background img
banner
banner

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ & ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ: «Η δημοτική αρχή απαξιώνει την Καθαριότητα για να… σερβίρει την αρμοδιότητα σε ιδιώτες»

Για αντεργατική πολιτική και καταστρατήγηση του προγράμματος της Υπηρεσίας Καθαριότητας κατηγορεί τη δημοτική αρχή το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων δήμου Αιγιαλείας, προσάπτοντάς της και σκόπιμη απαξίωση της Διεύθυνσης Καθαριότητας για να… σερβίρει την αρμοδιότητα σε ιδιώτες, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του, το Σωματείο ΄΄καταγγέλλει τον δημόσιο εμπαιγμό της Δημοτικής Αρχής που μέσα από τη προσωπική συνέντευξη του Αντιδημάρχου Καθαριότητας, ο οποίος βγαίνει ευθαρσώς στα ΜΜΕ δηλώνοντας ότι «δήθεν» λυπάται και συμπονεί το μόνιμο προσωπικό που το έχει ταλαιπωρήσει και καταστρατηγεί τις νόμιμες άδειες και ρεπό και στραγγαλίζει το πρόγραμμα της υπηρεσίας της Καθαριότητας με τη δικαιολογία της έλλειψης του προσωπικού. Η μόνη παθογένεια στο σύστημα είναι η αντεργατική πολιτική που έχει επιδείξει έως σήμερα η Δημοτική Αρχή απέναντι στους «ήρωες» εργαζόμενους της Καθαριότητας οι οποίοι πασχίζουν με παλαιό στόλο και χωρίς τα απαραίτητα μέσα για τη διασφάλιση της αποκομιδής, παρέχοντας κοινωνικό λειτούργημα για να απολαμβάνουμε όλοι οι πολίτες καθαρές πόλεις΄΄.

Τα περί έλλειψης προσωπικού

Επίσης, υπογραμμίζει και τα εξής: ΄΄Να τους θυμίσουμε πως η πολιτική τους προσπάθεια να μην σέβονται και να υποτιμούν τις συλλογικές υποχρεώσεις του προς τους εργαζόμενους της Καθαριότητας είναι γνωστή σε όλους. Τώρα «κλαψουρίζουν» ότι δήθεν τους λυπούνται και θέλουν να τους ανακουφίσουν και η μόνη λύση είναι η ιδιωτικοποίηση της Καθαριότητας. Τους θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (Ν.3463/2006, άρθρο 75, παρ.1, παρ. Ι, περ.β΄, υποπερ.4) είναι αρμοδιότητα των Δήμων η αποκομιδή και διαχείριση των αποβλήτων. Συνεπώς, οι σχετικές εργασίες πρέπει να εκτελούνται από το προσωπικό και τα μέσα των αρμόδιων προς τούτο δημοτικών υπηρεσιών. Η Δημοτική Αρχή ωστόσο απαξιώνει σκοπίμως τη Διεύθυνση Καθαριότητας προκειμένου να «σερβίρει» την αρμοδιότητα αυτή στους ιδιώτες, εξυπηρετώντας προφανώς αλλότρια συμφέροντα. Από πρόσφατο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο ίδιος ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, ομολογεί ότι είχε τη λύση με τις θετικές δικαστικές αποφάσεις των συμβασιούχων του covid αλλά ο ίδιος και σύσσωμα τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής φρόντισε να τις ανακαλέσει και να απολύσει 18 έμπειρους εργαζόμενους. Η Δημοτική Αρχή αδιαφορεί και υπονομεύει τη Διεύθυνση Καθαριότητας μη προχωρώντας τις διαδικασίες για την πρόσληψη του απαιτούμενου προσωπικού, δημιουργώντας έτσι τεχνηέντως έλλειψη προσωπικού, την οποία έρχεται να επικαλεστεί τώρα για να αναθέσει σε ιδιώτες τον καθαρισμό κοινόχρηστων χώρων΄΄.

‘΄Αδιαπραγμάτευτος ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας του δήμου΄΄

Τέλος, σημειώνει πως ΄΄το Σωματείο Εργατοτεχνιτών & Υπαλλήλων Δήμου Αιγιαλείας τούς τονίζει, πως μετά τις διατάξεις που ψήφισε η κυβέρνηση και δίνει το δικαίωμα στους Αιρετούς με μειοψηφίες και μέσω των Οικονομικών Επιτροπών να αναθέτουν Υπηρεσίες και αρμοδιότητες των Δήμων σε ιδιώτες, η «μάχη» θα δίδεται σε κάθε στάδιο της σχετικής διαδικασίας.
Προειδοποιούμε λοιπόν τη Δημοτική Αρχή ότι ο Δημόσιος και Κοινωνικός χαρακτήρας του Δήμου Αιγιαλείας είναι αδιαπραγμάτευτος και θα τον υπερασπιζόμαστε με κάθε τρόπο και μέσο.
Η Διοίκηση του Σωματείου μας δείχνει την απόλυτη στήριξη, συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους συμβασιούχους του covid και όλοι οι εργαζόμενοι της Καθαριότητας θα αντιδράσουμε και θα αγωνιστούμε για να ανατρέψουμε την ανάθεση σε ιδιώτες του καθαρισμού κοινόχρηστων χώρων΄΄.

Και καταλήγει: ΄΄Εάν λοιπόν η Δημοτική Αρχή θέλει πραγματικά να ενισχύσει την προσπάθεια της αποκομιδής με απόφαση της Οικονομικής να αποδεχτούν τις θετικές αποφάσεις των πρωτόδικων δικαστηρίων που δικαίωσαν τους εργαζομένους συμβασιούχους και να ξεχάσει την ιδιωτικοποίηση διότι θα μας βρει απέναντι. Το ότι δεν έχει κάνει καμία προσπάθεια η Δημοτική Αρχή και δεν έχει γίνει κάποια διαδικασία για να υποβάλλει και να πάρει κόσμο μέσω ΑΣΕΠ το γνωρίζουμε.

Από τη στιγμή που θέλετε να έχετε καθαρό Δήμο και να μην κινδυνεύει η δημόσια υγεία και να έχετε καλά αποτελέσματα επιστρέψτε τους συμβασιούχους εργαζόμενους του covid που τους διώξατε με απόφαση Οικονομικής Επιτροπής ενώ γνωρίζατε ότι καλύπτουνε πάγιες και διαρκείς ανάγκες΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr