background img
banner
banner

O Δημήτρης Κωστακόπουλος νέο πρόσωπο στον Αστέρα Τέμενης

Η κενή θέση που προέκυψε στον Αστέρα Τέμενης μετά την αποχώρηση του Θανάση Ζαφείρη καλύφθηκε από τον Δημήτρη Κωστακόπουλο (μικρή φωτο) που ήδη ενσωματώθηκε στην ομάδα. Ο 19χρονος ταλαντούχος γκαρντ είναι γεννημένος το 2003, έχει ύψος 1,94μ. και αγωνίζεται κύρια στις θέσεις των combo gard και point gard, έχοντας μια πολύ πλούσια διαδρομή με τον Πανιώνιο στον οποίο έπαιξε για 9 χρόνια (προέρχεται από τις ακαδημίες) και είχε παρουσία πέραν των πανελληνίων πρωταθλημάτων παίδων και εφήβων (τελικές φάσεις) και στο πρωτάθλημα της Β’ εθνικής με τη φανέλα του τη σεζόν 2020-21.

Από πέρυσι έχει έλθει στην Πάτρα (είναι φοιτητής) όπου και εντάχθηκε στην ομάδα του Παναχαϊκού με τον οποίο είχε πολύ καλές εμφανίσεις στην Α1 ΕΣΚΑ-Η. Να σημειωθεί ότι πριν λίγο καιρό είχε κλείσει προφορικά στη Γαλήνη και μάλιστα είχε ανακοινωθεί αρχικά από την Πατρινή ομάδα, αλλά τελικά δεν οριστικοποιήθηκε η μεταγραφή.

Ξεκίνησε από την ομάδα των προμίνι του Πανιωνίου και έφτασε μέχρι την ανδρική ομάδα τη χρονιά που ο σύλλογος έδωσε τη ευκαιρία σε τέσσερα ταλαντούχα παιδιά από το εφηβικό να παίξουν στη Β΄ Εθνική. Ο λόγος για τους Αλέξανδρο Λάζαρη, Γιώργο Κανελλόπουλο, Σπύρο Σκαρμούτσο και Δημήτρη Κωστακόπουλο, οι οποίοι κλήθηκαν να «κολυμπήσουν σε βαθιά νερά» και να σταθούν στο πλευρό των συμπαικτών τους, οι οποίοι έχουν την εμπειρία της κατηγορίας.

«Aρχικά, με αιφνιδίασε η προοπτική της ανδρικής ομάδας, γιατί συνέπεσε χρονικά με την έναρξη του εφηβικού πρωταθλήματος και είχαμε επικεντρωθεί σ’ αυτή την πορεία. Πάντα, όμως, αποτελεί ευκαιρία για κάθε έφηβο να παίξει στην ανδρική ομάδα και ειδικά όταν προέρχεται από την ακαδημία του συλλόγου. Δηλαδή από τα «σπλάχνα» του. Για εμένα και όσους συμπαίκτες μου αρχίσαμε το μπάσκετ από τόσο μικρή ηλικία, η συμμετοχή μας στην πρώτη ομάδα ήταν η ολοκλήρωση μίας μακράς πορείας από την παιδική ηλικία μέχρι την ενηλικίωση. Και ειδικά, όταν έχεις μάθει μπάσκετ στον Πανιώνιο, είναι τεράστια τιμή να είσαι μέλος της ανδρικής ομάδας» τονίζει ο νεαρός παίκτης.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr