background img
banner
banner

Άρνηση της Β. Ψυχράμη να παραστεί στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

ΜΗ ΣΥΜΦΩΝΩΝΤΑΣ ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΩΝ ΑΥΞΗΣΕΩΝ ΤΕΛΩΝ

Η αναβολή της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου, την Τρίτη 4 Οκτωβρίου, εξαιτίας της κατάληψης στον χώρο διεξαγωγής της, δηλαδή το γραφείο του δημάρχου Αιγιαλείας, παρέτεινε την αγωνία σχετικά με την πρόταση για τη διαμόρφωση των δημοτικών τελών που θα κληθούν να πληρώσουν οι δημότες το 2023. Το πρωί της Τρίτης, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ποιοτική Αιγιάλεια» και μέλος της Ο.Ε., Βάσω Ψυχράμη, γνωστοποίησε την πρόθεσή της να μην παραστεί, δεδομένου ότι έλαβε την εισήγηση μόλις την ίδια ημέρα το πρωί αλλά και του ότι ο προσανατολισμός της δημοτικής αρχής είναι αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη.

Συγκεκριμένα, με επιστολή της προς τον δήμαρχο, η κ. Ψυχράμη ανέφερε: ΄΄Κύριε δήμαρχε και πρόεδρε της Οικονομικής Επιτροπής, αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι, στην σημερινή συνεδρίασή μας αποφασίζουμε για ένα μείζον θέμα των δημοτών, τον καθορισμό των τελών για το οικονομικό έτος 2023. Για την σπουδαιότερη κατηγορία των δημοτικών αυτών τελών, δηλαδή για τα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, εισήγηση λάβαμε σήμερα στις 9.15.

Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό δεν μας επιτρέπει να μελετήσουμε αρκούντως την εισήγηση, δεδομένης της έλλειψης χρόνου, καθώς υπάρχουν κι άλλες υποχρεώσεις για όλους μας. Επιπλέον διαπιστώνουμε ότι, σαν να μην φτάνει όλη αυτή η επίθεση στο εισόδημα των πολιτών από όλες τις κατευθύνσεις της παρούσας συγκυρίας( ενέργεια, προϊόντα, κόστος ζωής)έρχεστε κι εσείς, ως δημοτική αρχή, και προτείνετε αυξήσεις τελών, δηλαδή άλλη μία επίθεση στο πορτοφόλι των δημοτών. Αρνούμαστε να σας ακολουθήσουμε σε αυτόν τον ανήφορο των αυξήσεων και ταυτόχρονα κατήφορο για τους δημότες και γι αυτό, σε ένδειξη διαμαρτυρίας ,απέχουμε από την σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και σας καλούμε να συναισθανθείτε το βάρος της ευθύνης που φέρετε και να επανεξετάσετε την στάση σας αυτή΄΄.

Να σημειωθεί πάντως ότι στην προγραμματισμένη συνεδρίαση προσήλθαν τα υπόλοιπα μέλη της αντιπολίτευσης, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι δεν κατέστη εφικτό να γίνει.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr