background img
banner
banner

To Πανεπιστήμιο Πατρών υποδέχεται τους πρωτοετείς φοιτητές του

ΜΕ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «WELCOME TO UP»

Το Πανεπιστήμιο Πατρών, το τρίτο μεγαλύτερο ακαδημαϊκό ίδρυμα της Ελλάδας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Eπιμελητήριο Αχαΐας και τη συνδρομή του Δήμου Πατρέων, διοργανώνει για πρώτη φορά ένα τριήμερο Φεστιβάλ υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών του, μία γιορτή που φιλοδοξεί να επεκταθεί σε ολόκληρη την πόλη και να ξεπεράσει τα όριά της, μια γιορτή που έχει σαν στόχο να συνδέσει το Πανεπιστήμιο με την Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα, να γνωρίσει τους φοιτητές μεταξύ τους αλλά και με το Πανεπιστήμιο, κάνοντας πράξη την εξωστρέφεια.

Στις 14-15 και 16 Οκτωβρίου υποδέχεται τους φοιτητές του και τους συστήνει την πόλη, μέσα από σειρά εκδηλώσεων, ενώ η Πανεπιστημιούπολη ανοίγει τις πύλες της και υποδέχεται τους Πατρινούς, υπό τον τίτλο «Welcome to UP».

Από μεγάλα μουσικά events (κεντρική συναυλία με τον Κωστή Μαραβέγια), open air κινηματογραφικές προβολές, Διεθνές Συνέδριο για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή, μέχρι δράσεις όπως το «Taste the city» και το «Magic Bus Patras Tour» θα δημιουργήσουν επί τρεις μέρες μια ατμόσφαιρα γιορτής. Πλατεία Βασ. Γεωργίου, Αρχαιολογικό Μουσείο και βέβαια στο επίκεντρο όλων το Campus του Πανεπιστημίου Πατρών, είναι οι χώροι στους οποίους θα χτυπά η καρδιά του ιδιαίτερα φιλόδοξου τριημέρου φεστιβάλ που έχει σαν στόχο να θεσμοθετηθεί και να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τους πρωτοετείς φοιτητές στην έναρξη κάθε ακαδημαϊκής χρονιάς.

To πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο κατά τα πρότυπα μεγάλων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του εξωτερικού, σε μια πρωτοβουλία που δεν έχει διεξαχθεί ξανά στην χώρα. Το Πανεπιστήμιο Πατρών προτάσσει και στην πράξη την εξωστρέφεια με στόχο τη στενότερη σύνδεσή του με την Πάτρα και την Δυτική Ελλάδα, την κοινωνία και την αγορά τους και μας λέει «Welcome to UP». Όλες οι εκδηλώσεις έχουν ελεύθερη είσοδο και απευθύνονται σε φοιτητές, πατρινούς και επισκέπτες, ενώ κατά τη διάρκεια του τριημέρου όλα τα Μουσεία του Πανεπιστημίου Πατρών θα είναι ανοικτά για το κοινό.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr