background img
banner
banner

Δεύτερη θέση για τον Μάριο Τσερεντζούλια στο “Run Creece 2022”

ΔΕΚΑ ΔΡΟΜΕΙΣ ΤΟΥ ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

Περίπου 2.000 άνθρωποι όλων των ηλικιών συμμετείχαν στη φετινή γιορτή του κλασικού αθλητισμού, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα από τους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας. Το run greece πιστό στο ραντεβού του, διεξήχθη φέτος, σταδιακά, σε έξι πόλεις της Ελλάδας και συγκεκριμένα, σε Ηράκλειο Κρήτης, Καστοριά, Αλεξανδρούπολη, Λάρισα, Πάτρα και Ιωάννινα. Σε αυτό της Αχαϊκής πρωτεύουσας πήραν μέρος δεκάδες Αιγιώτες και όχι μόνο αθλητές, αλλά άνθρωποι που τρέχουν για την άθληση την καλή τους υγεία και την αγάπη τους προς το δρομικό κίνημα που αποκτά όλο και περισσότερους υποστηρικτές. Πολυπληθής ήταν για ακόμη μία φορά η παρουσία του ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΥ, καθώς συμμετείχαν συνολικά δέκα αθλητές, οι περισσότεροι εκ των οποίων κατάφεραν μάλιστα να ξεχωρίσουν.

Κορυφαίος όλων ήταν ο Μάριος Τσερεντζούλιας ο οποίος τερμάτισε δεύτερος στον δρόμο των 10.000 μέτρων ενώ μέσα στην πρώτη δεκάδα ήταν και ο Απόστολος Μενύχτας (7ος).

Και οι εννέα Αιγιώτες συμμετείχαν στα 10χλμ και τερμάτισαν με την παρακάτω σειρά κατάταξης:

ΜΑΡΙΟΣ ΤΣΕΡΕΝΤΖΟΥΛΙΑΣ. 2ος (35.25.55).
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΕΝΥΧΤΑΣ. 7ος (38.45.37),
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ 24ος (41.35.15),
ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 25ος (41.43.73),
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ 26ος (41.50.60),
ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΩΜΑΝΟΣ 33ος (43.04.29),
ΗΛΙΑΣ ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΠΟΥΛΟΣ 35ος (43.18.32),
ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΛΑΧΟΣ 44ος (44.08.89),
ΤΡΥΦΩΝΑΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ 85ος (48.10.79).
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ (άνευ συναγωνισμού).

Οι τρεις πρώτοι νικητές σε όλες τις κατηγορίες ήταν:

ΑΓΩΝΑΣ 10χλμ.
ΑΝΔΡΕΣ
1) Νικόδημος Νικολακέας (Ολυμπιάδα, 33.18.74). Την απονομή έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαϊας Χαράλαμπος Μπονάνος.
2) Μάριος Τσερεντζούλιας (Αθηνόδωρος Αιγίου, 35.25.55). Την απονομή έκανε η Ιωάννα Χατζηκώστα από το υφυπουργείο Τουρισμού Κύπρου.
3) Βασίλης Κουτσογιάννης (Αθλος Ναυπάκτου, 36.31.17). Την απονομή έκανε η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κριτών Κλασικού Αθλητισμού, Γεωργία Μητρογιάννη.
ΓΥΝΑΙΚΕΣ
1) Κατερίνα Πρισακάρου (Φειδιππίδης, 43.41.49). Την απονομή έκανε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Τάκης Πετρόπουλος.
2) Χριστίνα Χριστοπούλου (Σύλλογος Αθλουμένων Μεσσήνης, 44.58.97). Την απονομή έκανε ο εκπρόσωπος της ERGO Βασίλης Λαγκαδινός.
3) Μαρία Τσίρου (Πέλοπας, 45.16.39). Την απονομή έκανε ο διοικητής της Τροχαίας Πατρών Χρήστος Ντεμίρης.

ΑΓΩΝΑΣ 5χλμ.
ΑΝΔΡΕΣ
1) Αλέξανδρος-Διαμαντής Σκούρτης (Ολυμπιάδα, 15.28.93). Την απονομή έκανε το μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ Πέτρος Μαντάς.
2) Εμμανουήλ Πουρίκας (DRC Athens, 15.41.37). Την απονομή έκανε ο ταμίας της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου Βασίλης Καρανάσσος.
3) Γιάννης Γιαννακόπουλος (Πέλοπας, 16.29.28). Την απονομή έκανε ο υποστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος, Νίκος Ρουμελιώτης, συντονιστής επιχειρήσεων Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας-Νήσων.
ΓΥΝΑΙΚΕΣ
1) Μαρία-Ανθή Βυθούλα (Πέλοπας, 18.29.54). Την απονομή έκανε ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου Νίκος Μπαλάσης.
2) Μυρτώ Βαλαχά (Πέλοπας, 18.51.06). Την απονομή έκανε το μέλος του Δ.Σ. της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου Τάκης Γεωργακόπουλος.
3) Παναγιώτα Ζαρκαδάκη (Ολυμπιάδα, 19.41.91). Την απονομή έκανε ο πρόεδρος των κριτών κλασικού αθλητισμού Αχαϊας, Κώστας Χριστόπουλος.
Παράλληλα, έγινε και αγώνας 850μ. για μικρούς μαθητές και μαθήτριες στη διαδρομή Κορίνθου και Τριών Ναυάρχων – πλατεία Γεωργίου Α΄.
Στα αξιοσημείωτα η συμμετοχή για μια ακόμη χρονιά στον αγώνα του Αντιπεριφερειάρχη Αχαϊας, Χαράλαμπου Μπονάνου και του υποστράτηγου της Πυροσβεστικής Νίκου Ρουμελιώτη.

Νεκτάριος Φαρμάκης: “Μεγάλο το κοινωνικό μήνυμα του συγκεκριμένου λαϊκού αγώνα δρόμου”

Η διοργάνωση του 9ου αγώνα “Run Greece” στην Πάτρα, αποτελεί απόδειξη επιτυχίας του συγκεκριμένου θεσμού μαζικού αθλητισμού, ταυτόχρονα όμως και απόδειξη της ανάγκης που έχει η κοινωνία μας να συμμετέχει σε “γιορτές ζωής”, όπως ο συγκεκριμένος λαϊκός αγώνας δρόμου. Άλλωστε, η δυνατότητα και χωρίς μάλιστα, η πρωτιά να είναι αυτοσκοπός, αποτελεί το μεγάλο κοινωνικό μήνυμα που εκπέμπουν εκδηλώσεις όπως η συγκεκριμένη.

Παράλληλα, το “Run Greece” της Πάτρας συνιστά μία δράση εξωστρέφειας, η οποία συνεισφέρει στην προσπάθεια που όλοι οφείλουμε να καταβάλλουμε, προκειμένου να μετατραπεί η περιοχή μας σε πανελλαδικό κέντρο, πολιτισμού και αθλητισμού, ιδιαίτερα καθώς αφορά το διοικητικό κέντρο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αποτελεί τη γενέτειρα του Ολυμπισμού και του παγκοσμίου αθλητικού κινήματος, με πολυεπίπεδες δυνατότητες στις μέρες μας.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα αποτελεί διαρκή και σταθερό αρωγό κάθε πρωτοβουλίας που διαθέτει δυναμισμό, μαζικότητα και εξωστρέφεια, στέλνοντας προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα της ενότητας και της συμμετοχής των πολιτών της περιοχής μας στην κοινή προσπάθεια”, τόνισε στο μήνυμά του ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φρμάκης.

2ος στα “11α Διδασκάλεια” ο Δημήτρης Τασσόπουλος

Με επίδοση 36.34 (9,5 χλμ) ο Δημήτρης Τασσόπουλος του ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΥ τερμάτισε στη δεύτερη θέση στα “11α Διδασκάλεια” που διοργάνωσαν ο ΑΟΔ Κορινθίας με τη στήριξη του Δήμου Κορινθίων, στη μνήμη του δωρητή του πνευματικού κέντρου Αθικίων, Σωτηρίου Διδασκάλου με τη συμμετοχή 50 παιδιών και 200 ενηλίκων αθλητών.

Ο αγώνας των μικρών είχε την μορφή του μαζικού αθλητισμού, δίχως κατάταξη και χρόνους. Στους μεγάλους τερμάτισε πρώτος ο Καλαπόδης Γεώργιος (ΟΣΦΠ). Τρίτος, πίσω από τον Τασσόπουλο τερμάτισε ο Άκης Αναγνώστου από τους “Εφυραίους Ωκύποδες” τους -σε ελεύθερη Νεοελληνική απόδοση-γρήγορους στα πόδια Κορίνθιους (Εφύρα είναι το αρχαιότατο όνομα της πόλης της Κορίνθου το οποίο πήρε από την θυγατέρα του Ωκεανού και της Θέτιδος, σύζυγο του Επιμηθέα , Ωκεανίδα Εφύρα) . Στις γυναίκες πρώτευσε η Κλήσαρη Μάτα (Μαραθωνοδρόμοι δρομείς Αργολίδος). Δεύτερη ήταν η Αθανασιάδη Σοφία. Σύλλογός της ο Εύκλης (Σύλλογος δρομέων Νοτίων προαστείων Αττικής) και τρίτη η Μπάρτζη Ασημίνα από τους Εφυραίους Ωκύποδες. Αγωνίστηκαν δρομείς από την Αττική, την Σαλαμίνα, την Πάτρα ,την Αργολίδα, το Λουτράκι και πολλές άλλες περιοχές της Νοτίου Ελλάδος κυρίως.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr