background img
banner
banner

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗΣ: «Οι πολύτιμες γεωεπιστήμες να ξανασυστηθούν στην κοινωνία»

Ως μία σημαντική ευκαιρία να «ξανασυστηθεί» η γεωλογία και όλα τα πεδία εφαρμογής της συγκεκριμένης πολύτιμης επιστήμης στην κοινωνία, χαρακτήρισε ο Υφυπουργός Εξωτερικών και Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Ανδρέας Κατσανιώτης, το 16ο Διεθνές Γεωλογικό Συνέδριο που διεξάγεται στην Πάτρα.

Ο κ. Κατσανιώτης παραβρέθηκε το πρωί της Δευτέρας 17 Οκτωβρίου 2022 στην έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου, στο Πανεπιστήμιο Πατρών, εκπροσωπώντας και τον Πρωθυπουργό, εκφράζοντας την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για τη διεξαγωγή ενός σημαντικού επιστημονικού συνεδρίου που αφορά τις επιστήμες και ιδιαίτερα, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα ο τόπος μας και γενικότερα ο κόσμος, μέσα από τη κεντρική θεματική του Συνεδρίου που είναι «η Γη μας, το σπίτι μας».

Ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στις μεγάλες προκλήσεις που δημιουργεί η κλιματική αλλαγή, η ενεργειακή κρίση ως προς την ανάγκη διαμόρφωσης πολιτικών ανθεκτικότητας και βιωσιμότητας τονίζοντας την σημαντική συμβολή των γεωλόγων και των γεωεπιστημών και σε πολλά άλλα πεδία όπου διαδραματίζουν καίριο ρόλοόπως στα έργα υποδομής, τις μελέτες σεισμικών και ηφαιστειακών φαινομένων, των φυσικών καταστροφών και πολλά άλλα.

Τέλος, ο κ. Κατσανιώτης έδωσε πολλά συγχαρητήρια στις Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου για το τριήμερο φεστιβάλ ΄΄welcome to up΄΄υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών του Πανεπιστημίου της Πάτρας, τονίζοντας πως «το Πανεπιστήμιο είναι το μυαλό της Πάτρας και οι φοιτητές το οξυγόνο της».


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr