background img
banner
banner

Δύσκολη και απειλητική η φωτιά στην Αρραβωνίτσα

ΕΣΒΗΣΕ ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ – ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Νικητές μετά από μία εξαιρετικά δύσκολη μάχη βγήκαν οι πυροσβέστες αλλά και όσοι συνεισέφεραν στο να σβηστεί τελικά η φωτιά που ξέσπασε την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου νωρίς το μεσημέρι, σε περιοχή της Αρραβωνίτσας Δ.Ε. Ερινεού. Το έργο των επίγειων δυνάμεων ενίσχυσαν εναέρια μέσα, δεδομένου ότι η φωτιά ξέσπασε σε ιδιαίτερα δύσβατη περιοχή κατακαίοντας χορτολιβαδική έκταση. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, δυόμιση ώρες μετά.

Ήταν τόσο κρίσιμη η κατάσταση σε συνδυασμό με τους δυνατούς δυτικούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή, που στο έργο της κατάσβεσης έλαβαν μέρος συνολικά 55 πυροσβέστες με 19 οχήματα από Αίγιο και ευρύτερη περιοχή και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αιγίου να σηκώνει το μεγαλύτερο «βάρος». Από αέρος, επιχείρησαν τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη κι ένα ελικόπτερο. Ο Δήμος συνέδραμε την ΠΥ με 1 υδροφόρο  όχημα, 2 πυροσβεστικά και 1 χωματουργικό.

Επίσης παρούσα ήταν και η εθελοντική ομάδα «Αχαιός». Σημαντική ήταν και η συμβολή του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Αιγιαλείας, με τον αντιδήμαρχο Νίκο Καραΐσκο να επισημαίνει: ΄΄Η άμεση κινητοποίηση και ο άριστος συντονισμός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αιγιαλείας απέτρεψε τα χειρότερα. Η φωτιά στην Αρραβωνίτσα Ερινεού τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο . Μπράβο σε όλους. Προσέχουμε παρά πολύ η αντιπυρική περίοδος διαρκή μέχρι 31 Οκτωβρίου 2022΄΄.

Πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι η ενεργοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων και η αντιμετώπιση της κατάστασης ήταν άμεση, κάτι που απέτρεψε τον κίνδυνο εξάπλωσης της φωτιάς σε κατοικημένη περιοχή. Οι δε πυροσβέστες έδωσαν πραγματική μάχη πατώντας σημεία που ίσως κανείς άλλος στο παρελθόν δεν έχει διασχίσει. Αυτός είναι και ο λόγος που εικάζεται ότι μπορεί η φωτιά να ξέσπασε από βραχυκύκλωμα σε μετασχηματιστή της ΔΕΗ. Τα αίτια πρόκλησής της πάντως ερευνώνται από το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr