background img
banner
banner

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη στον κόμβο του Σελινούντα

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΙΓΙΟΥ “ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΤΡΙΝΙΑΣ”

Δυναμικές κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι αγρότες της περιοχής, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης των αγροτικών συλλόγων των σταφιδικών περιοχών την περασμένη Τετάρτη στην Ηλεία, με τη συμμετοχή του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου «Μπακόπουλος Ντρίνιας». Συγκεκριμένα, αποφάσισαν κινητοποίηση την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου και συμμετοχή στην μεγάλη αγροτική κινητοποίηση στην Αgrotica το Σάββατο 22 του μήνα.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 11.00 το πρωί, όπου οι αγρότες καλούνται να συμμετάσχουν με τα αγροτικά τους μηχανήματα στον κόμβο του Σελινούντα.
Όπως τονίζει το Δ.Σ. του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου, ΄΄διεκδικούμε: Κατώτερη εγγυημένη τιμή πώλησης από το παραγωγό για την Κορινθιακή Σταφίδα που θα ξεπερνάει τα 2€/Kg έτσι ώστε να καλύπτουμε το κόστος παραγωγής και να εξασφαλίζουμε ένα εισόδημα επιβίωσης. Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος σε σταφίδα, οινοποιήσημα σταφύλια, εσπεριδοειδή και για τα προϊόντα που υπάρχει πρόβλημα στη διάθεσή τους, εξαιτίας των απωλειών ξένων αγορών και της αδυναμίας απορρόφησης στην εγχώρια λαϊκή κατανάλωση, αφού η ακρίβεια τσακίζει κόκαλα και μισθοί – συντάξεις παραμένουν καθηλωμένοι. Μείωση του κόστους παραγωγής με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και όλων των χαρατσιών.

Άμεση εξόφληση του συνόλου των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ. Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφαλαίο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100% με επαρκή κρατική χρηματοδότηση΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr