background img
banner
banner

Αλεξοπούλου – Φωτήλας καταδικάζουν την επίθεση στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Ν.Δ. ΑΧΑΪΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ

Την επίθεση ενάντια στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο Πανεπιστήμιο Πατρών, καταδικάζουν με ανακοινώσεις τους Αχαιοί βουλευτές. Εκφράζουν δε την αμέριστη στήριξή τους, ενώ χαρακτηρίζουν τα επεισόδια ως «εγκλήματα κατά της Δημοκρατίας».

Η βουλευτής Χριστίνα Αλεξοπούλου, επισημαίνει: ΄΄Η άνανδρη καταδρομική επίθεση εναντίον των φοιτητών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ μέσα στο χώρο του Πανεπιστημίου Πατρών, είναι μια πράξη αποτρόπαιη που καταδικάζεται απερίφραστα με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο. Το δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης ιδεών για τη μόρφωση και την παιδεία, είναι Αρχή της Δημοκρατίας.
Όσοι προσπαθούν να επιβάλλουν συνθήκες ζούγκλας, δεν έχουν θέση στα Ελληνικά Πανεπιστήμια και σε μια ευνομούμενη κοινωνία. Στέκομαι με όλες μου τις δυνάμεις δίπλα στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πάτρας και στηρίζω την προσπάθεια της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη να αποκτήσει επιτέλους η χώρα μας, ελεύθερα Πανεπιστήμια που να ανήκουν στους φοιτητές, στους καθηγητές και στους εργαζόμενους, μακριά από κάθε παρανομία΄΄.

Ο βουλευτής Ιάσονας Φωτήλας, υπογραμμίζει τα εξής: ΄΄Όσα συμβαίνουν στο Πανεπιστήμιο Πατρών τις τελευταίες ώρες είναι εγκλήματα και για τον λόγο αυτό απολύτως καταδικαστέα. Εγκλήματα κατά της δημοκρατίας, κατά του πανεπιστημίου και των αρχών που αυτά πρεσβεύουν στο σύνολο τους. Δεν πλήττουν απλώς την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, προσβάλλουν το σύνολο των φοιτητών.
Η δημοκρατία ωστόσο ούτε εκφοβίζεται ούτε τρομοκρατείται. Οι καταστροφές και οι ξυλοδαρμοί καταδεικνύουν τα αντιδημοκρατικά φρονήματα όλων όσοι στοχεύουν ξεκάθαρα κατά της δημοκρατίας. Τέτοιου είδους φασιστικές ενέργειες πρέπει να καταδικάζονται απερίφραστα και από όλους μας με κάθε τρόπο και σε κάθε ευκαιρία. Στο τέλος η δημοκρατία βγαίνει πάντα κερδισμένη. Είμαι δίπλα στα νέα παιδιά και στις ιδέες τους΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr