background img
banner
banner

Βγήκε… μπροστά και για την έκθεση της 12χρονης του Κολωνού

ΜΕ ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΟΥ

Άμεσα ήταν τα αντανακλαστικά του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου και ιδιαιτέρως εύστοχη από τη θεσμική του θέση, η αντίδρασή του στη διαρροή και διάδοση των ευαίσθητων δεδομένων του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό. Κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αιγίου, κοινοποιούμενη και σε Εισαγγελία Αρείου Πάγου, μηνυτήρια αναφορά κατά δημοσιογράφων, μελών ΕΣΡ και κατά παντός ετέρου υπευθύνου.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου ζητά να διερευνηθεί πιθανή τέλεση ποινικών αδικημάτων, τα οποία άπτονται της δημοσιοποίησης στοιχείων-υλικού της δικογραφίας, η οποία αφορά την υπόθεση της 12χρονης. ΄΄Σεβόμενοι τον θεσμικό μας ρόλο προχωρήσαμε σε αυτήν την ενέργεια, ώστε να σταματήσουν επιτέλους αυτές οι ανεκδιήγητες καταστάσεις, που προσβάλλουν το κύρος της Δικαιοσύνης αλλά κυρίως το ανήλικο κοριτσάκι΄΄, επισήμανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Μπέσκος, σημειώνοντας και τα εξής: είναι ορισμένα πράγματα που ως νομικοί και συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης δεν μπορούμε να ανεχτούμε πλέον. Η απροκάλυπτη και παράνομη διαρροή φωτογραφικού υλικού της άτυχης 12χρονης και εν γένει στοιχείων της δικογραφίας που συνιστούν συγχρόνως και ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, από πρωινές μεσημεριανές και λοιπές εκπομπές, συνιστά βαριά τρώση και της Δικαιοσύνης αλλά και του ανθρώπου και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Η μηνυτήρια αναφορά μας δεν είναι μόνο κατά παντός υπευθύνου αλλά και κατά συγκεκριμένων δημοσιογράφων που κατά τη διάρκεια εκπομπής “υπερηφανεύονται” ότι μόλις έλαβαν φωτογραφικό υλικό από τη δικογραφία το οποίο μετέπειτα σχολιάζουν. Αυτή η αίσθηση ατιμωρησίας που έχει παγιωθεί σε πολλούς που πράττουν εκτός του Νόμου, πρέπει να σταματήσει και θα σταματήσει Αρκετά πια με τους δημοσιογράφους που λειτουργούν ως ανακριτές εκθέτοντας προανακριτικό υλικό και ανθρώπους. Το οφείλουμε ως δικηγορικός Σύλλογος στην δικαιοσύνη και στην κοινωνία΄΄.

Τα… των συμβασιούχων

Την ίδια στιγμή, ο κ. Μπέσκος αισθάνεται δικαιωμένος και για την αναφορά του Δ.Σ.Α. για το θέμα των αποφάσεων προσωρινών διαταγών σε Πρωτοδικεία Αθήνας και Πειραιώς, καθώς κι άλλοι δήμοι όπως και ο δήμος Πατρέων, προχωρούν σε αιτήσεις ανάκλησης προσωρινών διαταγών παράτασης των συμβάσεων των εργαζόμενων covid. Ήδη η απόφαση που αφορά τον δήμο Αιγιαλείας έχει διαβιβαστεί στο υπουργείο και στον Επιθεωρητή Αρείου Πάγου για έλεγχο, καθώς επίσης και στον Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τη μήνυση που έχει καταθέσει εις βάρος δύο συμβασιούχων και της προέδρου του Σωματείου Εργατοτεχνιτών του δήμου, κατηγορώντας τους δύο πρώτους για επίθεση που ισχυρίζεται πως δέχθηκε και την τρίτη γι τη στήριξή τους, η υπόθεση πήρε αναβολή και θα εκδικαστεί τον Ιούλιο του 2023.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr