background img
banner
banner

Το κέντρο του Αιγίου “καλωδιώνεται” στην σύγχρονη τεχνολογία

ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ COSMOTE ΜΕ ΥΨΗΛΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε υπερυψηλές ταχύτητες σύνδεσης στο ίντερνετ έχουν προχωρήσει αρκετοί κάτοικοι και επαγγελματίες του κέντρου της πόλης του Αιγίου, επιλέγοντας ήδη τα μεγάλα προνόμια που δίνει η σύγχρονη εποχή στην σύνδεση στο παγκόσμιο δίκτυο. Από τον Σεπτέμβριο του ‘21 και μέχρι αυτές τις ημέρες, αρκετοί Αιγιαλείς χρήστες ωφελούνται από την “νεότερη γενιά” σύνδεσης στο διαδίκτυο επιλέγοντας ευέλικτα πακέτα σύνδεσης διαφόρων εταιρειών.

Ταυτόχρονα θα ισχύσει ένα ξεχωριστό προνόμιο για όσους το επιθυμούν μέχρι και μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου, το πρόγραμμα voucher της Ε.Ε. από το οποίο ο κάθε ενδιαφερόμενος, έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ο ίδιος και ανάλογα με τις προσωπικές ανάγκες του τις υπηρεσίες που τον ενδιαφέρουν και φυσικά, τον τηλεπικοινωνιακό πάροχο και τις ταχύτητες του διαδικτύου της εκάστοτε εταιρείας.

Οπτική ίνα… εν όψει

Πρόκειται για τις οπτικές ίνες, οι οποίες έχουν μια τεράστια δυναμική σε νέες προσεγγίσεις σύνδεσης ίντερνετ και με ταχύτητες που μέχρι σήμερα δεν είχε την δυνατότητα κανείς να δίνει. Έτσι, μπορεί να επωφεληθεί κάθε πάροχος στην περιοχή του κέντρου της πόλης του Αιγίου με τις απόλυτα ευνοϊκές παροχές. Μέχρι στιγμής αρκετοί επαγγελματίες της οδού Μητροπόλεως, Κλ. Οικονόμου, αλλά και των γύρω κεντρικών οδών που έχουν καταστήματα ή επιχειρήσεις, έχουν επιλέξει να “βαδίσουν” στην επόμενη γενιά του ίντερνετ μέσω της SFBB υπηρεσίας, ενώ και πολλές οικίες που επιθυμούσαν να αποκτήσουν διαδικτυακή σύνδεση υπερυψηλής ταχύτητας ήδη ωφελούνται αυτής της τεχνολογίας.

Ορισμένοι πάροχοι μάλιστα, έχουν λάβει ήδη “πακέτα” με πολύ ευνοϊκούς όρους, ώστε να συμβαδίζουν απόλυτα με τις εξελίξεις στην καινούρια τεχνολογία και τις συνδέσεις 5G της νέας προηγμένης γενιάς.

Πολλά προνόμια και… ελαφρύνσεις από το πρόγραμμα της Ε.Ε.

Ένα από τα πιο ανερχόμενα και οικονομικά – με πολλά πλεονεκτήματα δίκτυα που μπορεί κάθε κάτοικος στο κέντρο του Αιγίου να ωφεληθεί – είναι και αυτό της εταιρείας Cosmote, με συνθήκες και όρους που προσφέρουν στα πακέτα της. Μιλώντας στο protionline.gr ο Τεχνικός Εκπρόσωπος της εταιρείας Νίκος Παπασημακόπουλος, ανέφερε για τις συνθήκες και τα προνόμια που υπάρχουν για τον καταναλωτή στο Αίγιο: “Όσον αφορά τις ταχύτητες του ίντερνετ και τις παρεμβάσεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα, η ενεργοποίηση που έχει γίνει αφορά ένα “τόξο” που καλύπτει σχεδόν όλο τον πυρήνα της πόλης. Χωροταξικά, οι περιοχές που καλύπτονται είναι, από την οδό Σολωμού μέχρι την οδό Κλεομένους Οικονόμου (από δυτικά προς τα ανατολικά) και από την οδό Αγίου Ανδρέου μέχρι την Ρήγα Φεραίου. Δηλαδή μιλάμε για ένα “πεδίο” πεντακοσίων μέτρων σε κάθε ακτίνα, με μέσον του “κύκλου” αυτού την εκκλησία της Φανερωμένης στην οδό Μητροπόλεως”.

Παπασημακόπουλος: ’’100% κάλυψη στον πυρήνα της πόλης άμεσα’’

Όπως κάθε δίκτυο, έτσι και η Cosmote επεκτείνεται με σταθερούς ρυθμούς, όλο και πιο πολύ, αποκτώντας νέους χρήστες και νέους πελάτες, κάθε μέρα όλο και περισσότερους.

Ο κ. Παπασημακόπουλος εξηγεί: “Αυτό το τεράστιο “οικοδομικό τετράγωνο” που καλύπτουμε μέχρι αυτή την στιγμή, θα επεκτείνεται τμηματικά, συνεχώς, εβδομάδα με την εβδομάδα. Τουλάχιστον για τον μεγάλο “πυρήνα” της πόλης και για τα περίχωρά του, είμαστε σε θέση να πιστεύουμε ότι θα υπάρξει 100% δικτυακή κάλυψη μέχρι το ‘23 και σχεδόν σε όλα τα σημεία που έχει οριστεί. Η ζήτηση και το ενδιαφέρον από πλευράς του κόσμου είναι αρκετά μεγάλο και το voucher που “τρέχει” ήταν για τους πελάτες μας, ένας επιπλέον λόγος να κάνουν το “βήμα” προς την επόμενη γενιά του διαδικτύου, τώρα. Σε πρώτη φάση και στο κατασκευαστικό κομμάτι που καλύπτουμε, είναι μεν μεγάλο, αλλά όχι συνολικό ώστε να ισχυροποιεί με νέες τεχνολογίες όλα τα πιθανά σημεία του Αιγίου.

Για το έργο, είχαν στηθεί πριν περίπου 5 χρόνια κάποιες ειδικές καμπίνες. Αυτές, είχαν αντικαταστήσει τα παλιά καφάο και τις απαρχαιωμένες καλωδιώσεις του παρελθόντος. Αλλά δυστυχώς, δεν είχε συμβεί παρέμβαση σε όλα τα σημεία της πόλης, με αποτέλεσμα σήμερα και σε κάποιες περιπτώσεις, να χρειαζόμαστε αρκετό χρόνο ώστε να περαστεί το νέας γενιάς δίκτυο και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να επεκταθεί πλήρως η γραμμή” επισήμανε ο ευγενικός Τεχνικός Διευθυντής, για την “ωρίμανση” της γραμμής, χωροταξικά σε όλο το φάσμα του Αιγίου.

Από 100 mpps τώρα έως 1 Gb έως τα Χριστούγεννα

Η εγκατάσταση γίνεται από εξειδικευμένο συνεργείο, είτε σε εξωτερικούς είτε σε εσωτερικούς χώρους. Αυτή την στιγμή, εμπορικά διαθέσιμα είναι τα πακέτα των 100 και 200 mpps και η ταχύτητα είναι πραγματική. Το επιδοτούμενο πρόγραμμα που “τρέχει” έχει βοηθήσει πάρα πολύ κόσμο ώστε να αποφασίσει να ενταχθεί και να συμμετέχει σε αυτή την προσφορά, καθώς τα οικονομικά προνόμια είναι πραγματικά μεγάλα.

Παραδείγματος χάριν, η ταχύτητα των 100 mpps είναι στα 28 ευρώ μαζί με την τηλεφωνία.

Συνδυαστικά, βγαίνει περίπου 5 ευρώ φθηνότερα από την 50αρα ταχύτητα, πράγμα που σημαίνει ότι ο πελάτης έχει κερδίσει πολύ μεγάλο πλεονέκτημα. “Μέχρι το τέλος του χρόνου, η εταιρεία μας θα μπορεί να παρέχει στους πελάτες της ταχύτητες μέχρι και 500 mpps ή και 1 gb, πράγμα που σημαίνει πως περνάμε σε μία νέα εποχή που θα κυριαρχήσει τα επόμενα 10 τουλάχιστον χρόνια” επισήμανε ο κ. Παπασημακόπουλος, ενώ ξεκαθάρισε ότι ήδη, έχει αρχίσει η δεύτερη φάση ανανέωσης και επέκτασης του δικτύου, με αποτέλεσμα το “τόξο εμβέλειας” να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο και να επεκταθεί και σε περιοχές που αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να “φτάσει” η οπτική ίνα, όπως για παράδειγμα το Παγοποιείο, τα Σταφιδάλωνα, η Κουλούρα. Να σημειωθεί ότι, μέχρι στιγμής το δίκτυο ftth έχει ενεργοποιηθεί σε περίπου 800 συνδρομητές από την συγκεκριμένη εταιρεία, σύμφωνα με τα στοιχεία που δίδουν οι Υπεύθυνοι του Προγράμματος Νίκος Παπασημακόπουλος (Τεχνικό πρότζεκτ) και Ιωάννης Τσούμπος (Εμπορικό πρότζεκτ).

Αντικατάσταση παλαιών κουτιών και καφάο

Να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μία πολύ επισταμένη προσπάθεια να αντικατασταθούν τα παλαιού τύπου καφάο με καινούριες καμπίνες και γραμμές δικτύου. Αυτό μάλιστα, στις περισσότερες περιπτώσεις καθορίζει και την ταχύτητα της κάθε γραμμής αλλά και το σήμα που θα μπορεί να λαμβάνει ο κάθε χρήστης. Μεγάλο ρόλο δε, παίζει και η παλαιότητα του κάθε χώρου που θα γίνει οποιαδήποτε παρέμβαση για την εφαρμογή νέων τεχνολογιών και την ενεργοποίηση της οπτικής ίνας.

Στις καινούριες κατασκευές κτιρίων, τα συνεργεία των διαφόρων εταιρειών ή οι εργολάβοι – μηχανικοί που αναλαμβάνουν αυτού του είδους τα έργα, φροντίζουν να υπάρχουν οι προϋποθέσεις, με κατασκευαστικές εργασίες και ενέργειες ανάλογου ύφους και κόστους. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο στις παλαιές οικοδομές και οικίες. Τέλος να επισημανθεί ότι, το κόστος της σύνδεσης – με την προϋπόθεση ότι ο καταναλωτής έχει μπει στο πρόγραμμα voucher – είναι στα 2 ευρώ και περιλαμβάνει την πλήρη εγκατάσταση των καλωδίων (κανάλια ή κουτιά) και της γραμμής που παρέχονται.

Στον αντίποδα, οποίος δεν πρόλαβε τα προνόμια του προγράμματος ή συνδεθεί μετά το πέρας της 25ης Σεπτεμβρίου (που θα πάψει το συγκεκριμένο πρόγραμμα να “τρέχει”) το κόστος εγκατάστασης θα ανέρχεται στα 50 ευρώ.

Το επιδοτούμενο πρόγραμμα ενδέχεται να πάρει μια μικρή παράταση, η οποία θα ανακοινωθεί και επίσημα, ενώ όλες οι εταιρείες που έχουν την δυνατότητα παροχής ανάλογων υπηρεσιών είναι εταιρείες που θεωρούνται πανελλήνιας εμβέλειας και με χιλιάδες συνδρομητές, ως δυναμική, στο ενεργητικό τους.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr