background img
banner
banner

ΒΑΣΩ ΨΥΧΡΑΜΗ: «Δηλώνουμε ΠΑΡΩΝ στα δημοτικά δρώμενα, συνεχίζοντας την αυτόνομη πορεία μας αλλά και συνεργαζόμενοι για το καλό του τόπου»

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤO PROTIONLINE.GR ΤΗΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ «ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ»

Την πρόθεσή της να παραμείνει στα δημοτικά πράγματα της Αιγιάλειας, συνεχίζοντας την επαφή με τους Αιγιαλείς και τη δράση της παράταξης «Ποιοτική Αιγιάλεια» που η ίδια «έχτισε» πριν από τέσσερα χρόνια πλαισιωμένη από αξιόλογους συνεργάτες, γνωστοποιεί η Βάσω Ψυχράμη. Έναν χρόνο πριν τις δημοτικές εκλογές, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στo protionline.gr, σχολιάζει τις άλλες υποψηφιότητες και τάσσεται υπέρ της αυτόνομης πορεία της παράταξής της αλλά και της συνέχισης εποικοδομητικών συνεργασιών είτε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο είτε με την κοινωνία.

Ένα χρόνο πριν από τις δημοτικές εκλογές, κάποιοι συνδυασμοί ανακοίνωναν υποψηφιότητα για τις δημοτικές εκλογές. Ποια είναι η θέση της παράταξής σας, της «Ποιοτικής Αιγιάλειας», για την εξέλιξη αυτή;
Πράγματι, είναι μεγάλο το χρονικό διάστημα μέχρι τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές ,τον Οκτώβριο του 2023.

Όσον αφορά τον δήμαρχο, η εσπευσμένη ανακοίνωση, παρά την διαφαινόμενη ελλιπή υποστήριξη της υποψηφιότητάς του, δείχνει ότι εναγωνίως σκέπτεται «την καρέκλα» και όχι τα προβλήματα του τόπου, τα οποία έχουν τελματώσει. Αυτή η ανακοίνωση άλλωστε, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα λεγόμενα του ιδίου στο Δημοτικό Συμβούλιο. Μέχρι προσφάτως μας έλεγε:« εσείς δεν έχετε δουλειά να κάνετε και ασχολείστε με τις εκλογές.

Εμείς δουλεύουμε και δεν έχουμε χρόνο γι ‘ αυτά…». Άλλο ένα δείγμα της πολιτικής αναξιοπιστίας του, άλλο ένα δείγμα της ανακολουθίας λόγων και έργων του. Άλλωστε, εξαιτίας τέτοιων πρακτικών, ο κόσμος έχει κουραστεί και έχει απαξιώσει την πολιτική και την ενασχόληση με τα κοινά.

Θεωρείτε ότι θα ενεργοποιηθούν οι πολίτες της Αιγιάλειας ώστε να συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια;
Όπως ανέφερα προηγουμένως, εξαιτίας της αναξιοπιστίας του δημάρχου αλλά και πολλών άλλων σαν αυτόν, αντί να βλέπουμε στα κοινά νέους ανθρώπους με ιδέες και ικανότητες, παρατηρούμε μια ανακύκλωση παλαιοκομματικών και αναχρονιστικών πολιτικών προσώπων που πηγαίνουν τον τόπο μας πίσω.

Γι’ αυτό η παράταξή μας, η «Ποιοτική Αιγιάλεια», ξεκίνησε την αυτόνομη πορεία της το 2019 με νέους ανθρώπους και όχι πολιτικούς δημογέροντες, που αδυνατούν πλέον να παρακολουθήσουν την σύγχρονη και ταχύτατα εξελισσόμενη πραγματικότητα.

Τι έχετε, ως παράταξη, καταφέρει μέχρι τώρα, μέσα από την συμμετοχή σας στα όργανα του δήμου;
Συνεργαζόμαστε άριστα στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως η απλή αναλογική επιβάλλει και όπως πρέπει να γίνεται πάντοτε, με την μεγάλη πλειοψηφία των δημοτικών παρατάξεων να δηλώνει ότι δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στον δήμαρχο, ο οποίος επιμένει να διοικεί μέσω της Οικονομικής Επιτροπής, δηλαδή με τέσσερις ανθρώπους!!! και επιμένει να λαμβάνει αποφάσεις, πολλές φορές επαχθείς για όλους τους δημότες.

Έχουμε καταφέρει να πετύχουμε μειώσεις των δημοτικών τελών και να αναστείλουμε την φορομπηχτική πολιτική του δημάρχου, που ακόμα και σήμερα, μεσούσης μιας οξυμένης οικονομικής κρίσης, προτείνει αυξήσεις!!! Αντί για μειώσεις…

Και δε σταματά η δουλειά μας στα όργανα του Δήμου. Αφουγκραζόμαστε τους πολίτες, προσπαθούμε να δώσουμε λύση στα προβλήματά τους, διεκδικούμε στελέχωση του δήμου με μόνιμο προσωπικό, αλλά βρίσκουμε μπροστά μας εμπόδιο την μικροπολιτική σκοπιμότητα της δημοτικής αρχής.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των προηγούμενων δημοτικών εκλογών, αντιπροσωπεύετε, το υψηλό ποσοστό του 20% των συμπολιτών μας. Τι σκέπτεστε να κάνετε από εδώ και στο εξής;
Μέλημά μας καθημερινό είναι να εργαζόμαστε προς όφελος των συμπολιτών μας. Μέλημά μας καθημερινό είναι να ενημερώνουμε την κοινωνία με έγκυρες πληροφορίες για όλα τα θέματα.

Μέλημά μας καθημερινό είναι να ευαισθητοποιήσουμε και να ενεργοποιήσουμε τους πολίτες να συμμετάσχουν στην δημοτική πολιτική ζωή. Μόνο έτσι θα αλλάξουμε την καθεστηκυία τάξη στα δημοτικά πράγματα, δηλαδή των πολιτικών τζακιών που ανακυκλώνονται με μια καθεστωτική αντίληψη. Μόνο με την συμμετοχή των πολιτών μπορούμε να βγούμε από την παρακμή.

Γι’ αυτό, δηλώνουμε ΠΑΡΩΝ στα δημοτικά δρώμενα, συνεχίζοντας την αυτόνομη πορεία μας και συνεχίζοντας τις εποικοδομητικές συνεργασίες και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, με τις δημοτικές παρατάξεις, αλλά και έξω από αυτό, με την κοινωνία. Θα κάνουμε τον απολογισμό του έργου μας στην κοινωνία και θα συναποφασίσουμε με την κοινωνία την περαιτέρω πορεία μας.

Πιστεύετε ότι θα καταφέρετε να ενεργοποιήσετε τους δημότες της Αιγιάλειας να συμμετάσχουν στα δημοτικά πράγματα;
Ευχόμαστε και αγωνιζόμαστε οι συμπολίτες μας να ενεργοποιηθούν , ώστε να συμβάλλουμε, όλοι μαζί, στην αλλαγή της υπάρχουσας νοοτροπίας και στην ανανέωση του φθαρμένου και γερασμένου πολιτικού συστήματος, το οποίο συντηρείται από την παρουσία των «παλαιοκομματικών τοπικών οπλαρχηγών», οι οποίοι, μοναδικό σκοπό έχουν να εναλλάσσονται στην εξουσία.

Ο κοινωνιολόγος Μαξ Βέμπερ, στη μνημειώδη ομιλία του που έμεινε γνωστή από το 1918 με τον τίτλο «Η πολιτική ως επάγγελμα» είχε αποσαφηνίσει κάτι που ξεχνάμε. Είχε ξακαθαρίσει ότι «όποιος ζει “από” την πολιτική ως επάγγελµα, αγωνίζεται να την καταστήσει µόνιµη πηγή προσόδου, ενώ όποιος ζει “για” την πολιτική, δεν κάνει κάτι τέτοιο. Όλοι οι κοµµατικοί αγώνες δεν είναι µόνον αγώνες για αντικειµενικούς κοινωνικούς στόχους, αλλά προπάντων αγώνες για πατρονείααξιωµάτων».
Εμείς, στην ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ, λέμε ΟΧΙ στην πατρωνία των αξιωμάτων.

Οραματιζόμαστε στην πολιτική ζωή του τόπου ανθρώπους νέους, που να παράγουν έργο χρήσιμο για το κοινωνικό σύνολο και απορρίπτουμε τους επαγγελματίες πολιτικούς, όπως είναι ο δήμαρχος π.χ., οι οποίοι έχουν κάνει την πολιτική επάγγελμα.

Αγωνιζόμαστε να αναστείλουμε την πολιτική του ρουσφετιού (βλέπε πλατεία Αγίας Λαύρας…), την πολιτική της προχειρότητας (βλέπε διαγωνισμό ηλεκτροφωτισμού, που τον βρήκε ο δήμαρχος στο internet…), την πολιτική της ανευθυνότητας (βλέπε διαγωνισμός απορριμμάτων, με έκπτωση 1% και διαγωνισμός εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης ,που απερρίφθησαν από το ελεγκτικό συνέδριο…). Σημειωτέον, ότι αυτά τα έργα θέλει προφανώς ο δήμαρχος να συνεχίσει. Ε, όχι, δεν συμφωνούμε…

Αγωνιζόμαστε ώστε, με την ενεργό συμμετοχή των συμπολιτών μας, η Αιγιάλεια να προοδεύσει. Αγωνιζόμαστε τα παιδιά μας να μείνουν στον τόπο μας, διότι θα υπάρξουν οι προϋποθέσεις για να ζήσουν με αξιοπρέπεια.

Με αυτόν τον τρόπο κι εμείς, οι γονείς τους, θα έχουμε κάνει το καθήκον μας απέναντί τους. Θα τους έχουμε δώσει τα εχέγγυα να δημιουργήσουν και να προκόψουν στον τόπο που γεννήθηκαν.
Ζητάμε από τους συμπολίτες μας να γυρίσουν σθεναρά την πλάτη στην ανακύκλωση του παλαιοκομματισμού, που έχει οδηγήσει τον τόπο μας στην οπισθοδρόμηση.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr