων” είναι τέτοιες, που δεν εξυπηρετεί πια ούτε τα πολυάριθμα μέλη του, ούτε τις συνθήκες που χρειάζονται οι πανελλήνιες “επιτυχίες” των αθλητών του για σωστή προετοιμασία, ώστε να συμμετέχουν (ως κάνουν και με απόλυτη μάλιστα επιτυχία) σε διεθνείς διαγωνισμούς και πανελλήνια πρωταθλήματα αγώνων ιστιοπλοΐας.

Ποιος είναι ο “Ιάσων” ο οποίος βρίσκεται εν… πλω για Βαλιμίτικα

Ο Αθλητικός Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ρίου “ΙΑΣΩΝ” υπάρχει από το 1999 και μέχρι σήμερα, στεγάζεται μέσα στον υπαίθριο χώρο της πρώην πλαζ του ΕΟΤ του Δήμου Πατρέων. Η διάδοση του αθλήματος της αγωνιστικής ιστιοπλοΐας είναι ο πρωταρχικός στόχος της, ενώ διατηρεί τμήματα Optimist, Laser Radial και Laser 4.7, καθώς και αγωνιστικά τμήματα ιστιοπλοΐας ανοιχτής θάλασσας. Πρόεδρος του Ομίλου είναι ο Σπύρος Κρότσης, ο οποίος με τα έξι υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου, έχουν βάλει σαν απώτερο σκοπό, την εκμάθηση του αθλήματος με σκάφη τύπου OPTIMIST και Laser σε παιδιά ηλικίας από 6 έως 18 ετών.

Η Ακαδημία περιλαμβάνει θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση και πλήρως εξοπλισμένα σκάφη και εκπαιδευτικό υλικό. Στις ακαδημίες του ομίλου διδάσκονται επίσης ιστιοπλοϊκά αγωνίσματα τριγώνου, Ιστιοσανίδας (Windsurfing) και Αετοσανίδας (Kiteboarding). Οι αγώνες που πραγματοποιούνται και συμμετάσχουν τα μέλη και οι εκπαιδευόμενοι του συλλόγου, έχουν Παγκόσμιο Ιστιοπλοϊκό Ενδιαφέρον και η δημιουργία μονίμων εγκαταστάσεων των Ομίλου στην όμορφη παραλιακή κοινότητα, θα αποτελέσει πόλο έλξης εσωτερικού και εξωτερικού τουρισμού, ο οποίος θα στηρίζει “γενναία” σε οικονομικό επίπεδο την τοπική κοινωνία των Βαλιμιτίκων.

Κ. Δημακόπουλος: «Θα υπάρξει μεγάλη ανάπτυξη που θα ωφελήσει όλη την Αιγιάλεια»

Μιλώντας στο protionline.gr ο πρόεδρος της κοινότητας Βαλιμιτίκων, εξηγεί για το καινούριο “πρότζεκτ” που έχει σκεφτεί και ελπίζει να υλοποιηθεί όσο πιο σύντομα γίνεται για το όφελος του χωριού αλλά και της ευρύτερης περιοχής: “Περιμένουμε την έγκριση εκμίσθωσης του δημοτικού χώρου του γηπέδου της κοινότητας από το Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας, ώστε να αρχίσει να υλοποιείται σιγά – σιγά μια πολύ μεγάλης σημασίας “επένδυση” για την περιοχή. Η αρχική ιδέα αυτού του σχεδίου ήταν πριν από περίπου 1,5 χρόνο και προσωπικά, έδωσα μεγάλο αγώνα για να μπορέσει να “τρέξει” αυτό το μεγαλεπήβολο αθλητικό “σχέδιο” που υπήρχε. Οι συνομιλίες με τον πρόεδρο του Αθλητικού Ομίλου έγιναν σε πολύ καλό κλίμα και θέλω να πιστεύω ότι πολύ σύντομα, θα υπάρξει μία πολύ μεγάλη ανάπτυξη στα Βαλιμίτικα, όχι μόνο σε επίπεδο της επισκεψιμότητας που μοιραία θα αυξηθεί, αλλά και σε άλλες, μελλοντικές και κερδοφόρες για το χωριό επενδυτικές δραστηριότητες και κινήσεις” ανέφερε στo protionline.gr ο κ. Δημακόπουλος.

Το “πλήρωμα του χρόνου” της ανάκαμψης το καθυστέρησε η… γραφειοκρατία

Όλο αυτό το διάστημα και από πέρσι το καλοκαίρι, το πρότζεκτ της πρότασης και της προοπτικής να φύγει από τις τωρινές του εγκαταστάσεις ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών και να έρθει στα Βαλιμίτικα, ήταν συνεχώς σε συνεννοήσεις και συζητήσεις.

Όμως οι γραφειοκρατικές διαδικασίες καθυστέρησαν αρκετά την όλη ιδέα, η οποία όμως “παίρνει σάρκα και οστά” αυτό το διάστημα και εφ όσον γίνει η σχετική έγκριση από το επερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Το εγχείρημα περιλαμβάνει, οι συνολικές εγκαταστάσεις του “Ιάσων” να μεταφερθούν από το Δρέπανο που υπάρχουν τώρα, στα Βαλιμίτικα, προκειμένου να γίνονται στο εξής τα μαθηματικά σεμινάρια, οι προπονήσεις των ομάδων και οι προετοιμασίες των μελών του στα πανελλήνια και διεθνή πρωταθλήματα αγώνων ιστιοπλοΐας. Η εκμίσθωση του συνολικού χώρου του γηπέδου του χωριού πρόκειται να είναι συμβολικού χαρακτήρα (σύμφωνα με τα γενικότερα οφέλη που πρόκειται να επωφεληθεί ο τόπος) και πρόκειται ο Όμιλος, να διοργανώνει και ο ίδιος ανάλογους αθλητικούς αγώνες, με “οψιόν εκμίσθωσης” πολλών χρόνων.

Τα δώδεκα στρέμματα που θα πάνε το χωριό δώδεκα χρόνια… μπροστά

Να σημειωθεί ότι, οι συνολικές εγκαταστάσεις του ομίλου της ιστιοπλοΐας θα “στεγαστούν” στα 2/3 του χώρου του γηπέδου, καθώς ο πρόεδρος της κοινότητας “βάζει σε εφαρμογή” ένα ακόμη μεγαλεπήβολο σχέδιο ανάπτυξης της περιοχής, με την εκμετάλλευση του υπόλοιπου χώρου ( το υπόλοιπο 1/3 του ποδοσφαιρικού γηπέδου) να γίνεται άμεσα… δημοτικό 5×5 αθλητικό κέντρο, το οποίο έχει προγραμματιστεί ήδη να γίνει μέσα στο επόμενο διάστημα.

Τέλος, να επισημανθεί ότι, ο συνολικός χώρος των εγκαταστάσεων στα Βαλιμίτικα είναι 12 στρέμματα, μια επιφάνεια αρκετά ικανή να “στεγάσει” και τις νέες εγκαταστάσεις του Ομίλου Ιστιοπλοΐας, αλλά και το δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου 5×5 που πρόκειται να υλοποιηθεί και θα αποφέρει πολλά πλεονεκτήματα αλλά και τεράστια κέρδη, λόγω της αύξησης του τουρισμού στην περιοχή, τα επόμενα χρόνια. Τα Βαλιμίτικα πρωτοπορούν και ξεχωρίζουν, για άλλη μια φορά. Όπως έκαναν… πάντοτε, άλλωστε!


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr