background img
banner
banner

Διέδωσαν παντού το μήνυμα της αισιοδοξίας για ζωή

ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΠΟΔΗΛΑΤΑΔΑ ΓΙΑ ΙΕΡΟ ΣΚΟΠΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Με αφετηρία και τερματισμό την οδό Ανδρέου Λόντου, 60 περίπου ποδηλάτες διέσχισαν το πρωί της Κυριακής, 16 Οκτωβρίου, τους κεντρικούς δρόμους της πόλης του Αιγίου με σκοπό να διαδοθεί παντού το μήνυμα της ενημέρωσης για τη σπουδαιότητα της προσφοράς μυελού των οστών. Η εκκίνηση δόθηκε στις 11.00πμ στη συμβολή των οδών Ανδρέου Λόντου και Μητροπόλεως, ακολούθησαν η Σολωμού, η Βασιλέως Κωνσταντίνου, η Κλεομένους Οικονόμου και οι ποδηλάτες τερμάτισαν στο σημείο της αφετηρίας.

Διοργανωτές της εκδήλωσης ήταν ομάδα δέκα καταστηματαρχών επί της οδού Ανδρέου Λόντου, σε συνεργασία με το Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών – “Χάρισε ζωή” του Πανεπιστημίου Πατρών και πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της ΔΗΚΕΠΑ. Τα συνεργαζόμενα καταστήματα ήταν: Κοσμηματοπωλείο Αράμ, Glam and plan, Κομμώσεις Rannia, Νίκος Μεντζελόπουλος Fashion, Energy line Φακός & Σπυρόπουλος, Sympolo, Coboo Book shop café, Mποτίλια café – bar, Five και Baby love.

Τους συμμετέχοντες στη δράση οδήγησε ο Αιγιώτης πανελλήνιος πρωταθλητής Ποδηλασίας Χρήστος Τσερεντζούλιας. Το “παρών” έδωσε και ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος με την αντιδήμαρχο Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αιγιάλειας, Διαμάντω Βασιλακοπούλου και την πρόεδρο της ΔΗΚΕΠΑ Μαρία Τσουκαλά, ενώ εκτός από τους ποδηλάτες παραβρέθηκαν δεκάδες ακόμη συμπολίτες μας στηρίζοντας με την παρουσία τους τον ιερό σκοπό της εκδήλωσης.

Όλοι μαζί διέδωσαν παντού το μήνυμα της αισιοδοξίας για ζωή ενημερώνοντας το κοινό για τη σπουδαιότητα της προσφοράς μυελού των οστών, μια πράξη αλτρουϊσμού που «Χαρίζει Ζωή» σε πάσχοντες συνανθρώπους μας οι οποίοι μπορούν κυριολεκτικά να σωθούν, εάν βρεθεί συμβατός δότης.
Με τη συνεργασία και καθοδήγηση ειδικών επιστημόνων, με έγκυρη, εμπεριστατωμένη και σοβαρή ενημέρωση, ο καθένας μας, όπου και όπως μπορεί, ας διαδώσει αυτό το πολύ σημαντικό κοινωνικό μήνυμα.

20 άτομα έγιναν νέοι δότες μυελού των οστών

Ο Χρήστος Τσερεντζούλιας, ο οποίος πριν από την εκκίνηση έγινε δότης μυελού των οστών μιλώντας για την εκδήλωση, αναφέρθηκε στον ευλογημένο – όπως αποκάλεσε – σκοπό για τον οποίο έγινε, τονίζοντας: “Σήμερα πραγματοποιήσαμε μια ποδηλατάδα Ζωής στο κέντρο της όμορφης πόλης μας. Περίπου 60 ποδήλατα κάναμε το γύρο της πόλης για ένα πολύ ευλογημένο σκοπό. Την ενημέρωση για να γίνουμε όλοι δότες μυελού των οστών. Όπως βλέπετε έγινα και εγώ μαζί με άλλα 18 άτομα, η διαδικασία είναι πολύ απλή και ανώδυνη. Μόνο από μια απλή δράση μιας Κυριακής 20 περίπου συνάνθρωποί μας μπορεί να σωθούν από έναν από εμάς.
Δεν είναι συγκινητικό ; Γίνε και εσύ δότης μυελού των οστών, είναι πολύ απλό. Σας ευχαριστώ πολύ όλες και όλους για τη συμμετοχή”.

Το δικό του μήνυμα έδωσε και ο ποδηλάτης μεγάλων αποστάσεων, Λοϊζος Τσολάκης που επίσης συμμετείχε στην εκδήλωση: “ Ήταν μια ξεχωριστή «Ποδηλατάδα Ζωής» σε συνεργασία με το Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών (ΚΕΔΜΟΠ) «Χάρισε ζωή» του Πανεπιστημίου Πατρών. Όλοι μαζί θα πρέπει να διαδώσουμε παντού το μήνυμα της αισιοδοξίας για ζωή ενημερώνοντας το κοινό για τη σπουδαιότητα της προσφοράς μυελού των οστών, μια πράξη αλτρουϊσμού που «Χαρίζει Ζωή» σε πάσχοντες συνανθρώπους μας οι οποίοι μπορούν κυριολεκτικά να σωθούν, εάν βρεθεί συμβατός δότης”.

Φυσικά, από μία τέτοια εκδήλωση δεν θα μπορούσε να απουσιάσει ο Τρύφωνας Κατσαρός, ένας μεγάλος μαχητής της ζωής που έχει βιώσει παρόμοιο πρόβλημα υγείας και συγκινημένος δήλωσε:
Ήρθαμε σήμερα εδώ με το “ΧΑΡΙΣΕ ΖΩΗ” και με πολλούς συνανθρώπους μας με μεγάλη ευαισθησία , για να χαρίσουμε ένα δώρο , ένα δώρο ζωής που για κάποιους είναι η τελευταία ελπίδα. Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας. Η ποδηλατάδα ζωής ήταν υπέροχη. Είναι μεγάλη η συγκίνηση όταν ξανά βρισκόμαστε με κάποιους ΜΑΧΗΤΕΣ που δεν τα παρατάμε”.

– Σύμφωνα με τους ανθρώπους του ΚΕΔΜΟΠ, η δράση ήταν πολύ επιτυχημένη και ήταν πολύ ικανοποιημένοι. Θα μπορούσαν μάλιστα να συμμετάσχουν ακόμη περισσότεροι ποδηλάτες, αλλά αποκλείστηκαν λόγω του ηλικιακού ορίου, καθώς ήταν άνω των 40 ετών.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr