background img
banner
banner

Επίσκεψη πολυμελούς σλοβενικής αντιπροσωπείας στην Αιγιάλεια

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ LEADER

Το Δημοτικό Κατάστημα Συμπολιτείας επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης 6 Οκτωβρίου πολυμελής αντιπροσωπεία από τη Σλοβενία, αποτελούμενη από εκπροσώπους δήμων, πρόεδρων Δικτύου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τουρισμού, στελεχών των Μονάδων Υποστήριξης του Εθνικού Αγροτικού Δικτύου (ΕΑΔ), Σύμβουλων Αγροτικής Ανάπτυξης, εκπρόσωπων Αναπτυξιακών Εταιρειών, Ομάδων Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ) και λοιπών εμπλεκομένων με το  LEADER/CLLD φορέων.

Την επίσκεψη οργάνωσε η «Αχαΐα – Αναπτυξιακή Α.Ε.», Ομάδα Τοπικής Δράσης που υλοποιεί τοπικό πρόγραμμα LEADER στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, σε συνέχεια σχετικού αιτήματος του Αγροτικού Δικτύου Σλοβενίας να ενημερωθεί από το Ελληνικό Αγροτικό Δίκτυο για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, καλωσόρισε τους Σλοβένους επισκέπτες και στη σύντομη ομιλία του, τους ενημέρωσε για τα χαρακτηριστικά του Δήμου Αιγιαλείας και την τοπική οικονομία, που συνδέεται κυρίως με την ποικίλη αγροτική δραστηριότητα, τονίζοντας παράλληλα τη σημασία της υλοποίησης ανάλογων ευρωπαϊκών προγραμμάτων με την ανταλλαγή εμπειριών, την αγαστή επικοινωνία και την προοπτική συνεργασιών στην κατεύθυνση της βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών. Το «παρών» έδωσαν επίσης ο Γ.Γ. του Δήμου Αιγιαλείας Γιώργος Ρούσσος, η Διευθύντρια της “Αχαΐα- Αναπτυξιακή Α.Ε.” Ηρώ Τσιμπρή, το στέλεχος της Αναπτυξιακής Έλενα Λαμπροπούλου και η γεωπόνος δρ. Χρυσούλα Χρηστιά.

Σημειώνεται ότι η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο της ανταλλαγής καλών πρακτικών στην υλοποίηση του προγράμματος CLLD/LEADER 2014-2020, καθώς και απόψεων και εμπειριών πάνω σε θέματα που αφορούν στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και σε όλα τα Προγράμματα στα οποία η  “Αχαΐα- Αναπτυξιακή Α.Ε.” είναι Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης. Λίγο πριν την αναχώρησή τους, οι Σλοβένοι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στη λιμνοθάλασσα της Αλυκής Αιγίου.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr