background img
banner
banner

Αυξημένες οι ανάγκες σε εργάτες γης στην Π.Ε. Αχαΐας

ΑΙΤΗΜΑ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Σύσκεψη για την καταγραφή αναγκών σχετικά με τις θέσεις εργασίας και τις ειδικότητες που θα καλυφθούν από πολίτες τρίτων χωρών με τη διαδικασία της μετάκλησης, στην Π.Ε. Αχαΐας, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11 Οκτωβρίου, στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας Αχαΐας. Η καταγραφή γίνεται βάσει νόμου, καθώς με Κ.Υ.Α, που εκδίδεται το τελευταίο τρίμηνο καθορίζεται ο ανώτατος αριθμός θέσεων για εξαρτημένη εργασία (άρθρο 12 του Ν.4251/14), για εποχική απασχόληση (άρθρο 13 του Ν. 4251/14), απασχόληση αλιεργάτη (άρθρο 14 του Ν. 4251/2014) η απασχόληση υψηλής ειδίκευσης (άρθρα 109-27 του Ν. 4251/2014), που χορηγούνται σε πολίτες τρίτων χωρών ανά περιφέρεια και ειδικότητα απασχόλησης. Με την ίδια απόφαση μπορεί να προβλέπεται προσαύξηση του ανώτατου αριθμού θέσεων έως δέκα τοις εκατό (10%),ώστε να καλύπτονται απρόβλεπτες και έκτακτες ανάγκες.

Καταγραφή των θέσεων εργασίας που ζητούνται

«Οι αυξημένες και συνεχείς ανάγκες για εργασίες γης μας οδήγησαν στην απόφαση να ζητήσουμε από τα συναρμόδια υπουργεία, αύξηση των εργατών για την ποιοτικότερη και αποτελεσματικότερη συγκομιδή και παραγωγή των προϊόντων της γης μας στην Αχαΐα.

Αποδείχθηκε και σήμερα με τους αρμόδιους η γόνιμη συνεργασία που έχουμε η οποία θα συνεχιστεί ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στις καλλιέργειές μας με βάση και τις προτάσεις που κατατέθηκαν από επιχειρήσεις και συνεταιρισμούς της περιοχής», ανέφερε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμη ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος/Βοηθός Περιφερειάρχη με αρμοδιότητες Προγραμματισμού, Μελετών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων Αγροδιατροφής Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος/Βοηθός Περιφερειάρχη για θέματα Εγγείων Βελτιώσεων Γιώργος Κοντογιάννης, οι οποίοι ανέπτυξαν την αναγκαιότητα μετάκλησης εργατών γης βάσει μελετών, καθώς επίσης υπηρεσιακοί παράγοντες και Αγροτικοί Συνεταιρισμοί που δραστηριοποιούνται στην περιοχή προκειμένου να καταγραφούν οι θέσεις εργασίας που εκτιμάται ότι θα απαιτηθούν για εργασία (εξαρτημένη, εποχική απασχόληση, αλιεργάτες και απασχόληση υψηλής ειδίκευσης) οι οποίες θα καλυφθούν με τη διαδικασία της μετάκλησης από πολίτες τρίτων χωρών, κατά τα έτη 2023-2024.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr