background img
banner
banner

Αλλού τα κακαρίσματα και αλλού γεννούν οι κότες

Μην δίνεις στους ανθρώπους περισσότερα από όσα αξίζουν….

-Του Ηλία Ασπρούκου Περιβαλλοντολόγου-

Δεν είχα επιστρέψει καλά-καλά από την Θεσσαλονίκη όταν διάβασα στην εφημερίδα «Πρώτη της Αιγιάλειας» για το λαϊκό πανηγύρι που στήθηκε για να κλάψουν την αποχώρηση του ΑΕΙ, συγγνώμη για την παραμονή του ΑΕΙ στο Αίγιο ήθελα να πω. Μια ιστορία η οποία πονάει, ματώνει ολόκληρη την περιοχή μια και η καθίζηση για τα καλά κρατεί. Αντί λοιπόν να το ρίξουν στις φιέστες όλα αυτά τα λεβεντόπαιδα της Δημοτικής Αρχής, μήπως από τις αρχές καλοκαιριού θα έπρεπε να έχουν οργανωθεί έτσι ώστε ο φοιτητόκοσμος να παραμείνει στην πόλη αυτή; Αλλά μπροστά στα φώτα της δημοσιότητας ποιος τα λογαριάζει όλα τούτα που γράφω ; ή μάλλον τα λογαριάζουν όταν πια το πουλί το έχει σκάσει από το κλουβί.

Διαβάζω λοιπόν, πως ο αντιδήμαρχος του κ. Καλογερόπουλου ήρθε σε επικοινωνία με τον το ΚΤΕΛ ΑΕ και τον πρόεδρο Ανδρέα Μανωλόπουλο, να πηγαινοέρχονται οι φοιτητές Αίγιο Πάτρα με 50% έκπτωση του εισιτηρίου, αίτημα που έγινε φυσικά αποδεκτό από το ΚΤΕΛ Αχαΐας ΑΕ. Το ευχάριστο είναι πως διαβάζουν την εφημερίδα «Πρώτη της Αιγιάλειας» και τα άρθρα μου. Το δυσάρεστο είναι πως έρχονται πίσω από τα γεγονότα. Αυτά που κάνουν τώρα είναι για το θεαθήναι καθώς το 99% των φοιτητών με το που ανακοινώθηκε η οριστική μεταφορά του ΑΕΙ φυσικοθεραπείας, πήραν το νοικοκυριό τους και μετακόμισαν στην διπλανή πόλη την Πάτρα. Οπότε το Αιγιάκι μας αυτή τη χρονιά και πολλές ακόμα χρονιές θα μαραζώνει. Αφού τα απογεύματα ψυχή ζώσα δεν κυκλοφορεί, στα στέκια που άλλες χρονιές έσφυζαν από νεαρόκοσμο και ζωή!

Χθες βρέθηκα στην Πάτρα καθώς έπινα τον καφέ μου είδα έναν παλιό αυτοδιοικητικό, αποστρατευμένο πια… Μα με μεγάλη σοφία στην φαρέτρα του, αφού είπαμε πολλά και διάφορα, μου πέταξε το καρφί « σε λίγο η Αιγιάλεια θα καταντήσει χειρότερη και από τα γύφτικα της κάτω Αχαΐας. Να μου το θυμηθείς σε 10 χρόνια το Αίγιο θα γίνει ένα άθλιο μίζερο χωριό». Ωμός δεν λέω και κυνικός ίσως ο λόγος του , μα άκρως αληθινός. Μια πόλη που μαραζώνει ώρα με την ώρα, μέρα με την μέρα και εμείς κλείνουμε ερμητικά τα μάτια μας και περί άλλων τυρβάζουμε.

Σκέψου λέει να άρχιζε να λειτουργεί το νέο λιμάνι και ο τόπος να αποκτούσε ζωή, εκεί στον χώρο του ΑΕΙ να χτιζόταν μια μονάδα αποκατάστασης με πισίνες, άλογα και ένα σωρό άλλα… Το ΑΕΙ φυσικοθεραπείας να ήταν στην Πάτρα και τα παιδιά να χρειαζόταν να έρθουν από το πανεπιστήμιο της Πάτρας στο Αίγιο για πρακτική εκεί να δεις, τι μπινελίκι είχε να φάει ο μεγάλος και ο τρανός πρύτανης Μπούρας. Αλλά όνειρα θερινής νυκτός μας επιτρέπει η ζωή να κάνουμε πολλά μια και είναι ανέξοδα. Ανέξοδα είπα και θυμήθηκα εκείνη την πρόσφατη συνάντηση του αντιδημάρχου του κ. Καλογερόπουλου με τον πρόεδρο του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ ΣέρκοΧαρουτουνιάν, μάθαμε ότι έχει πέσει στο τραπέζι η ίδρυση στο Αίγιο Σχολής Οίνου και Αμπέλου – Γεωργική σχολή. Μόνο που αυτού του είδους η σχολή λειτουργεί και στην Κόρινθο, οπότε δώρον άδωρον, αφού η ΝΕΜΕΑ πρωταγωνιστεί σε όλο αυτό… Ενώ το 2018 είχε τεθεί ζήτημα να γίνει το τμήμα αυτό ΤΕΙ.

Είπα δώρον άδωρον λίγο πιο πάνω και… θυμήθηκα. Ότι το 2019 δεν άνοιξε ποτέ η Νομική Σχολή Πατρών γιατί η Κεραμέως ανέφερε «έχουμε πολλούς δικηγόρους και έχει κορεσθεί το επάγγελμα». Τότε οι 4 βουλευτές της ΝΔ δεν σήκωσαν ανάστημα, το αποδέχθηκαν αβλεπεί παρότι όλη η τοπική κοινωνία είχε ανέβει στα κάγκελα και ούρλιαζε. Έγινε της Κεραμέως η χάρη, άρα δείγματα γραφής είχαμε το γατί δεν προετοιμαστήκαμε σωστά να αντιμετωπίσουμε τον Αρμαγεδδώνα Νίκη αυτό δεν μπορώ να εξηγήσω. Φαίνεται πως δύο τινά συμβαίνουν, ή ο κύριος Μπούρας που αδυνατεί να κάνει κουμάντο στους φοιτητές του στην Πάτρα ήταν ερωτευμένος με την φυσικοθεραπεία ή εφαρμόζει σχέδιο αφανισμού της πόλης μας. Κανονικά θα έπρεπε να είναι ανεπιθύμητοι για το Αίγιο όλοι αυτοί οι αρνητές του λιμανιού, του φερρυμπότ, των κινηματογράφων και άλλων πολλών καλών της παλιάς πόλης.

Όσο για τους βουλευτές της ΝΔ είναι όλοι τους για τα πανηγύρια, αδιάφοροι για τον τόπο που τους εκλέγει, λειτουργούν με γνώμονα την πάρτη τους και κάνουν δημόσιες σχέσεις της κακιάς ώρας. Αν ζούσε ο Αλέκος Σακελάριος θα έστηνε πάνω τους τις καλύτερες κωμωδίες. Μόνο που στη δική μας την περίπτωση εμείς ζούμε το δράμα της παρακμάζουσας πόλης και αυτοί απολαμβάνουν τα οφέλη της βουλευτικής τους καρέκλας.

Επειδή οι εκλογές κοντοζυγώνουν όποιος αγαπά τούτο τον τόπο να μαυρίσει όλους όσοι έγιναν η αιτία να χαθεί η σημαντικότερη ευκαιρία. Η τιμωρία αυτή ας γίνει παράδειγμα για τους μετέπειτα. Καιρός να μάθουν ότι όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες!


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

Σχόλια

  • Ας μου επιτραπεί να προεκτείνω λίγο τις σκέψεις του αρθρογράφου. Θυμόμαστε τα παλιά χρόνια που δεν υπήρχε το ΑΕΙ, μήπως θα πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί ξαφνικά το αν θα ζήσει ή όχι η περιοχή έφτασε να εξαρτάται απ’το αν θα παραμείνει μια σχολή που ξέρουμε πως δύσκολα θα συνέχιζε να λειτουργεί στην περιοχή αφού υπάρχει παντού μια τάση συγκέντρωσης των τμημάτων; Και φυσικά ένα τμήμα δεν έχει λόγο να παραμείνει άμα δεν υπάρχουν σοβαρές υποδομές που δεν υπάρχουν αλλού…..

    Τώρα θα μου πείτε πως αυτά (ύφεση, κρίση, χρεοκοπία) αφορούν ολόκληρη τη χώρα και μοιραία επηρεάζουν και την Αιγιάλεια…… κι επιστρέφω στους συλλογισμούς του αρθρογράφου και λέω μήπως πρέπει να κάνει ο καθένας μας την αυτοκριτική του και φυσικά και την κριτική του στους βουλευτές που ψήφισε;

    Εξωθεσμικός 04/10/2022 22:12

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr