background img
banner
banner

Τα δυσάρεστα της αναστολής του πρωταθλήματος

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΑ ΦΙΛΙΚΑ Ο ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ ΓΙΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Σύμφωνα με την προκήρυξη της ΕΠΣ Αχαΐας, θα έπρεπε το περασμένο Σαββατοκύριακο να είχε πραγματοποιηθεί η πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας.
Το …σήριαλ όμως με την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση και την εγγραφή στο Μητρώο της ΓΓΑ καλά κρατεί, όπως επίσης και η κόντρα ανάμεσα σε Πολιτεία και ΕΠΟ.
Θύματα αυτής της καθυστέρησης και της κόντρας είναι τα σωματεία που έχουν εξασφαλιστεί νομικά, αλλά και έχουν κάνει προγραμματισμό στην προετοιμασία και τα φιλικά τους, ώστε να ξεκινούσαν κανονικά το πρωτάθλημα στην δεδομένη ημερομηνία (24-25/09).

Φιλικό το Σάββατο ο Παναιγιάλειος

Σε αναζήτηση αντιπάλου βρίσκεται τώρα ο Παναιγιάλειος για το ερχόμενο Σάββατο, αφού η αναστολή του πρωταθλήματος υποχρεώνει τον προπονητή Φίλιππο Σχοινά να βρίσκει τρόπους ώστε να διατηρήσει σε ψηλό επίπεδο την προετοιμασία της ομάδας.
Υπάρχει μέχρι τώρα κάποιο σχετικό ενδιαφέρον από σωματεία να επισκεφθούν το Δημοτικό Στάδιο το Σάββατο και αναμένεται μέχρι αύριο να έχει βρεθεί ο αντίπαλος του φιλικού.

Προπόνηση στο Στάδιο

Το διήμερο ρεπό που είχαν πάρει οι μελανόλευκοι, πήρε τέλος με την προπόνηση της Δευτέρας. Με εξαίρεση τον νεαρό επιθετικό Ανδρέα Τσεκούρα που είχε και πάλι ενοχλήσεις στο πόδι του, το υπόλοιπο έμψυχο υλικό βρέθηκε στη διάθεση του τεχνικού επιτελείου.

Τροπολογία για την αποστολή όλων των αιτήσεων στην ΓΓΑ

Την κατάθεση αιτήσεων στο ηλεκτρονικό Μητρώο της ΓΓΑ μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου ζήτησε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, απευθυνόμενος στα σωματεία που ακόμα δεν έχουν αποστείλει τις αιτήσεις τους, για να γίνει ο έλεγχος σε τυχόν λάθη και απουσίες απαραίτητων εγγράφων.

Παράλληλα ο κ. Αυγενάκης έκανε άλλη μια φορά πίσω, αφού όπως τόνισε θα καταθέσει τροπολογία για να βρεθούν στη θέση όλα τα σωματεία να πραγματοποιήσουν αυτό το πρώτο σημαντικό βήμα, μέχρι να τα καταφέρουν να εγγραφούν στο Μητρώο, πληρώντας όλους τους όρους που έχει θέσει η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα ο κ. Αυγενάκης είπε: «Ξέρουμε ότι υπάρχουν σωματεία που καθυστέρησαν. Παρ’ όλα αυτά, θα τους δώσουμε τη δυνατότητα να καταθέσουν το αίτημά τους με όποια δικαιολογητικά έχουν συγκεντρώσει για να βρεθεί λύση».

Ανέφερε μάλιστα το κακό παράδειγμα της Κρήτης, αφού από τα 177 ενεργά σωματεία, μόνο τα 93 είναι εγγεγραμμένα και άλλα 19 βρίσκονται σε στάδιο εξέτασης.

Περιττή διαδικασία το Μητρώο ισχυρίζεται η ΕΠΟ

Μετά την επιστολή που έστειλε σε FIFA, UEFA ο κ. Αυγενάκης ισχυριζόμενος παραπληροφόρηση από την ΕΠΟ που ευθύνεται και για το μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί, από την πλευρά της η ΕΠΟ γνωστοποίησε τα εξής: «Η ΕΠΟ δεν μπορεί να δεχθεί το Μητρώο επειδή παραβιάζει την Ολιστική Μελέτη, την οποία έχει υπογράψει ο Πρωθυπουργός.
Επιπλέον, το Μητρώο αποτελεί ουσιαστικά μια περιττή διαδικασία αδειοδότησης, αφού υπάρχει η Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, με την οποία νομιμοποιούνται όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία.
Το τοπίο είναι ξεκάθαρο: η ΕΠΟ δεν πρόκειται να αποδεχθεί διαδικασίες που παραβιάζουν τόσο το δικό της Καταστατικό, όσο και πολύ περισσότερο τα Καταστατικά των FIFA και UEFA».


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr