background img
banner
banner

Απλήρωτες εφημερίες καταγγέλλει ο «Ασκληπιός»

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Την ολιγωρία του υπουργείου Υγείας να συγκροτήσει ολοκληρωμένα το νέο Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Ανατολικής Αχαΐας, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να εγκριθούν και να καταβληθούν οι υπερωρίες εδώ και τρεις μήνες, καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν. Ανατ. Αχαΐας «Ο Ασκληπιός». Απαιτεί δε άμεση συγκρότηση ώστε να τακτοποιηθούν οι οικονομικές εκκρεμότητες, ξεκαθαρίζοντας πως οι εργαζόμενοι μετά από πανδημία και οικονομική κρίση δεν έχουν άλλο αντοχές και εφεδρείες

Όπως τονίζει το Δ.Σ. του Σωματείου σε ανακοίνωσή του, ΄΄το νοσοκομείο Ανατολικής Αχαΐας, όπου περιλαμβάνει το νοσοκομείο Αιγίου και το νοσοκομείο Καλαβρύτων, από 03/08/2022 δεν διαθέτει Διοικητικό Συμβούλιο. Το Δ.Σ. του νοσοκομείου μας στην πλήρη σύνθεσή του, αποτελείται από τα 9 τακτικά μέλη. Αυτή την στιγμή υπάρχουν τα 6 (Διοικητής, Αναπλ. Διοικητής, Διευθυντής & εκλεγμένα μέλη εργαζομένων, ιατρών, Δ/ντης Ι.Υ.). Ο νόμος απαιτεί ακόμη τρία (3) τακτικά και τρία (3) αναπληρωματικά μέλη τα οποία θα πρέπει να οριστούν από το Υπουργείο Υγείας. Το αρμόδιο υπουργείο ακόμη και σήμερα τρείς (3) μήνες περίπου δεν έχει καταφέρει να ορίσει και κατ΄ επέκταση να συγκροτήσει ολοκληρωμένα το νέο Δ.Σ. Εξ αυτού του γεγονότος (τρεις μήνες τώρα) δεν λαμβάνονται αποφάσεις πολύ σημαντικές για την εύρυθμη λειτουργία των δύο νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Τα εν λόγω νοσοκομεία καλύπτουν μία τεράστια σε εύρος περιφέρεια που περιλαμβάνει τη 2η σε πληθυσμό πόλη του νομού μας και 72 κοινότητες, καθώς και την ορεινή κωμόπολη των Καλαβρύτων με πάρα πολλά απομακρυσμένα χωριά΄΄.

Κάνει επίσης γνωστό ότι το προεδρείο του συλλόγου, τις προηγούμενες μέρες, απευθύνθηκε αρμοδίως στον Διοικητή προκειμένου να δώσει κάποιες εξηγήσεις και να επισπευστεί η καταβολή των χρημάτων. Και σημειώνει: ΄΄Η απάντηση ήταν ότι το νοσοκομείο δεν διαθέτει Δ.Σ. από 03/08/2022 και εξ αυτού του λόγου δεν μπορούν να εγκριθούν οι υπερωρίες και να εκταμιευτούν χρήματα ώστε να πληρωθεί το προσωπικό. Επιπλέον, ο Διοικητής μάς απάντησε ότι μέχρι να γίνει η συγκρότηση του Δ.Σ., κάτι για το οποίο δεν είναι ορατό τις επόμενες μέρες, δεν μπορούν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα΄΄.

Να… βρεθεί τρόπος να πληρωθούν οι εργαζόμενοι

΄΄Το Σωματείο Εργαζομένων «Ο Ασκληπιός» του νοσοκομείου, καταδικάζει απερίφραστα την ολιγωρία τής κυβέρνησης και ειδικότερα του αρμόδιου υπουργείου Υγείας, στην συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσοκομείου μας. Οι επιπτώσεις είναι πάρα πολλές καθότι αφενός δεν λαμβάνονται έγκαιρα αποφάσεις και αφετέρου δεν λαμβάνονται καθόλου αποφάσεις όπως η μη καταβολή των δεδουλευμένων υπερωριών των συναδέλφων μας. Οι υποχρεώσεις, η ακρίβεια των προϊόντων, ο πληθωρισμός, η τεράστια αύξηση της ενέργειας, των καυσίμων (ενόψει του χειμώνα) κ.λ.π. τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα που δεν μπορούμε πια να την παρακολουθήσουμε. Αυτό που λείπει πια δηλαδή το «κερασάκι στην τούρτα» είναι να μην πληρωνόμαστε. Αν και αυτό συμβεί πώς θα ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις΄΄, αναφέρεται ακόμη, ενώ τονίζονται και τα ακόλουθα: ΄΄Για την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ άμεση συγκρότηση του Δ.Σ. αν αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημα για το οποίο δεν πληρώνονται τα δεδουλευμένα, διαφορετικά να βρεθεί ο τρόπος να πληρωθούν οι υπερωρίες ΟΛΩΝ (Διοικητικών, νοσηλευτών, ιατρών) και όχι επιλεκτικά και κατά βούληση να πληρώνουμε την μία κατηγορία εργαζομένων και όχι την άλλη. Να πάψουν να μας λένε ότι συμβαίνουν και αλλού (δηλαδή και άλλα νοσοκομεία δεν έχουν Δ.Σ.). Να επιλυθούν και όπου αλλού υπάρχουν τα προβλήματα και τα συγκροτηθούν τα Δ.Σ. Οι εργαζόμενοι μετά από πανδημία και οικονομική κρίση ΔΕΝ έχουν άλλο αντοχές και εφεδρείες΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr