background img
banner
banner

Τους… βαραίνουν κι άλλες τέσσερις κλοπές σε ισάριθμα σπίτια

ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΑΦΕΘΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ…

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αιγιαλείας εξιχνιάστηκαν κλοπές σε οικίες σε περιοχές της Αιγιάλειας, που διαπράχθηκαν από τους τρεις άνδρες, που είχαν συλληφθεί στις 16 Αυγούστου για διάπραξη κλοπών. Βεβαίως, και οι τρεις, μετά τη σύλληψή τους, είχαν αφεθεί ελεύθεροι, πλην όμως, τα νεότερα στοιχεία τους «επιβαρύνουν» με επιπλέον παραβατικές συμπεριφορές.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εξιχνίασαν τέσσερις κλοπές σε οικίες, από τις οποίες οι κατηγορούμενοι αποκόμισαν παράνομο περιουσιακό όφελος 15.934 ευρώ. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των κατηγορουμένων θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου. Ας θυμηθούμε όμως γιατί είχαν συλληφθεί… Οι τρεις ημεδαποί, εκ των οποίων δύο ανήλικοι είχαν συλληφθεί για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών κατά συναυτουργία και στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ είχε σχηματιστεί δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου σε βάρος των γονέων των δύο ανήλικων κατηγορουμένων.

Ειδικότερα, οι τρεις κατηγορούμενοι τον Δεκαπενταύγουστο, σε περιοχή της Αιγιάλειας, ενεργώντας από κοινού αποπειράθηκαν να διαρρήξουν σταθμευμένο όχημα, χωρίς ωστόσο να ολοκληρώσουν την πράξη τους, διότι έγιναν αντιληπτοί από τον οδηγό του οχήματος. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Αιγιαλείας, μετέβησαν τότε άμεσα στον τόπο του περιστατικού και συνέλαβαν σε κοντινή απόσταση τους τρεις κατηγορούμενους, τη στιγμή που διέφευγαν με αυτοκίνητο.

Στο πλαίσιο των ερευνών, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Αιγιαλείας εξιχνίασαν τότε συνολικά επτά κλοπές σε οικίες, που διαπράχθηκαν από τους τρεις κατηγορούμενους και δύο ακόμη συνεργούς τους, από τον Αύγουστο του έτους 2020 μέχρι και 26-1-2022, σε περιοχές της Αιγιαλείας, κυρίως σε εξοχικές οικίες, από τις οποίες αφαίρεσαν κοσμήματα, χρήματα και αντικείμενα συνολικής αξίας 2.335 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν τότε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου, ενώ κατασχέθηκε το όχημα που επέβαιναν ως μέσο μετάβασης στους τόπους των κλοπών.

Έξαρση διαρρήξεων το τελευταίο διάστημα

Εν τω μεταξύ, «επιδημία» διαρρήξεων παρατηρείται το τελευταίο διάστημα σε κατοικίες τόσο στα περίχωρα όσο και εντός της πόλης του Αιγίου, με τους δράστες να λειτουργούν με πανομοιότυπο τρόπο. Παραβίαση μπαλκονόπορτων ή παραθύρων με… υπερβολική ευκολία, βραδινές ώρες σε κατοικημένες περιοχές και στόχευση σε κοσμήματα. Μόνο την τελευταία εβδομάδα έχουν καταγραφεί διαρρήξεις στην περιοχή της Καλλιθέας, του Παγοποιείου αλλά και δύο περιπτώσεις στον Συνοικισμό με «λεία» κοσμήματα αρκετών χιλιάδων ευρώ…


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr