background img
banner
banner

Άκουσαν «από πρώτο χέρι» τα προβλήματα των σχολείων

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Π.Ε. Δ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Κοινωνοί της σχολικής καθημερινότητας στην πλειονότητα των Δημοτικών Σχολείων της Αιγιάλειας, εκεί όπου τα παιδιά της περιοχής λαμβάνουν τα πρώτα «φώτα» της γνώσης, έγιναν την περασμένη εβδομάδα, ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος και ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δήμου Αιγιαλείας, Δημήτρης Ελευθεριώτης.
Πραγματοποίησαν επισκέψεις, ενημερώθηκαν από «πρώτο χέρι» για την κατάσταση των σχολείων και κατέγραψαν τις ανάγκες. Ειδικότερα, ο δήμαρχος, μαζί με τον κ. Ελευθεριώτη, που είναι και τακτικό μέλος του ΠΥΣΠΕ Αχαΐας, επισκέφθηκαν την πλειοψηφία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Αιγιάλειας. ΄΄Σκοπός ήταν΄΄, όπως μετέφερε στo protionline.gr ο κ. Ελευθεριώτης, ΄΄η αμφίδρομη ενημέρωση για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων μας. Θέματα υποδομών, υλικοτεχνικής υποδομής, αλλά και λειτουργικά κενά εκπαιδευτικών. Το κλίμα ήταν εποικοδομητικό και ελπιδοφόρο το ότι εκπαιδευτικοί και τοπική αυτοδιοίκηση, σε αγαστή συνεργασία, θα αναβαθμίσουν την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης στην περιοχή μας΄΄.

Τα… είπαν και με τους μαθητές

Να σημειωθεί ότι οι επισκέψεις στα σχολεία διήρκεσαν τρεις ημέρες, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, ενώ έγιναν και σε σχολεία και εκτός Αιγίου.

Τόσο ο δήμαρχος όσο και ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν οι επισκέψεις τους μέσα στις αίθουσες και η συνομιλία με τους μαθητές, μπαίνοντας σε Α΄ και Στ΄ τάξεις.

Εντύπωση πάντως προκάλεσε το γεγονός ότι αρκετά παιδιά τοποθετήθηκαν ως εν δυνάμει ενεργοί πολίτες, εκφράζοντας ως κυρίαρχο αίτημα στον δήμαρχο, τη δημιουργία περισσότερων παιδικών χαρών, αλλά και άλλα που εξέπληξαν!

Καλό το επίπεδο – Θα γίνουν παρεμβάσεις

Γενικότερα πάντως, διαπίστωσαν το καλό επίπεδο λειτουργίας των σχολείων, ενώ κατέγραψαν και κάποιες ανάγκες που έχουν να κάνουν με τα κτίρια και τις εγκαταστάσεις. Διαβεβαίωσαν μάλιστα τους διευθυντές ότι θα γίνουν κάποιες καίριες παρεμβάσεις έτσι ώστε να βελτιωθούν οι υποδομές. Παράλληλα, ο κ. Ελευθεριώτης και με την ιδιότητά του ως μέλους του ΠΥΣΠΕ, κατέστησε σαφές πως εντός των ημερών θα πραγματοποιηθούν διορισμοί αναπληρωτών έτσι ώστε να καλυφθούν και τα τελευταία κενά που υπάρχουν σε εκπαιδευτικούς.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr